Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Det är tvångsmässiga lögner

José Mourinho har idag snackat med media inför Manchester Uniteds bortamatch mot Watford. Managern spenderade större delen av presskonferensen med att attackera media.

Luke Shaw är tillgänglig för spel medan Marouane Fellaini och Ander Herrera är tveksamma. Diogo Dalot och Marcos Rojo kommer att spela för reservlaget ikväll.

Mourinhos presskonferens

Media och en spelare vi inte kommer att få se imorgon blev presskonferensens fokus.

…skadeläget

Läkaren har godkänt Luke Shaw för spel. Vänsterbacken har dock inte kunnat träna i veckan, varför hans medverkan imorgon är tveksam.

Marouane Fellaini och Ander Herrera är också tveksamma inför morgondagen.

Marcos Rojo och Diogo Dalot kommer att spela för reservlaget ikväll. ”Om de spelar 90 minuter, som vi förväntar oss, anser vi att deras rehabilitering är över.”

Vi fick ingen uppdatering gällande Phil Jones (som var skadad före uppehållet) och Nemanja Matic (som spelade skadad mot Rumänien).

…om Watford

”Fyra matcher, tolv poäng. Vi vet att tre av de här matcherna var hemma, så i relation till poängen kanske vi kan prata om en liten fördel. Fantastisk start. Bra vinster hemma, starka prestationer. Grattis till Javi [Gracia], spelarna och klubben.”

…om Rashford och media

”På söndag kommer jag att kritiseras för att jag inte spelade [Marcus Rashford mot Watford]. För vissa är besatta av mig och har problem med tvångsmässiga lögner. Det är inte mitt fel. Han är avstängd. Så antagligen borde ni påminna dem om att han är avstängd.”

Mourinho säger sig vara nöjd med Rashfords prestationer för England. Därefter läser han förberedd statistik på hur mycket Marcus Rashford har spelat.

Mourinho säger att Rashford inte är ”Dominic Solanke, inte Ruben Loftus-Cheek, inte Dominic Calvert-Lewin”.

Han fortsätter sedan svinga mot journalister, närmast på Donald Trump-manér.

”[Vissa] har dubbla löner, de jobbar också för klubbarna. Då är de inte oberoende. Det är inte etiskt men jag accepterar det. Det är de som vaknar på morgonen och det första de tänker på är José Mourinho och Manchester United. Jag tycker synd om dem, för det finns mer spännande saker i livet.”

Så vilka är det han pratar om?

”De som ringde mig och bad mig ramla på Wembley så att de hade något att prata om. Det var en bra filmning och jag skyddade mina telefoner. Ingen straff och kanske en varning.”

För de som har missat det så ramlade Mourinho i tunneln på Wembley i samband med Englands match mot Spanien.

…om Fred

Mourinho fick sedan en fråga om Fred men där var han inte intresserad av att prata.

”Jag vet inte, jag har inte sett honom på 15 dagar. Första gången jag ser honom är nu.”

Gracia inför matchen

Watfords manager Javi Gracia pratade med media igår.

Skadeläget: Tom Cleverley och Gerard Deulofeu är ute, alla andra är tillgängliga och i bra skick.

Hemmafördel: ”Vi känner oss bekväma när vi spelar på Vicarage Road. Vi känner oss starka och tror att vi har kapaciteten att besegra alla lag.”

Om United: ”För mig är det ett väldigt bra lag. Förra säsongen var de tvåa i tabellen och för mig är det ett väldigt bra lag, en väldigt bra tränare och det kommer att bli en väldigt krävande match.”

Mer från Gracia på Watfords hemsida.

Fifa vill revolutionera transfersystemet

New York Times har kommit över en rapport från Fifa där organisationen vill revolutionera transfersystemet i fotbollen. Det är givetvis tal om långsiktiga planer men inom kort kan det komma regler som begränsar möjligheterna för att låna och låna ut spelare.

Reservmatch ikväll, juniormatch imorgon

Uniteds reservlag spelar mot Reading på Old Trafford ikväll. Både Diogo Dalot och Marcos Rojo kommer alltså att starta matchen. Avspark klockan 20.00.

Imorgon klockan 12.00 är det så dags för juniorlaget att ta sig an Blackburn.

Båda matcherna visas på MUTV.

55 år sedan Best debuterade

Den 14 september 1963 spelade George Best för första gången fotboll för Manchester United, detta i en 1-0-seger mot West Brom på Old Trafford.