Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Watford – Manchester United (gör det inte svårare än det är)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Watford. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/09/15 20:57

Watford – Manchester United 1-2 (0-2)

Premier League, omgång 5 • 2018-09-15, 18.30 • Vicarage Road, Watford • domare: Mike Dean

 

0-1 (35) Romelu Lukaku

0-2 (38) Chris Smalling (Fellaini)

1-2 (65) Andre Gray

r/k (90+3) Nemanja Matic

 

Manchester United

De Gea; Valencia (Bailly 90+1), Smalling, Lindelöf, Young; Pogba, Fellaini, Matic; Lingard (Martial 71), Lukaku, Sánchez (McTominay 84)

Avbytare: Grant, Darmian, Fred, Mata

Watford

Foster; Janmaat (Femenía 72), Cathcart (Success 88), Kabasele, Holebas (Masina 84); Hughes, Doucouré, Capoue, Pereyra; Deeney, Gray

Avbytare: Gomes, Mariappa, Chalobah, Sema

Updated: 2018/09/15 20:29
  • 0
  • Share


2018/09/15 20:57
Tack för idag!

Vi lyssnar, som avslutning på den här matchdagsbloggen, på Rio Ferdinand i diskussion om Marouane Fellaini.






Snackisar är på gång. Mer från matchen under morgondagen.

Tack för visat intresse!

  • 0
  • Share


2018/09/15 20:52
Mourinho: Vi borde ha dödat matchen

José Mourinho gillade Uniteds första halvlek men han var inte lika förtjust i prestationen i andra halvlek. Mest irriterad var han dock på chanserna som United missade.

“Jag tycker att… vi borde leda med 3-0 eller 4-0. Vi borde ha dödat matchen. Samma hände mot Burnley men då höll vi nollan. När du släpper in mål mot [ett sådant här lag] kommer det alltid vara svårt.”

Blev det extra svårt efter utvisningen? Ni hade det mot Burnley också…

“Utvisningen… mot Burnley var det svårare, för nu var det inte så lång tid kvar. Men det kan vara avgörande på en frispark. De tog fram alla spelare.

“Igen tror jag att om Paul gör 3-0 i slutet på första så är jobbet gjort. I andra halvlek tappade vi lite ambition, vi gav dem chansen att vara aggressiva. Vi hade chansen för tredje målet, det var därför jag spelade Martial. Vi hade många halvchanser men dödade aldrig matchen.”

Om Lukaku: “Hans tackling efter en 70-meterslöpning säger allting om honom och det säger allting om vad jag vill ha från laget. Jag vill att vi ska spela som vi gjorde i majoriteten första halvlek. När du inte gör det måste du stå emot. Och Davids händer var där för oss i slutet.”

Om Fellaini: “Inte bara [var han delaktig i båda målen]. Han hittar ett väldigt enkelt sätt att tänka fotboll. Det är inte bara att han är stark i luften och hjälper försvararna. Också det enkla sättet han tänker och spelar fotboll. Jag är väldigt nöjd med hans bidrag.”

Mourinho pratade med BT Sport.

  • 0
  • Share


2018/09/15 20:39
Lukaku och Smalling: Vi behövde jobba hårt

Uniteds målskyttar Romelu Lukaku och Chris Smalling ställde upp för intervju i BT Sport.

Romelu Lukaku:

“Beröm till Watford. De är där för att de spelar en viss sorts fotboll. Vår kvalitet gjorde skillnaden i första halvlek. I andra var vi slarviga.

“Vi behövde försöka göra det tredje men vi var slarviga. Vi behöver förbättra det.

“Managern sa till oss i halvtid att vi spelade bra men inte så fantastiskt. I andra halvlek kom Watford in i matchen men vi höll ut.”

Chris Smalling:

“När du leder med två finns det alltid en risk när de reducerar. Vi behövde jobba hårt.”

Om målet: “Du hoppas alltid att den ska falla så. Det var härligt!”

Om den närmaste framtiden: “Det handlar om att vinna 4-5 matcher i rad.”

  • 0
  • Share


2018/09/15 20:28
Watford – United 1-2

David de Gea stod för en fantomräddning på tilläggstid och Manchester United vann med 2-1 borta mot Watford. Därmed blev Chris Smalling – som dessutom var planens bästa spelare – matchvinnare.

