Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Det sista Valencias knä behöver är konstgräs

Matchdag imorgon, presskonferensdag idag. Lite som det alltid är med presskonferenserna så är de tämligen ointressanta, det mest intressanta vi fick veta är att Antonio Valencia inte är med i Schweiz då hans knä och konstgräs inte en bra kombination.

Utöver presskonferensen har vi också fått veta vilka spelare som United registrerat på B-listan till Champions League, att United-Wolves inte visas på svensk tv samt vem som dömer nyss nämnda match.

Presskonferenserna

Det var en lagom sammanbiten José Mourinho som mötte pressen i Bern. De saker vi tar med oss i första hand är dessa:

  • Valencia saknas på grund av att matchen spelas på konstgräs, och hans knä pallar verkligen inte detta horribla underlag. Luke Shaw är med i truppen (och startar, vilket bekräftats tidigare) och Dalot, Darmian och Young slåss om högerbacksplatsen.
  • Som alla rimliga människor tycker José Mourinho att plast är dåligt, även om han är mer taktisk i sitt uttalande än så idag. Men för mig blev det tydligt att han inte gillar att schweizarna av någon outgrundlig anledning lagt en ut en dörrmatta att spela på.
  • På en fråga om det kommer se ännu bättre ut framöver säger Mourinho att han tycker att laget utvecklas och har hittat en bättre balans än tidigare. Så vi får väl tolka svaret som att han räknar med vidare utveckling.

Se hela presskonferensen här.

Även David de Gea träffade pressen, men det fanns egentligen inget nytt att ta med därifrån. Även han fick en fråga om konstgräs, och uttryckte sig snällt om att det är ”annorlunda”. På en fråga om han trivs i klubben och kan tänka sig att skriva på ett nytt kontrakt svarade han ett standardsvar om att han älskar klubben och att det är en av de bästa i världen och så undvek han att svara på kontraktsdelen av frågan.

Truppen till Bern

Detta är de spelare som Manchester Evening News har lyckats se på Manchester Airport.

Målvakter: De Gea, Romero, Grant
Försvarare: Dalot, Darmian, Lindelöf, Smalling, Bailly, Shaw, Young
Mittfältare: Pogba, Fellaini, Mata, Herrera, A. Pereira, Fred, McTominay, Matic
Anfallare: Lukaku, Martial, Rashford, Sanchez

Saknas gör alltså spelare som Antonio Valencia (som Mourinho bekräftade på presskonferensen), Jesse Lingard, Marcos Rojo och Phil Jones.

Både Jones och Rojo har skadebekymmer så den ende det råder oklarhet kring är Jesse Lingard. Det kan hända att fotograferna missade honom, eller så har han utgått av annan anledning som Mourinho inte nämnde och United inte kommunicerat.

B-listan till Champions League

Fyra spelare finns med på den B-lista United lämnat in till Champions League. De fyra spelare är Marcus Rashford, Tahith Chong, Ethan Hamilton och James Garner.

Enkelt förklarat så kan 25 spelare registreras för spel i Champions League, där åtta måste vara det som kallas ”home grown”, vilket alltså är så gott som samma regler som i Premier League (CL har en detalj som gör dem marginellt hårdare, men det behöver vi inte ta nu).

Utöver dessa 25 spelare får alla spelare som spelat i klubben i minst två år, och är födda efter den 1 januari 1997, också spela. Och de spelarna hamnar på B-listan. Tekniskt sett så kunde alltså United valt att registrera hela sitt reservlag och stora delar av juniorlaget, om man velat.

Till skillnad från A-listan, som är satt och inte får ändras förrän efter gruppspelet är över, så kan man dock registrera in nya spelare på B-listan även under hösten. Så säg att Mourinho vill ta med Angel Gomes (som alltså just nu inte är registrerad) till en Champions League-match senare i höst, ja då kan han det. Gomes måste dock registreras minst 24 timmar före matchen han skall medverka i, men det är ju en teknikalitet.

Det som kanske är mest förvånande med listan vi fått är just att Gomes saknas samt att James Garner är med. Garner fick nämligen inget tröjnummer, vilket brukar vara ett tecken på att man är en bra bit ifrån att få medverka. Oavsett så är ju ingen av dessa tvenne spelare aktuella för spel i morgondagens CL-match.

Ingen svensk tv-sändning på lördag

United-Wolves kommer tyvärr inte kunna ses live på svensk tv, detta då Viasat har tagit det obegripliga beslutet att visa Liverpool-Southampton. Att världens största klubb med all säkerhet kommer ha en svensk i startelvan är tydligen inte tillräckligt, istället tycker Viasat att vi skall titta på en underpresterande egyptier.

Matchen kommer istället eftersändas från 20.30 på lördag kväll.

Domare till Wolves

Som vi har väntat, men nu har vi äntligen fått besked om vem som dömer United mot Wolves på lördag.

Det blir vår vän Kevin Friend (see what I did there!) som håller i pipan, med Simon Beck och A Holmes som assisterande domare och Craig Pawson som fjärdedomare. Och ja, det står A Holmes på Premier Leagues hemsida, oklart varför eller om han har fantasilösa föräldrar.

Friend är en rutinerad herre på 47 år och han har dömt United vid 18 tillfällen tidigare, senast vid den usla 3-2-förlusten mot Brighton nu i augusti. Sammantaget är dock statistiken god för United med Friend vid pipan, med 14 segrar, två oavgjorda och två förluster som facit. På Old Trafford har United hittills aldrig förlorat med honom.