Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Henderson spelar EM, Tuanzebe en vinnare igen

Embed from Getty Images

Landslagsuppehållet är till ända även för de utlånade spelarna. Dean Henderson kommer att få förlänga säsongen med U21-EM i Italien medan det ännu är oklart om Joel Pereira får göra det samma. Axel Tuanzebe har fått en ny tränare i Aston Villa och även förnyat förtroende som mittback

Dean Henderson, Sheffield United

Dean Henderson höll nollan två gånger om då Englands U21-mannar enkelt tog sig till sommarens EM-slutspel. Engelsmännen behövde egentligen bara en poäng i de avslutande matcherna mot Andorra och Skottland, men knep två segrar med siffrorna 7-0 och 2-0. Väl tillbaka i seriespel gick de inte fullt lika bra för Henderson. Bortamötet med toppkonkurrenten Derby slutade i en 2-1-förlust efter att hemmalaget gjort mål i första och 77:e minuten. Förlusten till trots ligger Sheffield United tvåa i The Championship, på samma poäng som serieledande Middlesbrough.

Embed from Getty Images

Joel Pereira, Vitoria Setubal

Precis som Henderson har Joel Pereira varit ute på landslagsuppdrag. I Portugals möte med Liechtenstein vilades han till förmån Joao Virginia. Portugal vann med 9-0 och till mötet med Bosnien-Hercegovina var Pereira tillbaka i målet. Väl där släppte han två bollar förbi sig. Tur i oturen då att Portugal gjorde fyra och tog sig som en av de bästa grupptvåorna vidare till play off. Nu väntar ett dubbelmöte med Polen i mitten på november i jakten på de sista EM-biljetterna. I klubblagssammanhang noterar vi att Vitoria Setubal bara matchat en gång sedan senaste lånekoll. Det var igår söndag mot Armacenenses i tredje omgången av portugisiska cupen. Vitoria Setubal tog sig med nöd och näppe vidare efter seger med 2-1. Joel Pereira såg matchen från bänken då brasilianske tredjekeepern Milton Raphael fick förtroendet.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Tränarbytet verkar endast ha haft tillfällig positiv effekt på Scunthorpe United. Förra veckan föll man med 2-0 hemma mot Peterborough och i helgen som gick tappade man en 2-0-ledning till förlust 3-2 borta mot Wycombe. Avgörandet där föll dessutom på stopptid. Positivt är dock att Cameron Borthwick-Jackson fortsatt får speltid. Han fick 90 minuter som vänsterback i bägge matcherna och verkar ha Stuart McCalls förtroende, kräftgången till trots.

Matty Willock, St Mirren

Ett fall framåt för Matty Willock, ett fortsatt fall bakåt för St Mirren. Ungefär så kan man sammanfatta helgen i Skottland. St Mirren föll hemma mot Kilarmock med 2-1 och Willock fick starta för första gången sedan den 1 september. Willock matchades som central mittfältare och byttes ut efter 72 minuter.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Aston Villa, med nye tränaren Dean Smith vid rodret, tog emot Swansea hemma på ett fullsatt Villa Park i lördags. Det slutade på bästa sätt. Villa vann med 1-0 efter ett tidigt mål av Tammy Abraham. Axel Tuanzebe fick förtroendet som mittback och fick en sjua i betyg av Birmingham Mail. Förhoppningen är nu att Smith förstår läget vad gäller Tuanzebe och spelar in honom som mittback jämte James Chester.

Embed from Getty Images

James Wilson, Aberdeen

James Wilson var tillbaka efter skada när Aberdeen gästade Hearts i lördags. Det blev uddamålsförlust 2-1 mot serieledarna och Wilson fick 76 minuter som anfallare.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Tim Fosu-Mensah spåddes bli borta en längre tid med sin axelskada. Nu verkar det dock ha ljusnat betydligt för holländaren och snacket i helgen handlade om huruvida han skulle finnas med i matchtruppen mot Cardiff eller inte. Beskedet som kom var att Fosu-Mensah ännu inte är frisk nog, men att han jobbar hårt med rehabiliteringen. Fulham möter härnäst Bournemouth hemma på lördag. Sett till hur man presterat hittills verkar Fosu-Mensah behövas.

Kieran O’Hara, Macclesfield Town

Kieran O’Hara vaktade målet för Irlands U21-mannar i den absoluta måstematchen mot Israel i EM-kvalet. Det blev förlust med 3-1 och därmed var EM-drömmen släckt. Till den betydelselösa matchen mot Tyskland valdes Liam Bossin framom O’Hara. Tyskland vann med 2-0 och tog också hem gruppsegern. Landslagsuppehållet innebar att O’Hara missade Macclesfields möte med Tranmere, en match man förlorade med 1-0. I lördags tog Macclesfield emot Carlisle och då återfanns O’Hara på bänken. Macclesfield vann med 2-1 och undvek det engelska rekordet i flest matcher i rad utan seger.

Embed from Getty Images

Demetri Mitchell, Hearts

Efter att ha blivit utbytt senast fick Demetri Mitchell 90 minuter när Hearts vann med 2-1 mot James Wilsons Aberdeen. Mitchell spelade vänsterback och kom undan med gott betyg enligt uppgifter.