Efter dominansen under avslutningen i andra halvlek valde United förstås att backa hem i andra halvlek. Det visade sig, förstås, vara en ganska dum idé. Andre Gray reducerade mitt i halvleken. Sedan tryckte Watford på men United släppte inte till överdrivet många chanser under pressen.

Nemanja Matic blev, för sin andra varning, utvisad på tilläggstid. Därmed är han avstängd mot Wolves.






  • 0
  • Share


2018/09/15 19:24
So far, so good

Jobbet är inte avslutat men United går till pausvila i Watford med en stabil 2-0-ledning. Romelu Lukaku magade in 1-0 och sedan satte Chris Smalling 2-0 på volley. Inga konstigheter alls.

Watford hade ett bra läge att ta ledningen men då stod David de Gea i vägen. Annars var det mestadels Smalling som stod i vägen de gånger Watford stack upp.






  • 0
  • Share

Avsparken är några minuter bort. Manchester United ska fixa andra raka bortasegern.

COME ON UNITED!

  • 0
  • Share


2018/09/15 18:20
Mourinho: Fellaini är i en bra fas

José Mourinho har snackat med BT Sport inför dagens match. Förutom orden om Luke Shaw som vi tog upp i förra inlägget så diskuterades Marouane Fellainis plats i startelvan.

“Han är en bra fas. Han hade ett litet problem men vi tror att han klarar av att spela. De spelar vanligen fysiskt och direkt.”

Mourinho sa också att det så här pass tidigt i Freds Unitedkarriär inte hade varit rätt att starta honom på en sådan här arena, allra helst då han kom tillbaka så sent från landslagsuppehållet. Managern indikerade dock att Fred kommer att göra några minuter som inhoppare. Vidare säger han att spelschemat nu gör att United kommer att rotera lite den närmaste framtiden.

  • 0
  • Share


2018/09/15 17:51
Shaw tillbaka på onsdag

Att vila Luke Shaw var det rätta beslutet, menar José Mourinho. Managern antyder samtidigt att Shaw kommer att spela från start mot Young Boys på onsdag.






  • 1
  • Share


2018/09/15 17:44
Som mot Burnley så mot Watford

Spelarna som bjöd på en mestadels riktigt bra prestation mot Burnley får chansen även mot Watford. Ja, med undantaget att Luke Shaw som väntat vilas efter hjärnskakningen. Givetvis är det Ashley Young som ersätter Shaw.

Det enda egentliga frågetecknet på förhand är väl hur mittfältstrion formeras. Mot Burnley var det aningen överraskande Marouane Fellaini som tog den defensivaste positionen. Med tanke på Watfords offensiva fysik är det väl ett rimligt antagande att det ser likadant ut idag.

Juan Mata är tillbaka på avbytarbänken medan Lee Grant fortsätter som reservmålvakt. Andreas Pereira är den resande utespelaren som ställs över helt.

  • 0
  • Share


2018/09/15 17:33
Inga ändringar i Watford

Watfords manager Javi Gracia litar på sin startelva och startar mot United med de elva som har startat i alla deras Premier League-matcher den här säsongen.






  • 0
  • Share


2018/09/15 17:31
Kvällens startelva

Så har vi fått Manchester Uniteds startelva levererad. Den är egentligen fri från överraskningar och enda förändringen sedan senast är Young för Shaw.






  • 0
  • Share


2018/09/15 17:11
Senast det begav sig

Senast som Manchester United spelade fotboll i Watford var i november förra året. Då gjorde United mål på allt den första halvtimmen. Ashley Young slog till två gånger och Anthony Martial skickade in 3-0 till de goda.

Sedan tänkte United att det var för enkelt. Watford fick göra två mål och spänning skapades. Fram klev Jesse Lingard med förra säsongens vackraste mål.



  • 0
  • Share


2018/09/15 16:48
Borthwick-Jackson skadad

Cameron Borthwick-Jackson har drabbats av en till synes allvarlig skada. Borthwick-Jackson, som den här säsongen spelar för Scunthorpe på lån, blev skadad i dagens bortamatch mot Wimbledon. Båda lagens läkarteam behandlade försvararen innan han bars ut på bår.






