Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: De kom tillbaka med skador vi inte kände till

Manchester United laddar som bäst för morgondagens Premier League-match mot Chelsea. Traditionsenligt höll José Mourinho presskonferens inför matchen.

Managern säger att United har många skador efter landslagsuppehållet, så till den grad att alla friska spelare automatiskt tar plats i truppen till Chelsea.

I andra nyheter så diskuteras Anthony Martials framtid. Dessutom påminner vi om att Uniteds reserver möter Sunderland ikväll. Den matchen ser du på MUTV/Viaplay med avspark 20.00 (sändningsstart en halvtimme tidigare).

Mourinhos presskonferens

José Mourinho var på tämligen gott humör under dagens presskonferens.

…om skadeläget

Skadeläget diskuterades inte på presskonferensen men togs upp i en intervju med MUTV. Vi fick inga klara besked men uppenbart är att ett stort antal spelare är otillgängliga imorgon.

”Läget i truppen är att alla som är tillgängliga är uttagna,” säger Mourinho. Huruvida de spelare som reser till London för att följa matchen från läktaren (vanligen en utespelare och en målvakt) inkluderas i detta framgår inte.

”Några kom tillbaka [efter landskamperna] i bra skick. Några kom tillbaka med skador, skador som vi visste om när de hände och landslagen gjorde rätt som skickade tillbaka spelarna.

”Vi hade också överraskningar med spelare som vi inte hade en aning om att de var skadade och de kom hit med viktiga skador.”

Det kan således vara så att någon spelare vi inte känner till är skadad. Detta är hur som helst den knapphändiga information vi har:

  • Ander Herrera har nu tränat i ett par dagar. Spanjoren är den enda spelaren Mourinho namngav. Managern antyder att Herrera egentligen skulle behöva mer tid men att ”han är redo att hjälpa oss”.
  • Diogo Dalot klev av skadad i Portugals U21-match mot Bosnien-Hercegovina. Mer än så vet vi inte.
  • Marouane Fellaini stod över flera belgiska träningar. Han var oanvänd avbytare i första matchen och var inte ens ombytt till den andra. Förbundskapten Roberto Martínez indikerade dock att Fellaini ska vara tillgänglig mot Chelsea.
  • Jesse Lingard har varit skadad en tid. Troligen är det samma ljumskskada som han hade problem med i början på säsongen. ”Min skada kommer att ta tid,” skrev han på sociala medier i veckan och tillade att han är ”tillbaka på planen snart”. Jag tolkar det som att han nog blir borta åtminstone några veckor till. Men det är bara en gissning.
  • Nemanja Matic lämnade återbud till Serbien. Tveksam till spel mot Chelsea rapporterades det i veckan.
  • Scott McTominay missade Skottlands match mot Israel med en knäskada och återvände sedan till United. Att han var kvar med landslaget några dagar innan han återvände indikerar att det är en lindrigare skada.
  • Marcos Rojo har inte spelat den här säsongen. Han gjorde reservlagscomeback den 14 september bara för att så kliva av skadad. Vi har inte fått någon prognos men gissningsvis spelar han med reserverna innan han gör comeback i a-laget.
  • Luke Shaw lämnade återbud till Englands landskamper. Rapporterades tillsammans med Matic vara tveksam till spel mot Chelsea.

…om Newcastle och landslagsuppehåll

En lång tid har passerat sedan den fina vändningen mot Newcastle. Mourinho säger att han fortfarande väntar på att några spelare ska ansluta efter uppehållet men att den positiva känslan som vändningen gav finns kvar.

…om Luke Shaw

”Luke reagerade på bästa möjliga sätt,” säger Mourinho om Luke Shaw. Detta som referens till Shaws bristande speltid så sent som förra säsongen.

Shaw får beröm för att vara modig och för det arbete han gjorde under semestern.

…om att återvända till Chelsea

”För mig är det en [vanlig] match.” Mourinho säger dock att han antagligen inte kommer att fira som en galning om United vinner.

”Jag är 100 procent Manchester United imorgon.”

Frågan var egentligen två frågor, då Mourinhos tankar om Maurizio Sarri också efterfrågades. Detta valde Mourinho att ignorera.

…om FA:s anklagan

Mourinho blev i veckan anklagad för olämpligt uppträdande av FA. Ärendet skulle ha behandlats senast ikväll men United bad om mer tid och deadline för Mourinhos svar är nu framflyttat till onsdag kväll. Managern ville inte kommentera detta under presskonferensen.

Sarris presskonferens

Chelseas manager Maurizio Sarri pratade också med media idag. Chelsea har en del skadeproblem inför morgondagens match med Ethan Ampadu som det allvarligaste problemet. Ross Barkley och Callum Hudson-Odoi har mindre problem.

Mateo Kovacic och Antonio Rüdiger förväntas kunna spelar imorgon.

Kontraktssamtal med Martial

Alla har förhoppningsvis fått med sig att Luke Shaw skrev på ett nytt femårskontrakt igår. United har ett antal kontrakt som klubben vill förlänga, däribland med David de Gea. Målvaktens ordinarie kontrakt löper ut efter den här säsongen men United har en option för att förlänga till sommaren 2020. Anthony Martial sitter på ett liknande kontrakt.

I somras meddelade Martials agent att den franska anfallaren ville lämna klubben. United vägrade gå med på detta. Enligt Mohamed Bouhafsi på franska RMC så har United sedan dess kommit med flera kontraktserbjudanden till Martial. Bouhafsi har hela tiden varit ledande i rapporteringen om Martial, så hans ord har stor trovärdighet.

Samtalen mellan United och Martial ska fortgå. Bouhafsi menar att United planerar att komma med ett nytt erbjudande under de kommande veckorna.

Uefa dröjer

Vi väntar fortfarande på att Uefas disciplinära kommitté ska bestämma sig för om United ska straffas för den försenade avsparken mot Valencia. Beslut var väntat igår men det blev ingenting med det. Kanske idag.

Reservmatch ikväll

Med avspark klockan 20.00 spelar Manchester Uniteds reserver ikväll mot Sunderland i reservligan. Matchen kan du se på MUTV/Viaplay.

United borde vinna komfortabelt. Laget – som fortfarande är obesegrat – är tvåa i tabellen, en poäng bakom Wolves. Sunderland ligger sist, med den förskräckliga målskillnaden 5-21 på sju matcher.