Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Newcastle United (ge oss något positivt)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Newcastle. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/10/06 20:55

Manchester United – Newcastle United 3-2 (2-0)

Premier League, omgång 8 • 2018-10-06, 18.30 • Old Trafford, Manchester • domare: Anthony Taylor

 

0-1 (7) Kenedy

0-2 (10) Yoshinori Muto

1-2 (70) Juan Mata

2-2 (76) Anthony Martial (Pogba)

3-2 (90) Alexis Sánchez (Young)

 

Manchester United

De Gea; Young, Bailly (Mata 19), Smalling, Shaw; McTominay (Fellaini 46), Matic, Pogba; Rashford (Sánchez 67), Lukaku, Martial

Avbytare: Romero, Lindelöf, Pereira, Fred

Newcastle United

Dúbravka; Yedlin, Lascelles, Fernández, Manquillo; Ritchie, Diamé, Shelvey, Kenedy (Murphy 68); Pérez (Joselu 88); Muto (Atsu 78)

Avbytare: Darlow, Schär, Clark, Hayden

Updated: 2018/10/06 20:30
  • 0
  • Share


2018/10/06 20:55
Tack för ikväll!

That’s it för den här matchdagsbloggen. United lekte med Newcastle (i andra halvlek) och klättrade till en fin åttondeplats i tabellen. Alexis Sánchez blev matchvinnare. Anthony Martial var segerorganisatören. Paul Pogba var bäst på planen.






Våra snackisar är ute, läs dem!

  • 0
  • Share


2018/10/06 20:47
Mourinho: Rashford var ledsen, McTominay var rädd

José Mourinho gav en mycket emotionell och förvirrad intervju när han pratade med BT Sport efter Uniteds seger.

“Det är inte bytena. Det är mentaliteten. Det är viljan, det är hängivenheten. Som jag brukar säga, ingen är viktig, det är bara klubben som är viktig. I andra halvlek gav spelarna verkligen allting.”

Mourinho förklarar sedan att han känner sig jagad. Sex gånger använder han ordet “manhunt”.

“För mig är det inte enkelt. Livet är fullt av upplevelser. Det här gör mig till en bättre manager och en bättre människa.”

Managern passade även på att rikta kraftig kritik mot Marcus Rashford och Scott McTominay. Han sa även att laget såg ut att ha panik i första halvlek och att det såg ut som att de skulle göra självmål. Vidare pratade han om en svaghet men jag lyckades inte riktigt tolka vad svagheten skulle vara.

“Marcus Rashford var ledsen på planen, Scott McTominay var rädd på planen. Även några av de äldre gjorde misstag.

“I halvtid lovade vi varandra att ge allting, utan press. De gav allting och jag vill inte säga att vi hade tur, jag tycker att spelarna förtjänade det. Även om vi inte hade gjort det sista målet hade vi förtjänat det. Ingen kan lova att vinna men du kan lova att ge allt.”

Spelade spelarna för Mourinho i andra halvlek?

“Det är löjligt att säga så. För spelarna spelar inte för managern. Jag tror inte att du jobbar bättre på BT för att du gillar din chef. Det handlar inte om det.”

Han säger att United inför andra halvlek även gjorde några taktiska förändringar och spelade med stor risk.

“Vi förtjänade att vinna, fansen förtjänade att vinna.”

Avslutningsvis fick han en fråga om sin egen framtid:

“Som en vän till mig sa till mig i morse… Om det imorgon regnar i London är det mitt fel. Jag måste vara redo för det här. Jag tycker att det är en stor svaghet och en manhunt som är för mycket.”

  • 1
  • Share


2018/10/06 20:26
United – Newcastle 3-2

Någonstans mellan signalen som avslutade första halvlek och signalen som startade andra halvlek bestämde sig United för att köra över Newcastle.

Sagt och gjort.

Anthony Martial vann frispark, Juan Mata gjorde mål. Martial växelspelade med Paul Pogba och kvitterade. Ashley Young slog inlägg och Alexis Sánchez nickade in segermålet.

UTFR!

  • 0
  • Share


2018/10/06 19:26
Rekorddåligt igen

Jag har alldeles säkert förträngt någon match. Arsenal borta 2015 kanske, när vi låg under med 3-0 efter en halv halvlek.

Men ja, känslan så här direkt efter den halvleken är att jag aldrig har sett United spela sämre.






Fanns det något positivt? Det skulle väl vara att det bara är 2-0. Newcastle kunde ha gjort fler.






  • 0
  • Share

Dags för avspark. Manchester United måste vinna.

UTFR!

  • 0
  • Share


2018/10/06 18:11
Mourinho: Energi och glädje

Scott McTominay ska tillföra energi och glädje idag. Det var José Mourinhos besked när managern pratade med BT Sport inför dagens match.

Är det här definitionen av en match som måste vinnas?

“Jag tycker att alla matcher är matcher som måste vinnas. Det är så jag känner det och det är så jag vill att spelarna ska känna det.”

Om att laget inte övernattade på Lowry Hotel:

“Jag fick råd av klubbens struktur att från hotellet till träningsanläggningen skulle det ta minst 75 minuter. När du är i din egen stad är det svårt att acceptera, så vi bestämde oss för att åka direkt.”

Om laguttagningen:

“Det handlar om laget, inte om spelarna. Vi gjorde ingen fenomenal prestation i tisdags men en positiv prestation. Många ändringar är inte rätt men några.

“Young ger oss energi på högerkanten.

“Martial var vid liv i den senaste matchen och han har en bra känsla med fansen. Förhoppningsvis kan de pusha honom.

“Scott [McTominay] är energi och glädje.”

  • 0
  • Share


2018/10/06 18:00
Åtta eller elva

United kommer att gå på landslagsuppehåll som åtta (vid seger) eller elva (oavgjort eller förlust) i tabellen. Detta står klart efter matcherna som spelades klockan 16.00.

  • 1
  • Share


2018/10/06 17:49
Tankar om startelvan

Det första som slog mig när jag såg Uniteds startelva var att Scott McTominay får chansen igen. Återstår att se om han spelar mittback eller mittfältare… men hemma mot Newcastle kan det väl ändå inte bli en fembackslinje?

Det andra jag noterar är att Ashley Young får chansen på högerbacken medan Antonio Valencia, Matteo Darmian och Diogo Dalot alla är utanför truppen. Såvitt jag förstår det ska Valencia, Darmian och Dalot alla vara tillgängliga.

Personligen hade jag valt Dalot som högerback men i nuläget ser jag ändå Young som ett bättre alternativ än Valencia medan Darmian ju aldrig är ett alternativ.

I mittförsvaret blir det Eric Bailly bredvid Chris Smalling för andra matchen i rad. Victor Lindelöf är kvar i frysboxen efter matchen mot West Ham.

På mittfältet får Nemanja Matic fortsätta lunka fram medan de pigga och spelskickliga brasilianarna Fred och Andreas Pereira får värma bänk.

Offensivt får Romelu Lukaku fortsatt förtroende trots usel form. Alexis Sánchez, också usel form, är petad igen. Därmed är det Marcus Rashford och Anthony Martial som kompletterar anfallstrion. Troligen med Rashford till höger och Martial till vänster.

Pereira och Juan Mata blev utbytta inför andra halvlek mot Brighton. Sedan dess har Mata startat en match – mot Derby i ligacupen – och Pereira ingen. För mig är det obegripligt. Ja, i alla fall att Pereira inte får chansen.

  • 1
  • Share


2018/10/06 17:32
Newcastles lag

Newcastle har också producerat en startelva.






  • 0
  • Share


2018/10/06 17:31
Dagens lag

Så har vi fått Manchester Uniteds startelva för dagens match. Vi noterar Ashley Young som högerback och Scott McTominay på mittfältet. Alexis Sánchez får dock nöja sig med bänken.






  • 0
  • Share


2018/10/06 17:13
5-3 2002

Manchester United spelade mot Newcastle på Old Trafford i november 2002. Det blev en riktig klassiker och en 5-3-seger för de goda.

