Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: West Ham United – Manchester United (konsten att dra åt samma håll)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot West Ham. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/09/29 15:59

West Ham United – Manchester United 3-1 (2-0)

Premier League, omgång 7 • 2018-09-29, 13.30 • London Stadium, London • domare: Michael Oliver

 

1-0 (5) Felipe Anderson

2-0 (43) Victor Lindelöf (självmål)

2-1 (71) Marcus Rashford (Shaw)

3-1 (71) Marko Arnautovic

 

Manchester United

De Gea; Young, Smalling, Lindelöf (Rashford 57), Shaw; Fellaini, McTominay, Matic; Pogba (Mata 71); Martial (Fred 71), Lukaku

Avbytare: Grant, Bailly, Darmian, Herrera

West Ham United

Fabianski; Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku; Rice; Yarmolenko (Snodgrass 72), Noble, Obiang, Anderson (Diangana 90+2); Arnautovic (Antonio 83)

Avbytare: Adrian, Ogbonna, Fredericks, Lucas

Updated: 2018/09/29 15:26
 • 2
 • Share


2018/09/29 15:59
Juniorerna vann

Vi avslutar med något positivt. Uniteds juniorer inledde U18 Premier League Cup med en 1-0 seger mot Newcastle. Anthony Elanga, som inte fick plats i Sveriges trupp i kvalet till U17-EM, blev matchvinnare med ett skott som styrdes över målvakten (återstår att se om det kanske bedöms som självmål). United missade, genom Arnau Puigmal, en straff för att göra 2-0 men det spelade mindre roll.


Med de orden bommar vi igen den här matchdagsbloggen. Snackisar är på gång och mer följer under helgen.

 • 0
 • Share


2018/09/29 15:49
Mourinho: Ett offsidemål, ett självmål, ett domarmål

José Mourinho var givetvis inte positiv efter Uniteds förlust. Managern tycker att United har otur i samband med de tre insläppta målen.

”Jag tycker att ett lag som kommer med den mentala svagheten och efter fem minuter ligger under, det är inte det bästa sättet att börja. Ett mål som var offside.

”Sedan i första halvlek fick vi en reaktion. Ett självmål gjorde 2-0, när vi vet att Yarmolenko är väldigt vänsterfotad. Vi är inte tillräckligt aggressiva och så ligger vi under med 2-0 på ett offsidemål och ett självmål.”

Mourinho tycker att United spelade bättre efter paus men motståndarlagets mittbackar var väldigt bra.

”Vi gjorde 2-1. Och sedan istället för linjemannens misstag är det domarens misstag. Det tredje målet dödar matchen.”

Om Scott McTominay:

”Han var den bästa. Han hade en fantastisk attityd. Han är aggressiv, modig. Han har något som vi tyckte var viktigt vilket är kvalitet med bollen. Jag är väldigt nöjd med arbetet som killen gjorde.”

Om de petade spelarna:

”I hur många månader har folk frågat efter Anthony Martial? sagt att Alexis Sánchez inte spelar tillräckligt bra? Idag var det min tid att hålla med och ge Martial chansen och utelämna Sánchez.”

Har du ett svårare jobb nu med spelarnas attityd?

”Jag kan inte klaga på spelarnas attityd. Jag har en del kvalitetsproblem jag kan klaga på. Du behöver lite ödmjukhet. Du måste alltid försöka.”

Mourinho pratade med BT Sport.

 • 0
 • Share


2018/09/29 15:39
Han sitter nog säkert

José Mourinhos framtid kommer givetvis att diskuteras den närmaste framtiden. Värt att ta med sig in i den diskussionen är att Ed Woodward inte brukar vara snabb på avtryckarknappen. David Moyes fick sitta tills Champions League var uteslutet. Louis van Gaals öde beseglades när Champions League-hoppet försvann, om än han fick sitta säsongen ut och vinna FA-cupen.


