Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: London Bees – Manchester United 0-5

Det blev återigen en målrik historia när Uniteds damer ångade vidare i FA Women’s Championship. Den här gången var det London Bees som besegrades på ett soligt The Hive Stadium, och siffrorna skrevs slutligen till 5-0 i Uniteds favör efter två mål av Mollie Green och ett vardera för Lauren James, Millie Turner och Ella Toone.

Casey Stoney hade gjort tre ändringar i startelvan från matchen mot Sheffield i torsdags kväll. Martha Harris, Ella Toone och Jess Sigsworth fick lämna plats för Kirsty Smith, Lizzie Arnot och Aimee Palmer. United startade piggt och det dröjde inte länge innan man skapade sin första vassa målchans då Smith trixade sig in i Londonförsvaret och hittade fram till Green, som inte riktigt fick kontroll på bollen varpå skottet gick utanför.

United tog ledningen en stund senare, närmare bestämt i 17:e minuten, efter att James hittat Green med en fantastiskt cross. Green förvaltade läget väl och satte sitt första mål i matchen och andra för säsongen. James fortsatte att terrorisera Londonförsvaret och strax innan en halvtimme av matchen spelats gav det utdelning. Bees spelade upp sig en aning trots underläge, men led ett förödande avbräck då deras vassaste anfallare Destiney Toussaint ådrog sig en skada och fick bäras ut på bår.

Strax efter brände Hanson ett jätteläge efter att lagkapten Greenwood slitit sig loss på sin kant och levererat ett galant inlägg som Hanson mötte med pannan men tyvärr placerade i stolpen. Precis innan domaren blåste av första halvlek släckte United hemmalagets förhoppningar om poäng helt, detta då mittbacken Millie Turner nickade in sitt första mål för klubben. United gick således till halvtidsvila med en 3-0-ledning, och Amy Turner byttes ut för att göra plats åt Sigsworth.

United fortsatte pressa hemmalaget och i minut 55 ökade Green på ledningen till 4-0, och strax efter byttes Toone in och James gick ut för lite välförtjänt vila. Andra halvlek blev en händelserik affär med målchanser åt båda hållen. Katie Zelem var inblandad i situationer till både höger och vänster, inte minst då hon stående på egen mållinje nickade undan ett skott från London Bees, för att minuten efter ställas fri med hemmalagets målvakt Sarah Quantrill som dock räddade avslutet relativt enkelt.

Med en kvart kvar att spela ökade United på sin ledning till 5-0 genom en pigg och alert Ella Toone. I samband med avspark gjorde United sitt sista byte, ut gick Green till förmån för Hartley, men resultatet 5-0 stod sig matchen ut och United kunde kassera tre färska poäng.

Nästa match spelas hemma på Leigh Sports Village den 30 september klockan 13.00 och då är det Durham’s Women FC som gästar Casey Stoney’s red army.