Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Durham Women 0-0

Det blev en mållös söndag på Leigh Sports Village när United gästades av Durham Women. Matchen slutade 0-0 och det var Uniteds hittils första poängtapp i FA Women’s Championship, och även lagets första seriematch då inga mål producerades framåt. Besvikelsen över resultatet var stor, men Casey Stoney berömde i vanlig ordning sitt lag efter matchen, och var nöjd med både spelarnas inställning och lagets förlustfria svit.

Stoney gjorde tre ändringar i startelvan från matchen mot London Bees. Denna gången var det Ella Toone, Jess Sigsworth och Martha Harris som åter tagit sig in i startelvan. Lauren James, som firade sin sjuttonde födelsedag i söndags, var den spelare som orsakade mest oreda i gästernas försvar, i en i övrigt ganska jämn första halvlek. James första möjlighet uppenbarade sig precis i början av matchen efter att Greenwood, sin vana trogen, levererat en galant cross in i straffområdet, men James missade med minsta möjilga marginal. Tio minuter in i första halvlek var det Sigsworths tur att bränna ett bra läge, och även Hanson slog ett par bra inlägg som misslyckades med att nå Unitedspelare.

Trots en jämn match var det United som stod för första halvlekens vassaste chanser. Sigsworth, James och Zelem var ständiga störningsmoment för Durhamförsvaret, men lyckades inte få bollen förbi keepern Reid, som var gästernas bästa spelare för dagen. Durhams farligaste målchans i första halvlek kom genom ett välplacerat avslut från Abi Cottam. Turligt nog fick hon inte tillräcklig kraft i skottet, så Chamberlain hann ner och rädda vid vänstra stolproten.

Som vi är vana att se vid det här laget hade James ett bra läge att ge United ledningen tio minuter in i andra halvlek. James avlossade ett distansskott och tvigade Reid till en superräddning. På hörnan som följde höll sig Sigsworth, som inte gjort mål sedan 12-0-segern mot Aston Villa, framme, men lyckades inte peta in bollen som slutligen räddades på mållinjen av Reid. Med dryga timmen spelad byttes Galton och Devlin in och det blev genast fart på spelet.

Med 25 minuter kvar att spela drogs Greenwood ner i straffområdet, efter en kvick soloraid som Durhamförsvaret inte hann avvärja, och domaren pekade på straffpunkten. Den annars så säkra straffskytten Katie Zelem stegade fram för att ta straffen, men missade efter ännu en bra räddning av Reid. I slutet av matchen tvingades Stoney till sitt tredje och sista byte då inhopparen Galton fick bäras ut, efter en kollision med en motspelare på mittplan, och ersattes av Smith.

Det var United som pressade i slutet av matchen och under de tio stopptidsminuter som berordrats, främst på grund av Galtons skada som ödslade en del tid, lyckades man aldrig få in ett segermål, och matchen slutade därmed 0-0. Nästa match spelas återigen på Leigh Sports Village mot Charlton Athletic söndagen den 14 oktober.