 • 0
 • Share


2018/09/29 15:24
West Ham – United 3-1

United gjorde ett halvtappert försök efter paus. Det gav tryck och på en hörna klackade Marcus Rashford in reduceringen till 2-1. Hoppet var kortvarigt. Bara tre minuter senare spelades Marko Arnautovic tokfri och han placerade enkelt in bollen bakom David de Gea för matchens sista mål.

Usch, usch och usch.


 • 0
 • Share


2018/09/29 14:23
Uppförsbacke

Reaktion efter de bedrövliga insatserna mot Wolves och Derby? Nej. Matchen var bara fem minuter gammal när Felipe Anderson enkelt satte bollen i nät. Kort före halvtidsvilan dubblades hemmalagets ledning genom Andriy Yarmolenko (eller mer troligt självmål av Victor Lindelöf).

Scott McTominay har gjort några bra saker. Bland annat passningen som öppnade för ett inlägg från Ashley Young som slutade med stolpnick av Romelu Lukaku. McTominay är dock ingen skolad mittback, vilket var väldigt tydligt i samband med 1-0-målet. Först upphävde McTominay offsiden (ja, egentligen gjorde han ju inte det men domaren tyckte det och det hade domaren inte tyckt om McTominay hade stått på rätt plats) och sedan var han duktigt ouppmärksam när Anderson sprang in i straffområdet.

United har genomgående varit usla.

Återstår att se hur José Mourinho försöker förändra på detta till andra halvlek.

 • 0
 • Share


2018/09/29 13:34
McTominay som mittback

Mot all min förmodan blev det en 5-3-2-formation för United. Scott McTominay tar plats i backlinjen.

 • 0
 • Share


2018/09/29 13:27
Mot tre poäng!

Avsparken är några minuter bort. West Hams bubblor ska spräckas. Scott McTominay och kompani ska krossa motståndaren.

UTFR!

 • 0
 • Share


2018/09/29 13:15
Mourinho: Bara alternativ

José Mourinho bekräftar att både Antonio Valencia och Alexis Sánchez var tillgängliga för spel idag.

”En vecka med två dåliga resultat. Det skulle kunna vara värre för vi spelade oavgjort två gånger. Det kunde vara bättre, det kunde vara sämre. [West Ham] har haft en fantastisk vecka. En svår match för oss men vi tror på vårt arbete.”

Mourinho går all in på att det blev oavgjort mot Derby. Som en upplysning till managern vill jag berätta att det inte är omspel i ligacupen. Blir det oavgjort så avgörs det på straffar, vilket var vad som skedde i tisdags.

Valencia och Sánchez saknas idag…

”Alternativ. Bara alternativ.”

Är det enklare för er att spela på bortaplan?

”Jag vill inte säga det, för jag blir ledsen om det är realiteten. Att spela hemma är alltid det bästa. Av någon anledning har jag rekordet på 77 hemmamatcher i rad utan förlust i Premier League.”

Ärligt talat Mourinho. Vi skiter fullständigt i vad du gjorde för Chelsea. Nu är det i United och det du gör i United är det enda som räknas. På Old Trafford (med United) har du 4 förluster och bara 24 vinster på 40 matcher i Premier League.

Scholes om Pogba:

”Han måste spela,” säger Paul Scholes om Paul Pogba. Scholes menar att Pogba är Uniteds bästa spelare och att han är spelaren som kan vinna matcher åt laget men Pogba är också spelaren som kan förlora matcher.

 • 0
 • Share


2018/09/29 12:59
Juniorerna spelar också

Samtidigt som a-laget möter West Ham så har juniorerna match mot Newcastle i U18 Premier League Cup. Det kan i runda slängar sägas vara juniorernas ligacup och det syns på startelvan. Ingen Mason Greenwood idag. Ethan Laird och Aliou Traore vilas också inför Uefa Youth League-matchen mot Valencia på tisdag.


