Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ethan Laird har signerat proffskontrakt

Embed from Getty Images

Manchester United inleder veckan med positiva nyheter. Den 17-årige försvararen Ethan Laird har signerat sitt första proffskontrakt med klubben.

Laird är en mycket talangfull spelare som primärt spelar högerback, men som utan problem behärskar alla positioner i backlinjen. Han har egentligen allt som krävs för att nå hela vägen, då han är stark, snabb, positionssäker och tekniskt skicklig. Det troliga får ses att det är som ytterback han har sina bästa chanser att nå långt inom seniorfotbollen, detta då hans 177 cm skulle göra honom till en tämligen kort mittback, men som ytterback är det inget hinder. Att det blir till höger får också anses troligt, då högerfoten är hans bästa, men han har gjort lika bra ifrån sig till vänster i juniorspelet.

Laird, som fyllde 17 i början av augusti, har tillhört United sedan han var nio år gammal, och redan som förstaårsjunior var han och nosade på reservlaget. Han är dessutom ordinarie i Englands U18-lag samt även vikarierande lagkapten där.

Hur långt kontrakt han har skrivit vet vi inte, detta för att United i princip aldrig berättar om kontraktslängden för sina juniorspelare.

Han har sagt så här till manutd.com gällande sitt kontrakt: ”Det är en dröm som blir sann. Jag vet att det är en kliché att säga så, men det är verkligen det. Att ha växt upp i akademien från nio års ålder och ha sett spelare över dig ta sig till platser de vill vara, det är någonting du strävar efter. Jag är väldigt, väldigt glad.”

För en något längre intervju, se här.