Ruud van Nistelrooy sköt hattrick, Paul Scholes och Ole Gunnar Solskjaer bidrog med varsitt mål.



Senare samma säsong vann United med 6-2 i Newcastle. Då var det Paul Scholes som sköt hattrick.

Jag tror inte att vi gör elva mål på Newcastle den här säsongen.

  • 0
  • Share


2018/10/06 16:44
62 år sedan Sir Bobby debuterade

Idag är det 62 år sedan Sir Bobby Charlton debuterade för Manchester United. Han gjorde det passande nog mot Charlton och debuten blev en succé, då han sköt två mål i en 4-2-seger mot Charlton. Några månader senare gjorde han sitt första hattrick som Unitedspelare, även då mot Charlton. Tyvärr gjorde han inga fler matcher mot Charlton.

Debuten borde Bobby Charlton egentligen ha avstått. Han var nämligen skadad.






Mer om Sir Bobby Charlton här!

  • 0
  • Share


2018/10/06 15:47
Om förtroendet för Mourinho

“The end” var Mirrors rubrik idag. Detta då David McDonnell basunerade ut att José Mourinho kommer att få sparken oberoende av dagens resultat, något vi tog upp i en egen artikel tidigare idag.






United har sedan, genom uttalanden till journalister, förnekat att McDonnells historia stämmer. McDonnell står dock på sig: “Jag lägger ingen vikt vid vad Manchester United säger.” Journalisten tror att Mourinho kommer att få sparken den här helgen men han medger att managern skulle kunna få lite längre tid.






En anledning till att United skulle kunna vänta är klubben ännu inte har en efterträdare klar.






Vi kan inte göra så mycket annat än vänta och se.

En teori är annars att det är Mourinhos läger som är källan till McDonnells artikel. Detta för att de förutspådde att reaktionen skulle bli som den blev, symboliserat av Gary Nevilles ilska i Sky Sports igår. Det skulle kunna resultera i protester mot Glazers och Ed Woodward på Old Trafford ikväll.






Woodward ska ha träffat Mourinhos agent Jorge Mendes igår. Men det för att diskutera David de Geas framtid.

Min personliga gissning är att José Mourinho kommer att vara kvar en tid till. Louis van Gaal överlevde åtta raka matcher utan seger i slutet av 2015. David Moyes fick också sitta kvar trots att läget verkade vara hopplöst. Ed Woodward brukar inte agera snabbt när managern ska sparkas och jag ser inte varför det skulle vara annorlunda den här gången.

Förhoppningsvis har jag fel. För tittar vi framåt så har vi ett riktigt jävligt spelschema framför oss. Efter landslagsuppehållet har vi Chelsea och city på bortaplan, två matcher mot Juventus samt Everton hemma och Bournemouth borta.

Jag ser inte hur det ska kunna bli bättre under José Mourinho.

Det är inte bara jag som saknar förtroende för Mourinho. Vi körde i veckan en omröstning på Twitter och där tyckte 82 procent av de som röstade att Mourinho ska få sparken omedelbart.






Avslutningsvis i det här inlägget vill jag tipsa om Jespers krönika från igår: Vems är ansvaret?

  • 0
  • Share


2018/10/06 15:32
Greenwood spelade när England vann

Alex Greenwood spelade 90 minuter när Englands damlandslag idag vann med 1-0 mot Brasilien i en träningslandskamp. Målvakten Siobhan Chamberlain var oanvänd avbytare.






  • 0
  • Share


2018/10/06 15:31
Samling på Old Trafford

BBC:s Simon Stone bekräftar att United idag samlas på Old Trafford. Detta för att klubben inte vill upprepa förseningen från i tisdags.

Om vi får mer information om dagens trupp tar vi givetvis upp det. Det vi vet är att Bailly, Lindelöf, Pogba och Smalling dök upp för sisådär en halvtimme sedan (se inlägg längre ner). Om inte annat får vi laguppställningarna klockan 17.30.






