Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Radikal omstrukturering väntar; De Geas framtid osäker; Matic med skadeproblem

I dagens nyhetssvep får ni möjlighet att ta del av det senaste gällande Uniteds stundande omorganisering, David De Geas osäkra United-framtid samt vilken spelare i damlaget som idag blev historisk. 

I övrigt väntas Nemanja Matic stå över spel för Serbien under landslagsuppehållet medan Ethan Laird har kritat på sitt första proffskontrakt med klubben.

Osäkerhet kring De Geas framtid

Manchester United har en minst sagt svettig uppgift framför sig. David De Gea, som av många anses vara klubbens bästa spelare, närmar sig slutet av sitt kontrakt och för närvarande verkar parterna inte komma någon vart i förhandlingarna.

Den 27 år gamla målvaktens kontrakt löper ut efter nästa säsong, om klubben väljer att aktivera det sista året på kontraktet (vilket vi med säkerhet kan anta). United måste nu lyckas övertyga De Gea samt agenten, Jorge Mendes, att Manchester United är den bästa platsen att vara på under sin absoluta topp av karriären. Detta menar åtminstone James Ducker på The Telegraph.

”Förhandlingar om ett nytt långtidskontrakt har nått ett dödläge och United är nu under växande hot om att förlora De Gea för ingenting i juni 2020, eller att bli tvungna att casha in på sin Nr 1 innan dess, ett annat ovälkommet bekymmer för en klubb i kris”, skriver Ducker.

Embed from Getty Images

Fortsättningsvis berättar Ducker att De Gea vill vinna titlar, och att lagets nuvarande skepnad väckt stora frågetecken kring huruvida man är kapabla till att utmana på den önskade nivån. En annan bidragande faktor till en utdragen kontraktsförhandling ska vara tränarsituationen i klubben, där José Mourinhos vara eller icke vara ska spela roll – om portugisen ses som positiv eller negativ framgår inte.

Vidare skriver Ducker att Mourinho tappat stöd från många i laget, men att en ny tränare inte per automatik skulle betyda att spanjoren tecknar ett nytt avtal med klubben. ”Det är sannolikt att De Gea skulle behöva se ett stort lyft i Uniteds konkurrenskraft för att hans nuvarande tankegångar ska ändras”, beskriver han det i artikeln.

David De Gea är, i min mening, klubbens bästa och viktigaste spelare. En klubb av Uniteds kaliber ska ha de bästa spelarna i världen och bygga sitt lag runt dem, inte bli av med dem för att laget inte är tillräckligt slagkraftigt för att tampas om de ädlaste medaljerna.

United närmar sig ”radikal omstrukturering”

Det är Miguel Delaney och Jack Pitt-Brooke som har skrivit en artikel för The Independent gällande Uniteds kommande omstruktureringar.

De menar att United ska ha pratat med Juventus före detta VD, Guiseppe Marotta, samt Turin-klubbens nuvarande sportdirektör, Fabio Paratici (bilden under), när United nu fortsätter sina planer på att ”introducera en mer kontinental model på Old Trafford”.

Embed from Getty Images

Detta sker mitt i den växande osäkerheten kring José Mourinhos framtid som manager för klubben, menar tidningen. Sättet som United vände och vann matchen mot Newcastle med 3-2 på ska ha gett känslan att det köpt portugisen mer tid. Men klubbens VD, Ed Woodward, sägs redan ha långt gångna planer på att introducera en mer modern modell som inte medför en sådan framträdande betydelse för en ensam manager högst upp.

I linje med detta beskrivs United också vara intresserade av att använda sig av en ”full teknisk personal”, istället för endast en fotbollsdirektör. Med detta tolkar jag det helt enkelt som att klubben snarare kikar på en lösning med flera personer som har olika uppgifter, än en ensam fotbollsdirektör som bestämmer allt kring de fotbollsmässiga bitarna.

Fabio Paratici, som nyligen skrivit på ett nytt kontrakt med Juventus, beskrivs som väldigt svår att få loss från sitt uppdrag i den regerande italienska ligamästaren. Guiseppe Marotta däremot, som lämnade Juventus så sent som för två veckor sedan, sägs vara klart rimligare att kunna knyta till sig.

Den 61-åriga italienaren har varit en stor förgrundsfigur till Turin-klubbens otroliga arbete de senaste åren. United skulle få tungt med konkurrens att locka till sig Marotta, men klubbledningen känner att de kan sätta ihop ett övertygande paket, menar Independent.

Matic står över landslagsuppdrag

Nemanja Matic, som egentligen skulle spelat för sitt Serbien under landslagsuppehållet, har nu fått tacka nej efter flertalet smällar under matchen mot Newcastle. Detta rapporterar Sport Witness, som i sin tur hänvisar till den serbiska tidningen Mondo.

Matic spelade under det förra landslagsuppehållet trots att han anlänt småskadad till samlingen. Så blir alltså inte fallet den här gången och 30-åringen, som sett lite ringrostig ut i säsongsinledningen, får istället en välbehövlig veckas vila och återhämtning.

Lauren James utsedd till månadens spelare

För första gången någonsin utseddes idag månadens spelare i damernas andradivision. Vad passar då inte bättre än att ge priset till en United-spelare? Mittfältaren Lauren James, endast 17 år gammal, vann priset efter en rad imponerande insatser i den röda tröjan. Stort grattis!

Ethan Laird med påkritat proffskontrakt

Om ni missat vår nyhet från tidigare idag, så passar vi på ytterligare en gång att gratulera Uniteds 17-åriga försvarare Ethan Laird, som idag skrev på sitt första proffskontrakt för klubben. Artikeln i sin helhet finns att ta del av nedan!

Ethan Laird har signerat proffskontrakt