Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Charlton 3-0

United fortsätter sin streak med 0 insläppta mål, och denna gången var det Charlton som misslyckades med att spräcka Chamberlains nolla. Matchen slutade 3-0 i hemmalagets favör på Leigh Sports Village efter mål av Katie Zelem, Jess Sigsworth och Lizzie Arnot.

United kom till matchstart utan landslagsaktuella Lauren James, som välförtjänt nyss valts till månadens spelare i Women’s Championship. James frånvaro gjorde dock ingen större skillnad då man dominerade matchen totalt från början till slut, och kunde tagit ledningen redan i tredje minuten genom mittbacken Amy Turner som missade målet med en hårsmån. United pressade vidare och efter en kvart gav det utdelning genom Zelems excellenta vänsterfot. Lagkapten Alex Greenwood, som redan levererat ett par farliga inlägg från sin vänsterkant, la in bollen till Zelem som skapade yta åt sig själv med en bra nedtagning för att sedan distinkt placera bollen bakom bortalagets målvakt Katie Startup.

Det var ett pressat Charlton som gjorde sitt yttersta för att få till en kvittering, men istället bröt sig Uniteds eget kvicksilver Kirsty Hanson igenom efter ännu en cross från Greenwood, och placerade bollen bakom Startup. Tyvärr dömdes målet bort för offside och det var en besviken Hanson som fortsatte slita för att utöka hemmalagets ledning. I slutet av första halvlek fick Charlton en sällsynt chans efter slarv av ett i övrigt resolut Unitedförsvar. Amy Turner gick bort sig mot bortalagets Gemma Bryan som serverade en bra cross till Liz Ejupi. Ejupis nick träffade ribban, och efter ett kort men intensivt flipperspel i Uniteds straffområde fick Chamberlain till slut tag i bollen.

Andra halvlek startade i samma stil som första, med ett United som pushade framåt och ett Charlton som gjorde sitt bästa för att stundtals få låna bollen. Efter tio minuter och en period av extra intensiv Uniteddominans kunde Sigsworth utöka hemmalagets leding till 2-0. Mollie Greens inlägg nådde Arnot som blev väldigt fri med bortamålvakten, men nickade i ribban. Sigsworth mötte returen med pannan men träffade ribban även hon, turligt nog studsade bollen tillbaka till Sigsworth som drog till på volley och placerade bollen slutgiltigt i bortre hörnet.

Efter en kavalkad av hörnor och frisparkar i Uniteds favör kunde Arnot fastställa slutresultatet då hon petade in 3-0 efter ett inspel från Ella Toone (som bytts in tidigt i andra halvlek på bekostnad av Aimee Palmer). Kort därefter fick Greenwood lämna planen för lite välförtjänt vila och ersattes av Harris, medan Green gick av två minuter senare för att ersättas av Devlin. Casey Stoney var som oftast mycket nöjd med sitt lags insats, att man inkasserat tre nya poäng och inte minst; ännu en nolla för rutinerade Chamberlain. Stoney poängterade hur viktigt det var att lyfta sig efter den frustrerande oavgjorda matchen senast, och var glad att man återigen hittat tillbaka till vinnarspåret.

Nästa match spelas söndagen den 28 oktober, då man möter Leicester City i vad som väntas bli en tuff bortamatch.