Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Två mål av Lukaku, ett av Rashford och debut för Pereira

Mycket Unitedpositivt att rapportera från gårdagens landskamper. Romelu Lukaku slog till med två mål mot Island medan Marcus Rashford blev matchvinnare mot Schweiz. Dessutom fick Andreas Pereira göra sin a-landslagsdebut.

I andra nyheter noteras att publiksiffrorna på Old Trafford stämmer medan de mindre populära klubbarna rapporterar glädjesiffror. Samtidigt råder oenighet mellan Premier League och den europeiska klubbföreningen.

Två mål och straff för Lukaku

Romelu Lukaku var stor segerorganisatör när Belgien bortabesegrade Island med 3-0 i Nations League. Eden Hazard sköt 1-0 på straff sedan Lukaku brottats ned i straffområdet. Därefter höll sig Lukaku framme på en målvaktsretur och i andra halvlek styrde han elegant in ett inlägg i mål.

Rashford engelsk matchvinnare

Två mål på två matcher blev Marcus Rashfords landslagsfacit den här gången. Manchester Uniteds anfallare skakade av sig skadebekymren efter Spanien och startade på topp mot Schweiz.

Tidigt i andra halvlek gjorde Rashford matchens enda mål.

Rashford spelade hela matchen. Jesse Lingard fick en halvtimme som inhoppare.

Debut för Pereira

Andreas Pereira kan nu kalla sig brasiliansk landslagsspelare. I natt debuterade Manchester Uniteds mittfältare då Brasilien vann med 5-0 mot El Salvador i USA. Pereira fick hoppa in efter 70 minuter.

Embed from Getty Images

Fred började på bänken men kom in direkt efter paus.

Landslagsnotiser

Utöver de redan nämnda spelarna var ett stort antal Unitedspelare i aktion igår.

  • David de Gea behövde inte slita ut sig när Spanien lekte med Kroatien i Nations League. Spanien vann med 6-0 och De Gea behövdes bara för en räddning.
  • Sergio Romero var oanvänd avbytare när Argentina spelade 0-0 mot Colombia i USA. Känns aningen onödigt att Romero reste till USA för att spendera två matcher på bänken.
  • Dean Henderson vaktade ånyo målet då Englands U21-landslag vann med 2-1 mot Lettland i EM-kvalet. England har i praktiken säkrat EM-spel.
  • Tim Fosu-Mensah spelade mittback när Hollands U21-landslag förlorade med 2-1 mot Skottland på hemmaplan. Därmed har Holland ingen realistisk chans att nå EM.
  • Joel Pereira höll nollan när Portugals U21-landslag besegrade Wales på bortaplan. Portugals chanser att vinna gruppen är små men de har hyggligt stora chanser att nå playoff.
  • Regan Poole spelade mittfältare och bar kaptensbindeln i den nämnda matchen mellan Wales och Portugal. Wales har ingen chans att gå till EM.
  • Kieran O’Hara hade en hemsk afton när Irlands U21-landslag EM-kvalde mot Tyskland. O’Hara fick hämta bollen ur sitt nät sex gånger. Tre av målen kom på straff. Irlands chanser att gå till EM är i praktiken borta.

Klubbarna rapporterar glädjesiffror

BBC har granskat publiksiffrorna på Premier League-matcherna. Det visar sig, föga överraskande, att de rapporterade siffrorna ofta är väsentligt större än antalet personer som faktiskt är på arenan. Till exempel rapporterar Manchester city 14 procent fler åskådare än som faktiskt besöker arenan.

Ett undantag finns emellertid och det är Manchester United. Siffrorna som United meddelar offentligt stämmer överens med myndigheternas siffror. Det ska dock noteras att myndigheterna bara har siffror från 12 av 19 matcher. På helgmatcherna är det som regel fullt på Old Trafford men på veckomatcher gapar vanligen många stolar tomma. En inte allt för vågad gissning är att inga veckomatcher ingår i genomgången.

Agnelli vill ha färre engelska matcher

Andrea Agnelli, som är ordförande för såväl European Clubs’ Association (ECA) som Juventus, vill se en minskning i antalet matcher i den engelska fotbollen. Detta för att skapa utrymme för fler europeiska matcher. Agnelli uttalade sig i samband med ECA:s årsmöte.

Premier League uppskattar inte Agnellis kommentarer. ”Det är upp till de italienska klubbarna och deras förbund att fatta beslut om deras liga och tävlingar men varken de eller ECA har någon roll i hur den engelska fotbollen styrs,” säger Premier League i ett uttalande.

Den här dagen 2015…

…spelade Anthony Martial för första gången fotboll för Manchester United.