  • 0
  • Share


2018/09/15 15:31
Ny förlust för Tottenham

Tottenham såg ut att bli utklassade på Wembley när Premier League-lördagen inleddes. De var utspelade och idélösa. Harry Kane fortsatt distinkt medioker. På något märkligt vis låg de ändå bara under med 2-0 när klockan tickade in på tilläggstiden. Plötsligt dök en reducering upp och därefter rånades Tottenham på en solklar straff. Därefter blåste domaren av matchen.

Känsliga läsare varnas för hemsk läsning i nästa stycke.

Liverpool var tyvärr väldigt bra, på allt utom att göra mål. Ja, de gjorde två men det borde ha varit mer än det dubbla. Förutom paniken i slutet försvarade de sig återigen väldigt bra. Nej, de ser alldeles för bra ut. Fortfarande väldigt tidigt förstås. Men usch, de ser verkligen ut som en titelkandidat.

Nu klockan 16.00 har vi bland annat Chelsea mot Cardiff, city mot Fulham och Newcastle mot Arsenal. Tyvärr ingen Tim Fosu-Mensah i Fulhams startelva idag. Han har haft skadeproblem och tvingades stå över en av U21-landslagets matcher under uppehållet, så det kan vara förklaringen.

Updated: 2018/09/15 15:33
  • 0
  • Share


2018/09/15 14:43
Mourinho: Pogba har aldrig sagt att han vill lämna

Som vanligt var José Mourinhos fredagspresskonferens uppdelad i två delar. Här följer en kort sammanfattning.

Rashfords bästa position: Mourinho säger att Rashford är anfallare och att han behärskar alla positioner när United spelar med tre anfallare. Managern menar att Rashford då inte spelar som ytter.

Om Pogba: “Han har aldrig sagt till mig att han vill lämna. Aldrig.” Det hela fortsatte sedan en ganska lång stund utan att vi kom någon vart.

Om utgående kontrakt: Ander Herrera, Juan Mata, Luke Shaw och Ashley Young har kontrakt som löper ut efter den här säsongen. “Jag hoppas att de kommer att stanna.” Mourinho säger att Shaws utveckling “går i rätt riktning”. Herrera och Mata är, trots deras begränsade speltid, viktiga personligheter i truppen.






Updated: 2018/09/15 14:44
  • 0
  • Share


2018/09/15 14:02
Greenwood och Elanga fixade segern

Vi kan glädja oss åt att Mason Greenwood gjorde hattrick för juniorlaget. Vi kan glädja oss åt att Anthony Elanga fixade det första svenska målet för Uniteds juniorlag* sedan Bojan Djordjics dagar. Vi kan glädja oss åt att det var tillräckligt för att juniorerna skulle vinna mot Blackburn.

Det vi inte kan glädja oss åt är lagets försvarsspel. Blackburn fick kvittera till 2-2 efter horribelt försvarsspel på en hörna. De fick kvittera igen då Ethan Galbraith slog en idiotisk bakåtpassning och Alex Fojticek bjöd på en högkalibrig målvaktstavla.

Elanga gjorde 3-2, då han serverades på silverfat av Ethan Laird. United hade sedan ett offsidemål av Greenwood och missade frilägen av D’Mani Mellor och Aliou Traore innan Blackburn kvitterade.

Då det bara återstod några minuter att spela tog Greenwood saken i egna händer. Han fick bollen av Traore på vänsterkanten och drev in i straffområdet och avslutade snyggt.






* På Djordjics tid var det U19, nu är det U18. (Med reservation för fel.)

Updated: 2018/09/15 14:27
  • 0
  • Share


2018/09/15 12:52
Halvtidsledning för juniorerna

Uniteds juniorer leder med 2-1 mot Blackburn i halvtid. Det är ett resultat som smickrar Blackburn rejält. United borde har gjort åtminstone det dubbla antalet mål.

Mason Greenwood har gjort båda Uniteds mål. Först (fyra minuter in) fick han friläge då bollen föll lyckligt efter att Ethan Laird fällts och sedan (mitt i halvleken) snappade han upp bollen av mittbacken och lyfte den elegant över målvakten som var på vift.

Blackburn fick dock en reducering på tilläggstid, då United försvarade sig svagt.

  • 0
  • Share


2018/09/15 11:52
Juniorerna möter Blackburn

Med avspark klockan 12.00 ska Manchester United tampas med Blackburn i juniorligan. Matchen visas på MUTV.

