Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mason Greenwood har signerat proffskontrakt

Embed from Getty Images

Manchester United kommer med fantastiska nyheter på tisdagskvällen. Juniorlagets anfallare Mason Greenwood har signerat sitt första proffskontrakt för klubben.

Greenwood firade kontraktet med ett mål och en andraassist när juniorlaget idag vann med 4-0 mot Valencia i Uefa Youth League. Mer om den matchen i matchdagsbloggen!

Om någon undrar varför Greenwood inte har skrivit proffskontrakt tidigare så är det för att du måste vara 17 år gammal för att få skriva på som proffs. Greenwood firade sin 17-årsdag i igår och United slösade alltså ingen tid.

Artikeln på Uniteds hemsida publiceras utan citat, varken från Greenwood själv eller någon av ledarna i akademin. Det anges heller inte hur långt kontraktet är, vilket i stort sett alltid är fallet när juniorer skriver proffskontrakt.

https://twitter.com/_MasonGreenwood/status/1047157525412495360

Mason Greenwood är en talang utöver det vanliga. Den här säsongen har han gjort 11 mål och 3 assists på bara 8 matcher. Detta trots att han är förstaårsjunior. Redan förra året var han överlägset bästa målskytt i juniorlaget, med 17 mål på 21 matcher (varav 17 från start).

Totalt gjorde han alltså 27 mål innan han fyllde 17 år (där målet idag inte räknas). Detta är till exempel 22 mål bättre än Marcus Rashford. Under U18-eran (sedan säsongen 2004/05) är Greenwood överlägsen med sin 27 mål före 17-årsdagen. Näst bäst är James Wilson, som gjorde 18 mål.

Wilson är, med 35 fullträffar, bästa målskytt i juniorlaget under U18-eran (inkluderar mål i Uefa Youth League). Greenwood har mer än ett och ett halvt år på sig att krossa det rekordet. Det enda som skulle kunna stoppa honom är en allvarlig skada eller att han flyttar upp i reservlaget. Personligen hoppas jag att han flyttar upp till reservlaget omgående, han är för bra för spel i juniorlaget.

Två mål och två assists mot West Brom:

Hattrick mot Newcastle:

Notera att Greenwood gör två mål med högerfoten och två med vänsterfoten.

Dagens mål mot Valencia:

Mason Greenwoods juniormatcher 2018: