Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Mourinho på resande fot; Neville gillar Greenwood; Rooney om rådande läge

Embed from Getty Images

Trots att det knappt spelats några matcher än så känns detta vårt landslagsuppehåll som en evighet redan nu. I väntan på torsdagen, då Nations League rullar igång, gör vi några nedslag i och kring United. José Mourinho ska titta på fotboll på Balkan, Alex Greenwood har gjort sitt bästa för att övertyga Phil Neville om att hon minsann ska spela VM i Frankrike och Victor Lindelöf vill fortsatt inte prata United med svensk media. 

Mourinho till Montenegro

Det är som bekant landslagsuppehåll, vilket medför att de spelare som inte rapporterat in till sina respektive landslag fått några dagar ledigt. Det betyder i sin tur att det inte är någon direkt stor rörelse på Carrington och att José Mourinho även han kan ta några dagar ledigt. Portugisen, som har familjen kvar i London, reser enligt Ciaran Kelly på Manchester Evening News till Podgorica för att se Montenegro möta Serbien. Mourinho har genom åren dykt upp på diverse arenor i Europa för att se landskamper (han satt på Friends när Sverige mötte Italien ifjol) och även om mötet mellan Montenegro och Serbien är ett hett, historiskt, möte så sägs orsaken till resan vara att scouta spelare. Sergej Milinkovic-Savic hörde till spelarna som ryktades till United i somras. Han är förstås given i det serbiska landslaget.

Andra spelare som lär ha ögon på sig enligt Kelly är Frankfurts mittfältare Mijat Gacinovic och Fiorentinas mittback Nikola Milenkovic. Bägge förväntas starta för Serbien i deras första möte med Montenegro sedan de bägge länderna separerades från varandra år 2006.

Embed from Getty Images

90 minuter för Greenwood

I gårdagens landslagskoll pratade Micke om damlagets Alex Greenwood och henne chanser till VM-spel i Frankrike i sommar. Igår fanns hon med i Phil Nevilles startelva mot Australien på Craven Cottage. Matchen blev en missräkning för England då Australien var ofina nog att kvittera till 1-1 i 84:e minuten. För Greenwoods del blev det desto mer lyckat. Hon fick, som en av sju spelare, 90 minuter i benen och en indikation på att Neville har henne i tankarna inför nästa års guldjakt på andra sidan kanalen. På bänken återfanns Uniteds förstekeeper Siobhan Chamberlain. För hennes del handlade det mer om att axla rollen som tredjemålvakt bakom Mary Earps och Carly Telford.

http://gty.im/1048158340

Lindelöf pratar landslag, inte United

Victor Lindelöf har anslutit till den svenska landslagstruppen för Nations League-mötet med Ryssland imorgon och landskampen mot Slovakien på tisdag. Föga överraskande ville Uniteds mittback inte prata United och inte heller kommentera ryktena som placerar Andreas Granqvist i Manchester i januari. Här kan vi konstatera att svensk media fortsatt driver frågan om Lindelöfs relation till journalister till sin spets. Lindelöf har tidigare nobbat media, bland annat inför mötet med Turkiet i september. Uniteds mittback har också meddelat att han bara gör intervjuer om han själv känner för det, vilket fick rätt stora rubriker i de svenska kvällstidningarna.

Det vi som kontenta kan konstatera är att svensk media fortsätter att dels spä på motsättningarna men också att man helt uppenbarligen söker små konflikter. Före pressträffen hade man från det svenska landslaget meddelat att varken Robin Olsen eller Lindelöf ville diskutera sina respektive klubblag, ändå kom frågorna. Undra då på att Lindelöf har den inställning han har.

Embed from Getty Images

Rooney backar Mourinho

Ingen kan påstå att det inte blåst snålt kring José Mourinho den gångna hösten. Diskussionerna har kretsat kring huruvida han har spelartruppens förtroende och grepp om omklädningsrummet. I söndags, efter att DC United besegrat Chicago Fire i MLS, pratade förre Unitedkaptenen och klubbens bäste målskytt genom alla tider om sin syn på saken. Wayne Rooney, som ingalunda haft en problemfri relation med Mourinho genom åren, backar upp sin förre tränare.

”Det är tufft hos United, det är en tuff situation. Det har varit en tuff start på säsongen för både spelarna och tränaren. Jag vet att José får mycket kritik men spelarna måste stå upp för honom. De måste samla sig och de måste göra bättre ifrån sig. Tränaren kan göra mycket men sedan är det upp till spelarna att göra jobbet på planen och att göra det som ett lag. Det ena problemet har lett till det andra, och José är lätt att skylla på. Några av spelarna måste dock prestera bättre.”

”Jag sa samma sak när Louis van Gaal var där. Han fick mycket kritik, men bakom stängda dörrar sa jag åt spelarna att vi måste göra bättre ifrån oss.”

Embed from Getty Images

Terry tar över Villa?

Det må inte vara en direkt nyhet rörande United (förutom att det handlar om vem som ska coacha Axel Tuanzebe), men vi noterar ändå att förre Arsenalspelaren Thierry Henry nobbar en flytt till Villa Park för att istället tar över Monaco. Det sätter John Terry, som här för leden meddelade att spelarkarriären är över, i pole position då det gäller att axla manteln efter Steve Bruce. Terry lämnade Villa efter förra säsongen och kan bli ytterligare en i raden av tidigare engelska landslagsspelare som inleder tränarkarriärer på de brittiska öarna.

Embed from Getty Images