Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Newcastle: Skönt, men ingen succé

Söndag kväll och det har gått lite över ett dygn sedan United stod för 70 minuter dålig fotboll följt av 20 minuter bra fotboll, något som var tillräckligt för att besegra Newcastle United. Men den större frågan vi bör ställa oss är väl om den här vändningen egentligen förändrar någonting i Manchester United anno 2018/19, eller om vi faktiskt står på samma plats som före matchen?

Embed from Getty Images

Kvällen före Newcastlematchen nåddes vi av nyheter från The Mirror om att Mourinho skulle få sparken i helgen, oavsett hur det gick mot Newcastle. På lördagsmorgonen vaknade de journalister som anses ha bättre ingångar i United och gav oss andra besked, nämligen att förtroendet för Mourinho fortfarande var stort hos ledningen, vilket fick The Mirror att till viss del pudla och gjorde att vi inte riktigt visste vad vi skulle tro.

Så blev klockan 18.30 och det det var dags för match, mindre än tio minuter senare låg United under med 2-0 och såg dessutom mer än lovligt usla ut. Twitter gick bananas, önskningarna om att sparka Mourinho redan i halvtid var många (inklusive från undertecknad) och The Mirrors journalister kände nog att de skulle få rätt i sin profetia om att Mourinho skulle få sparken innan helgen var över. Sen, som ni vet, vände United och de sista 20 minuterna var nog underhållande att titta på för de som inte blivit helt luttrade, som jag och mitt sällskap dessvärre blivit.

Men vad betyder den här vändningen egentligen? Sarah var inne på det redan i gårdagens snackisarjag själv skrev även om det i betygen i morse och även Mats på bloggen hade mer eller mindre samma analys, att även om det är roligt med den här typen av segrar så förändrar det faktiskt i grunden ingenting för Uniteds situation.

Åtta omgångar har gått, United har minusmålskillnad och ligger sju poäng efter topptrion (City, Chelsea och Liverpool) och fem poäng efter Arsenal som just nu har den fjärde CL-platsen. En knapp seger efter en sammantaget rätt dålig insats mot ett lag som inför matchen hade noll segrar, två oavgjorda och fem förluster med 4-10 i målskillnad är inget som United skall vara nöjda med. Jag bävar för spelschemat som kommer efter landslagsuppehållet, då vi bland annat möter Chelsea och City borta, samt har två CL-möten mot Juventus. Om inte något händer med Uniteds stabilitet under de två veckorna vi har kvar till mötet mot Chelsea, ja då finns det risk för en rejäl förnedring. Så var det före gårdagens match, så är det också efter den. Segern var skön, men den var ingen succé som vi bygger framgång på.

Nyheter i korthet

Vi har tre snabba nyheter att rapportera om så här på söndagskvällen också.

Den första är att The Guardian skriver att Luke Shaw tydligen fick en liten smäll i gårdagens match, som kan göra att han missar landslagssamlingen med England nu i veckan. Skadan var inte av så allvarlig art att den tvingade Shaw av planen och den skall tack och lov inte riskera hans medverkade mot Chelsea om två veckor heller, något som är viktigt för United då Shaw faktiskt är den ende i Uniteds försvar som uppvisar någon form av klass för tillfället. Vi följer upp detta när fler besked kommer.

Den andra nyheten kommer från getfootballfrancenews.com och handlar om att Zinedine Zidanes agent pratat med fransk media om Zidanes eventuella framtid i England. För de som vill ha Zidane till United bådar det inte speciellt gott, även om vi skall ta det med en nypa salt. Så här sa han: ”Jag tror inte att han kommer träna i England. Det är mycket mindre hans stil. Jag har diskuterat det med honom, det attraherar honom inte riktigt. Han har valt att ta ett sabbatsår, han kommer inte dyka in igen innan det är över”.

Den tredje nyheten är helt enkelt att John Terry via Instagram meddelar att hans karriär är över. Vi tackar honom för det han bidragit med genom att minnas hans största stund i karriären.