Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Shaw kan spela mot Watford; matchdag spikat mot Derby; United söker en analytiker

En ny vecka med nya färska nyheter kring Manchester United. Luke Shaw klev av på grund av en hjärnskakning i lördags. Nu väntas det vila för honom men han kan vara tillbaka redan på lördag då United möter Watford på bortaplan. Dessutom blev det idag klart när matchen mot Derby i Carabao Cup kommer att spelas. Det och mycket mer i dagens nyhetssvep.

Luke Shaw kan vara tillbaka mot Watford

En som har imponerat i säsongsinledningen har varit vänsterbacken Luke Shaw. Han har startat alla ligamatcher och dessutom blev han inkallad till att representera det engelska landslaget. Men i lördags var olyckan framme. För när han gick i en nickduell med den spanska högerbacken Dani Carvajal fick han samtidigt en smäll och landade otäckt illa. Lugnande rapporter kom från självaste Shaw som gick ut på Twitter och skrev att ”allt var lugnt” och att han ”kommer komma tillbaka snart”.

Nu kommer det ännu ett besked. Nämligen att Luke Shaw är tillbaka i Manchester idag, måndag, och kan alltså vara tillgänglig redan på lördag när United möter Watford i London.

Enligt Premier Leagues regler så behöver man totalvila på sex dagar efter en hjärnskakning. Det är alltså något som också talar för att Shaw kan spela på lördag. Det återstår att se om så blir fallet eller inte.

Datum spikat mot Derby

Manchester United lottades mot Derby County hemma på Old Trafford i Carabao Cup. Idag stod det klart att matchen kommer att spelas tisdag 25 september med start 21.00, svensk tid. Dessutom kommer vi att kunna se den eftersom Sky Sports kommer att sända mötet med Frank Lampards gäng.

Manchester United söker en analytiker

Det är ESPN som skriver att United söker nu en analytiker som kommer att hjälpa bland annat José Mourinho att identifiera nya värvningar till laget. Detta efter att man har haft en tuff sommar när det gäller spelarmarknaden då man endast lyckades värva Fred, Lee Grant och Diogo Dalot. En sådan person kommer alltså att axla rollen för att hitta den rätta spelartypen som passar in för att spela i Manchester Uniteds A-lag.

De Gea och Pogba nominerade till årets lag

FIFA har idag släppt en lista på 55 spelare som har chansen att komma med i ”årets lag”. Manchester United har fyra representanter med. Det handlar om David De Gea, Paul Pogba, Nemanja Matic och Romelu Lukaku. FIFA-elvan kommer att presenteras i samband den stora galan i London den 24 september.