Lukasz Bejger gör sin Uniteddebut. Harvey Neville och Connor Stanley är med i startelvan för första gången. Av startelvan att döma spelar Neville högerback medan Stanley spelar vänsterytter. Bejger bildar mittbackspar med Teden Mengi.

Det är inte vinna eller försvinn, utan det är ett gruppspel med enkelmöten mot de tre motståndarna. Gruppvinnaren och de två bästa grupptvåorna går till kvartsfinal.

 • 0
 • Share


2018/09/29 12:53
Ferdinand och Scholes om Pogba och Mourinho

Rio Ferdinand och Paul Scholes har snackat om Paul Pogba och José Mourinho. Mycket intressant om ni frågar mig!


 • 0
 • Share


2018/09/29 12:46
McTominay i diamant

Okej, upp med handen den som trodde på Scott McTominay i Uniteds startelva idag. Du som räckte upp handen kan ta ner den, vi vet att du ljuger.

Något annat än att United ställer upp med ett diamantformat mittfält har jag svårt att se, givet spelarna som är uttagna. Visst, ett alternativ skulle kunna vara att McTominay eller Nemanja Matic går ner som en tredje mittback. Men West Ham spelar med fyra backar och då brukar José Mourinho nästan undantagslöst spela med fyrbackslinje.

Det rimliga är att Paul Pogba är den offensiva spetsen men långa bollar på Marouane Fellaini ska väl inte uteslutas. Annars gissar jag att Fellaini blir den defensiva spetsen med McTominay och Matic på kanterna.

Offensivt får Anthony Martial förtroendet tillsammans med Romelu Lukaku. Just en diamantformad 4-4-2-formation har jag sett många önska. Jag tänker dock att de då föreställde sig att Pogba skulle ta en av kantpositionerna på mittfältet med en av de offensiva spelarna som spets.

Angående Alexis Sánchez frånvaro så rapporterar Rob Dawson att chilenaren inte är skadad. Han är alltså petad. Jag tycker att Sánchez har förtjänat det men oavsett är det högst anmärkningsvärt.


 • 0
 • Share


2018/09/29 12:37
Sánchez petad

Ingen plats alls för Alexis Sánchez i Uniteds matchtrupp idag. Han var en av spelarna som reste till London. Det kan förstås vara så att Sánchez har blivit skadad, annars är det högst anmärkningsvärt.

Återkommer med mer tankar om elvan.

 • 0
 • Share


2018/09/29 12:33
West Hams lag

West Ham har också presenterat sin laguppställning. Inga överraskningar att tala om. Marko Arnautovic startar och Grady Diangana får plats på bänken.


 • 0
 • Share


2018/09/29 12:31
Uniteds startelva

Scott McTominay är den stora överraskningen i dagens startelva. McTominay är en av fyra centrala mittfältare i laget. Blir intressant att se hur det formeras.


 • 0
 • Share


2018/09/29 12:20
James 17 år

I väntan på dagens startelvor passar vi på att gratulera Lauren James på födelsedagen. James har, trots att hon är yngst i laget, varit damlagets kanske bästa spelare den här säsongen.


 • 0
 • Share


2018/09/29 11:46
Spekulation om startelvan

Om vi utgår från att den aviserade truppen är den som faktiskt gäller idag så innebär det att en lucka lämnas på högerbacken. Ashley Young och Matteo Darmian är kandidaterna och det skulle förvåna oerhört om det inte blev Young. Lika förvånande skulle vara om någon annan än Chris Smalling, Victor Lindelöf och Luke Shaw tar de tre återstående platserna i backlinjen.

På mittfältet har José Mourinho bekräftat att Paul Pogba kommer att starta. Nemanja Matic startar alltid, vilket lämnar en vakant plats om vi utgår från en 4-3-3-formation. Just nu känns Marouane Fellaini ganska given där, även om Marcus tippar på Fred i vår införrapport.