  • 0
  • Share


2018/10/06 15:27
3-0 för juniorerna

Andra halvlek i juniormatchen blev mållös och därmed en 3-0-seger för United mot Newcastle. Det innebär att United krymper avståndet till topplaget Everton. Nu skiljer det tre poäng, sedan Everton idag åkt på sin första poängförlust via 3-3 mot bottenlaget West Brom.

Inför andra halvlek bytte United ut de ledande spelarna Ethan Laird och Mason Greenwood till förmån för D’Mani Mellor och Dion McGhee. Återstår att se om det efter uppehållet blir reservlagsspel för Laird och Greenwood. Charlie McCann kom in efter en timme, sedan Anthony Elanga tvingats kliva av till följd av skada.






United skapade en del chanser efter paus. Framför allt på hörnor och offensiva frisparkar. Mittbacken Teden Mengi, som fick ett mål bortdömt för offside i första halvlek, kunde ha gjort ett hattrick med lite flyt. Men känslan var att båda lagen accepterade resultatet som det stod.

  • 0
  • Share


2018/10/06 15:11
Bailly, Lindelöf, Pogba och Smalling i truppen

Efter förseningen senast chansar United inte idag. Redan tre och en halv timme före match är spelare på plats på Old Trafford. MUTV visade precis bilder där Eric Bailly, Victor Lindelöf, Paul Pogba och Chris Smalling vandrade in på arenan.

United övernattade inte på Lowry Hotel inför dagens match och ett antagande från min sida är att spelarna ansluter på egen hand. Det skulle i så fall kunna betyda att den nämnda kvartetten samåker.

Och som framgår av skärmdumpen ovan är det fortfarande 3-0 i juniormatchen. När jag skriver detta är det nu 82 minuter spelade.

Updated: 2018/10/06 15:12
  • 0
  • Share


2018/10/06 14:27
Juniorerna leker

Uniteds juniorer gör lite som de vill mot Newcastle. I halvtid leder laget med 3-0 efter två mål av Ethan Galbraith och ett av Aliou Traore. Ledningen kunde ha varit mycket större.

Det har varit spel mot ett mål sedan avspark och jag vet inte om Newcastle ens har haft bollen under kontroll på offensiv planhalva.

Galbraith gav United ledningen med en elegant lobb, sedan målvakten misslyckats med en undanrensning. Även Galbraiths andra mål, som innebar 3-0, kom till följd av en misslyckad undanrensning. Den gången från en försvarare efter en hörna.

Traore gjorde mål efter ett snyggt anfall där han till sist fick bollen från Arnau Puigmal och sedan närmast passade in bollen i nät från utkanten av straffområdet.






Vår svensk Anthony Elanga har varit Uniteds kanske bästa spelare. Det bästa jag har sett från Elanga. Han var även involverad i 1-0-målet, då han fick huvudet på bollen innan den föll till Galbraith.

Mason Greenwood har, märkligt nog, varit relativt anonym hittills. Han får ont om ytor då Newcastle försvarar sig väldigt djupt. De gånger Greenwood har fått en yta har bollen inte nått fram.

  • 0
  • Share


2018/10/06 13:31
Avspark för juniorerna

Nu är det hög tid att knappa in MUTV eller Viaplay för att kolla på Uniteds juniorer mot Newcastle. Avspark nu!

  • 0
  • Share


2018/10/06 13:09
Mourinho: Vi kan göra det mycket bättre

“Det här laget kan göra det mycket bättre än det gör. Laget kommer att göra det mycket bättre än det gör,” sa José Mourinho på den andra delen av gårdagens presskonferens (första delen här). “Vi är bättre än det är. Därför kommer vår situation att förbättras.” Men han påpekar också att han inför säsongen sa att det skulle bli en svår säsong.

“Vi kan vinna mot Newcastle men det är en svår match.” Mourinho menar att United är favoriter att vinna om laget visar samma vilja som mot Valencia. Samtidigt säger han att han respekterar motståndaren.

“Ibland är saker inte bara i managerns händer.”

På en fråga om hur länge Jesse Lingard kommer att vara borta svarade Mourinho bara “läkarstaben”.

Matchdagsbloggen återkommer till Mourinho.

  • 0
  • Share