I United är mittfältaren Aliou Traore tillbaka i startelvan. Dessutom är lagkapten Brandon Williams tillbaka efter avstängning. Det för med sig att Arnau Puigmal petas till bänken. På bänken återfinns Ethan Galbraith och D’Mani Mellor för första gången den här säsongen.

  • 0
  • Share


2018/09/15 11:23
Oavgjort för reserverna

Uniteds reserver spelade igår kväll 1-1 mot Reading på Old Trafford. Gästerna tog ledningen i första halvlek men Joshua Bohui kvitterade för United efter fint förarbete av Zak Dearnley.

Diogo Dalot spelade hela matchen som högerback.

Marcos Rojo startade som mittback. Han blev utbytt tidigt i andra halvlek, med vad som såg ut att vara skadekänning. José Mourinho sa på gårdagens presskonferens att både Dalot och Rojo skulle spela 90 minuter och sedan vara klara med rehabiliteringsfasen. Förhoppningsvis bara en försiktighetsåtgärd.

Uniteds lag: Kovar; Dalot, R Williams, Rojo (Poole 54), O’Connor; Garner (Barlow 78), Hamilton; Chong, Gomes, Bohui; Dearnley (Buffonge 79)

Mer från matchen i ungdomskollen på måndag.

  • 0
  • Share


2018/09/15 10:58
Fellaini med, Shaw hemma

Marouane Fellaini var med i den Manchester United-trupp som igår reste till Watford inför dagens match. Luke Shaw syntes däremot inte till, varför vi utgår från att han inte kommer till spel idag. Inte heller Ander Herrera syntes till.

Målvakter: De Gea, Romero

Försvarare: Valencia, Darmian, Bailly, Smalling, Lindelöf, Young

Mittfätlare: Matic, McTominay, Fred, Fellaini, Pereira, Pogba, Mata, Lingard

Anfallare: Sánchez, Martial, Lukaku

Bara två målvakter i det av Manchester Evening News upptäckta resesällskapet, vilket borgar för att Sergio Romero gör säsongsdebut på avbytarbänken. Nu kan det förstås tänkas att Lee Grant är med i Watford ändå, men Romero borde oavsett vara den som värmer bänk idag.

Rimligen får vi, som Gustav spekulerade i införrapporten, ungefär samma startelva som mot Burnley. Ashley Young kliver förstås in på Luke Shaws vänsterbacksplats och kanske får vi någon ändring på mittfältet, då varken Marouane Fellaini eller Nemanja Matic verkar vara 100 procent.

Förra året spelade vi med tre mittbackar borta mot Watford men det är sällsynt att Mourinho spelar med tre mittbackar om inte motståndaren gör det, så en fyrbackslinje blir utgångstipset.

  • 0
  • Share


2018/09/15 10:11
Gör det inte svårare än det är

Det hör inte till vanligheterna att Manchester United behöver titta uppåt i tabellen för att hitta Watford. Så är fallet nu. Det är svårt att hävda annat än att Watford efter fyra omgångar förtjänar att ligga före United i tabellen.

Inte för att det ger United någon chans att slå ur underläge. Watford må ha spelat bättre fotboll och tagit fler poäng hittills men när lagen idag möts på Vicarage Road är det trots allt United som är favorit.

Det ska vi vara.

Sedan Alex Ferguson blev Unitedmanager hösten 1986 har United 14 vinster på 15 mot Watford, varav 6 på 7 i Watford. Så låt oss inte inbilla oss att det här är mänsklighetens svåraste uppgift sedan de egyptiska slavarna byggde pyramider.

När Manchester United spelar fotboll ska Manchester United vinna.

Är det en fördel för Watford att de, till skillnad från United, inte har skickat så många spelare på landslagsuppdrag? Givetvis inte. Fördelen är självklart för laget vars spelare är så bra att de alltid blir uttagna till landslaget.

Vi förknippar Manchester United med Sir Alex Ferguson, Sir Matt Busby och Sir Bobby Charlton. Några av fotbollens allra främsta. Watford har sig minsann också en Sir. Ingen mindre än Sir Elton Hercules John. Han har – på fullaste allvar – en läktare uppkallad efter sig på Vicarage Road. Det är på den nivån de är.

  • 0
  • Share