I anfallet är Romelu Lukaku alltid given, sedan är det svårare att veta. Anthony Martial är den som har visat bäst (minst dålig?) form de senaste matcherna, så han borde starta. Sedan… Ja, högerkanten är alltid ett problem. Juan Mata är den som ser minst bortkommen ut till höger.

Det skulle i så fall innebära att Alexis Sánchez får nöja sig med en plats på bänken. Han kan kanske trösta sig med att Jesse Lingard inte ens fick följa med till London.

Inte heller Andreas Pereira fick följa med till London. Med tanke på att han inte var med i truppen i veckan heller är det tämligen enkelt att konstatera att han har placerats i frysboxen. Högst oförtjänt om ni frågar mig.

De Gea

Young, Smalling, Lindelöf, Shaw

Pogba, Fellaini, Matic

Mata, Lukaku, Martial

Hur det blir får vi veta om ungefär en timme.

Updated: 2018/09/29 11:49
 • 0
 • Share


2018/09/29 11:18
Mourinho: Jag förväntar mig alltid mer

“Jag känner mig ibland frustrerad,” sa José Mourinho under den andra delen av gårdagens presskonferens. “För arbetet vi gör och det vi ger till processen, jag förväntar mig alltid mer. Framför allt förväntar jag mig mer i form av stabilitet i processen.

“När vi känner att vi förbättrar och spelar bättre så verkar det alltid komma en dipp i motivation eller fokus. Det känner jag.”

Träningarna i veckan har varit bra, så managern förväntar sig en bra prestation och en seger idag, mot en svår motståndare.

“Jag är väldigt positiv.”

På en fråga om vem som nu är vicekapten säger Mourinho att Paul Pogba inte var vicekaptenen. Istället har han en grupp vicekaptener, där Pogba alltså inte längre ingår.

Mourinho säger att avståndet mellan de bästa lagen och de sämre blir mindre och mindre. Som exempel på det tar han upp Barcelonas och Real Madrids nyliga poängtapp. Jag vill dock hävda att det är skitsnack.

Som ett exempel har Barcelona tagit minst 90 poäng åtta gånger och Real Madrid sex gånger de senaste nio säsongerna. Dessförinnan hade de lyckats med den bedriften en gång var (ironiskt nog samma säsong). Manchester city slog poängrekord i Premier League förra säsongen. Juventus har sju raka ligatitlar, Bayern München sex.

Den första delen av presskonferensen gick vi igenom här.

 • 0
 • Share


2018/09/29 10:41
Reserverna vann i Norwich

Uniteds reserver hade igår bortamatch mot Norwich. Det blev en 1-0-seger sedan Aidan Barlow skjutit matchens enda mål mitt i andra halvlek. Det var en händelsefattig match där lagens målvakter inte behövde slita ut sig.

Barlows mål var snyggt, då han tog emot en passning från Joshua Bohui, vände bort från målet för att sedan avsluta med ett avigt skott i målvaktens bortre hörn. Fint arbete av Lee O’Connor innan Bohui fick bollen.


I United saknades nyckelspelare Tahith Chong, James Garner och Angel Gomes. Sannolikt vilades de inför Uefa Youth League-matchen mot Valencia.

Reserverna är fortsatt obesegrade, med fyra vinster på sju matcher. Det räcker för närvarande till en andraplats i tabellen. Wolves, som United möter i nästnästa omgång (i en match som kommer att spelas på Molineux), toppar. Nästa match är först efter landslagsuppehållet.

Uniteds lag: Kovar; Warren, Poole, R Williams, O’Connor; Barlow, Whelan, Hamilton; Buffonge (Gribbin 70), Dearnley, Bohui

 • 0
 • Share


2018/09/29 10:03
Lagnyheter

Jesse Lingard, Diogo Dalot och Antonio Valencia var alla frånvarande när Manchester United igår reste till London inför dagens match. Även Phil Jones och Andreas Pereira saknades, i tillägg till Marcos Rojo (skadad) och Sergio Romero (avstängd).

