Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Borthwick-Jackson groggy, Tuanzebe stabil

Embed from Getty Images

Det är inte bara på de inhemska ligaarenorna som Manchester Uniteds utlånade spelare får visa upp sig. När det vankats landslagssamlingar under inledningen av september månad har en rad namn fått chansen i respektive landslag. Dean Henderson fortsätter att visa varför han har alla förutsättningar för att bli en stormålvakt medan det verkar som om Joel Pereira inte spelar EM nästa sommar. I övrigt rapporterar vi om att Cameron Borthwick-Jackson verkar ha haft tur i oturen och att Axel Tuanzebe kanske, kanske börjar etablera sig som mittback hos Aston Villa. 

Dean Henderson, Sheffield United

Dean Henderson var, som vi konstaterade i förra lånekollen, uttagen till Englands U21-kvalmatcher mot Holland och Lettland. I den första, mot Holland i Norwich, gjorde Henderson som han brukar. Han höll nollan och räddade därmed en poäng till hemmalaget i en match som slutade 0-0. I bortamötet med Lettland fick Henderson kröka rygg redan efter 28 minuter. England repade sig dock och gick ikapp före paus. I andra halvlek avgjorde Mason Mount 2-1 och England är klart för minst play off. Det mesta tyder dock på att man grejar förstaplatsen och därmed en plats i kommande sommars U21-EM i Italien. När seriespelet drog igång igen gick det sämre för Henderson och hans Sheffield. I ett tätt bortamöte med Bristol föll man med uddamålet efter att Marley Watkins avgjort i 81:a minuten.

Embed from Getty Images

Joel Pereira, Vitoria Setubal

Portugals U21-mannar var piskade att ta sex poäng i kvalmötena med Rumänien och Wales för att på allvar hålla liv i drömmen om EM. Det blev bara tre poäng efter att Rumänien varit ofina nog att vinna borta i Pacos de Ferreira. Joel Pereira fick släppa två bollar förbi sig i 2-1-förlusten men kunde, enligt rapporterna, inte göra särdeles mycket åt målen. I bortamötet med Wales fanns Pereira åter mellan stolparna. Denna gång gick det bättre och Portugal kunde vinna med 2-0. När hans Vitoria Setubal i helgen mötte Nacional i cupen fanns Pereira inte med, varken på planen eller bänken. Cristiano vaktade målet och släppte tre bollar förbi sig i en match som slutade 3-3.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Efter två matcher på sidan av planen fick Cameron Borthwick-Jackson chansen av nye tränaren Stuart McCall när Scunthorpe tog emot Rochdale hemma. Bortwick-Jackson fick 90 minuter som vänsterback i en match som slutade 3-3. I bortamötet med Wimbledon fick han förnyat förtroende. Det började bra. Scunthorpe tog en tidig ledning och kontrollerade händelserna tills olyckan var framme för Borthwick-Jacksons del i 31:a minuten. 21-åringen damp i backen med kraft och behandlades av bägge lagens läkarteam innan han bars av på bår. Enligt de första rapporterna hade Borthwick-Jackson ådragit sig en ordentlig hjärnskakning. Vi noterar dock att han verkar ha sett resten av matchen från sidan och att han gav en intervju till Scunthorpes hemsida efteråt. Scunthorpe vann med 3-2 och tog välbehövliga poäng.

Matty Willock, St Mirren

Inget landslagsspel för Matty Willock och därmed rätt sparsamt med matcher att rapportera om. 22-åringen har mestadels spelat back under lånesejouren hittills. Borta mot Celtic blev det ett tre minuter långt inhopp på mittfältet när St Mirren gick för att säkra en poäng. Det lyckades också. Matchen slutade 0-0 och St Mirren bröt en tre matcher lång förlustsvit.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Axel Tuanzebe fick flytta in som vänster mittback när Aston Villa gästade Blackburn på Ewood Park i lördags. Det gick hyfsat. Villa räddade en poäng efter att Conor Hourihane kvitterat på stopptid. Tuanzebe spelade hela matchen och fick bäst betyg av försvarsspelarna av Birmingham Mail. Vi hoppas att Bruce fortsätter matcha Tuanzebe i den positionen bredvid James Chester.

James Wilson, Aberdeen

James Wilson går knäskadad och fanns sålunda inte med när Aberdeen spelade oavgjort, 1-1, borta mot St Johnstone. I ett uttalande från Aberdeens coach Derek McInnes så verkar man dock fortsatt tro att Wilson kommer att göra avtryck i Skottland denna säsong.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Tim Fosu-Mensah var på plats i Norwich men fanns inte med i matchtruppen när Holland möte England. Varför är en aning oklart, han fanns nämligen med från start mot Skottland i Doetinchem fem dagar senare. Där blev det 90 minuter i en match som Skottland vann med 2-1 och Holland är bortspelat från EM. När ligan drog igång igen satt Fosu-Mensah på bänken hela matchen när Fulham gästade Manchester City.

Kieran O’Hara, Macclesfield Town

Kieran O’Hara spelade 90 minuter när Irlands U21-mannar fick oavgjort, 1-1, borta mot Kosovo. I hemmamötet med Tyskland fanns O’Hara åter mellan stolparna och nu gick det desto sämre. Gästerna vann med 6-0 efter ledning 2-0 i paus. O’Hara släppte tre (!) straffar förbi sig och blev varnad på stopptid i första halvlek. Resultaten till trots så har Irland chans på play off, men då krävs bortaseger mot just Tyskland i oktober. I och med mötet med Kosovo så missade O’Hara Macclesfields bortamöte med Stevenage. Macclesfield föll då med 1-0. Till hemmamötet med Lincoln var O’Hara tillbaka. Då blev det förlust med 2-1 för Macclesfield som parkerar näst sist i serietabellen.

Embed from Getty Images

Demetri Mitchell, Hearts

Det går fortsatt bra för Hearts i den skotska ligan. I bortamötet med Motherwell blev det seger med 1-0, vilket innebär att Hearts fortsatt toppar ligan. För Demetri Mitchells del blev det också en lyckad lördag. Han fick 90 minuter på vänsterkanten och ett gott betyg från Edinburgh News.