Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Borthwick-Jackson tvåmålsskytt, målvakterna på landslagsuppdrag

Embed from Getty Images

Det vankas uppehåll och därmed även landskamper för några av de utlånade spelarna. Dean Henderson, Joel Pereira och Kieran O’Hara ska alla spela kval till U21-EM. Axel Tuanzebe ska inte göra det. Han får istället stanna hemma i Birmingham och invänta besked om vem som är Aston Villas nye manager efter att Steve Bruce fått sparken i veckan som gått. I övrigt då? Ja, Cameron Borthwick-Jackson blev tvåmålsskytt mot Charlton. Smaka på den!

Dean Henderson, Sheffield United

Förra veckan gnällde vi lite på att Dean Henderson släppt in, med hans mått mätt, onödigt många bollar på sistone. Den här veckan har vi ingen orsak att gnälla. Henderson är åter inne på vinnarspåret med med sitt Sheffield United efter 1-0 hemma mot bottenlaget Hull i lördags. Henderson höll därmed sin fjärde nolla i seriespelet denna säsong och tog Sheffield upp på en tredjeplats i The Championship. Henderson är därtill uttagen i det engelska U21-landslaget till EM-kvalmötena med Andorra och Skottland.

Joel Pereira, Vitoria Setubal

Vi fortsätter med de positiva målvaktsnyheterna. Joel Pereira höll i lördags nollan för andra gången denna säsong då Vitoria Setubal tog tre synnerligen viktiga poäng i bottenskiktet av den portugisiska ligan. Moreirense fick ge sig med 3-0 i vad som var Pereiras första segermatch i Vitoria Setubals tröja. Precis som Henderson ska Pereira spela EM-kval. Portugals U21-mannar möter Bosnien och Liechtenstein i vad som är måstematcher om man vill spela EM inkommande sommar.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Efter fyra matcher som vänsterback blev Cameron Borthwick-Jackson uppflyttad som vänstermittfältare när Scunthorpe mötte Charlton i League One. Det gick alldeles lysande. Borthwick-Jackson gjorde två mål (!) och blev matchvinnare i 5-3-segern. Målen var Borthwick-Jacksons första seniormål i karriären. Euforin höll inte i sig särdeles länge. I lördags, mot Luton, var Borthwick-Jackson åter nedflyttad i banan. Som vänsterback blev det 90 minuter och ett gult kort när Scunthorpe fick stryk med 3-2.

Matty Willock, St Mirren

Kräftgången fortsätter för Matty Willock i St Mirren. I lördags petades han ur matchtruppen till mötet med James Wilsons Aberdeen. Väl där blev det förlust med 4-1. St Mirren ligger näst sist i skotska ligan och Willock hör helt tydligt inte till managern Oran Kearneys favoriter. På de fyra matcher som nordirländaren lett St Mirren har Willock spelat totalt åtta minuter.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

I det som skulle bli Steve Bruces sista match som manager för Aston Villa fick Axel Tuanzebe åter spela mittback. Han tackade för förtroendet genom att göra ett av målen och spela fram Yannick Bolaise till 3-3-målet som gav Villa en poäng. Det oavgjorda resultatet blev dock droppen för klubbledningen som lät Bruce och hela hans stab gå. Någon direkt hade Bruces sorti inte. Villa föll i helgen med 2-1 borta mot Millwall. Tuanzebe spelade 90 minuter som mittback under tillfällige managern Kevin MacDonalds ledning. Vem som tar över Villa är i skrivande stund inte klart. Det hetaste namnet sägs vara en viss Thierry Henry. Någon plats i det engelska U21-landslaget blev det inte denna gång heller för Tuanzebes del. Aidy Boothroyd fortsätter hålla 20-åringen utanför truppen.

Embed from Getty Images

James Wilson, Aberdeen

James Wilson fick från läktaren se Aberdeen hemmabesegra St Mirren med 4-1. Wilson går skadad efter att ha åkt på en smäll mot Celtic i förra omgången. Hur lång frånvaron blir är oklart då managern Derek McInnes före matchen bedyrade att Wilson skulle vara tillgänglig för spel.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Efter axelskadan senast spenderar Tim Fosu-Mensah tid i sjukstugan. Någon exakt prognos för när han ska kunna vara tillbaka finns inte, men förhoppningen är att Fosu-Mensah inte ska behöva opereras. Fulham föll tungt med 1-5 hemma mot Arsenal i söndags och förutom de kommande ligaomgångarna så missar Fosu-Mensah förstås Hollands U21-matcher under uppehållet.

Embed from Getty Images

Kieran O’Hara, Macclesfield Town

Kieran O’Hara fick vittja nätet tre gånger om när Macclesfield inkasserade en poäng borta mot Newport County i tisdags. Matchen slutade 3-3 efter att hemmalaget kvitterat i den sjunde övertidsminuten. O’Hara drog på sig en varning och kunde inte göra särdeles mycket åt målen. I helgen, i hemmamötet med Notts County, blev det förlust med 1-0 för Macclesfield. O’Hara spelade 90 minuter och får försöka repa mod under landslagsuppehållet. 22-åringen gör av allt att döma sina sista U21-landskamper då Irland möter Israel och Tyskland i EM-kvalet. Irländarna måste vinna bägge matcherna för att ha chans på en plats i fortsättningskvalet.

Demetri Mitchell, Hearts

Börjar smekmånaden vara över för Demetri Mitchell och Hearts? Kanske. Borta mot Rangers blev det i söndags förlust med 3-1. Mitchell spelade 79 minuter som vänsterback och drog på sig en varning strax före paus.