Resterande 19 a-lagsspelare följde, enligt Manchester Evening News, med till London. Matej Kovar ansluter troligen som tredjemålvakt. Han spelade reservmatch i Norwich igår.

Det ska inte uteslutas att någon av spelarna som inte syntes till är med i truppen trots allt, men det får ses som mindre sannolikt.

Målvakter: De Gea, Grant

Försvarare: Young, Smalling, Shaw, Bailly, Darmian, Lindelöf

Mittfältare: Pogba, Fellaini, Mata, Herrera, Fred, McTominay, Matic

Anfallare: Lukaku, Martial, Rashford, Sánchez

Updated: 2018/09/29 10:20
 • 0
 • Share


2018/09/29 09:16
Konsten att dra åt samma håll

Det stormar i Manchester United. Så kan José Mourinho hävda det motsatta bäst han vill. Allting står inte rätt till. Det i sig är inget problem, snarare vore det ett mycket större problem om allt upplevdes som frid och fröjd när när avståndet till serieledaren är större än antalet spelade matcher.

Däremot kan du gå igenom sådana här perioder utan att allting ter sig kaotiskt. Nu har vi en situation där managern och den profilstarkaste spelaren förefaller vara i öppet krig. Varken Mourinho eller Paul Pogba är intresserad av att släcka bränder. Snarare kastar de nya vedträn i brasan vid varje tillfälle som ges. Och det är bara det lilla vi får se. Givetvis sker väldigt mycket mer bakom kulisserna.


Mourinhos agenda, om vi förenklar väldigt, ter sig lättanalyserad. Managern vill lägga skulden för misslyckandet på spelarna.

Pogbas agenda är inte lika given. Kanske är det ett försök att forcera fram ett klubbyte, kanske är han bara ute efter en löneförhöjning, kanske försöker han få Mourinho sparkad.

I sak håller jag egentligen med Pogba när han säger att United ska “anfalla, anfalla, anfalla”. I en annat situation kunde det ha varit ett harmlöst uttalande, utan antydan att det är kritik mot managern. Men nu är vi där vi är. Och Paul Pogba är inte dum, han förstår vad han säger och hur det kommer att tolkas.

Jag är inte lika säker på att Pogba förstår hur Manchester Uniteds supportrar reagerar. Om mittfältaren tror att han ska kunna få supportrarna att vända sig mot managern misstar han sig grovt. Utanför arenan må det vara en splittrad supporterskara. På arenan kommer Manchester Uniteds supportrar stå enade bakom sin manager. Det såg vi under David Moyes, det såg vi under Louis van Gaal och det ser vi nu.

Samtidigt har vi ju en situationen där vissa – vi kan kalla dem för Ander Herrera-falangen – försöker ju måla en bild av harmoni.


Jag må tycka att både Mourinho och Pogba har fel. Men jag tar mycket hellre deras gräl än Ander Herreras myspys.

Managern behöver inte gilla sina spelare. Spelarna behöver inte gilla managern. Snarare borde majoriteten av spelare alltid gå runt och vara arg på managern. För majoriteten av spelare får ju inte spela. Får du inte spela ska du vara förbannad.

Men sånt kan och ska hållas internt. Andy Cole och Teddy Sheringham hatade varandra. Inte fan var det någon som såg det när de spelade fotboll tillsammans.

Om Sir Alex Ferguson hade varit manager nu så hade Paul Pogba fått sparken. Men José Mourinho är inte Sir Alex Ferguson. Mourinho har inte det mandat som krävs för att vaska klubbens dyraste spelare. Han kommer inte få det heller. Tiden då en manager hade den makten är förbi.

Mourinho och Pogba behöver inte röka fredspipa. Men de måste inse att de måste dra åt samma håll. United kommer inte sälja Pogba, United kommer inte sparka Mourinho (åtminstone inte den närmaste framtiden). Vare sig de vill de eller inte så kommer de att få dras med varandra.

 • 6
 • Share