Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Juventus 0-1

Embed from Getty Images

Old Trafford, Champions League, strålkastarljus och en atmosfär utöver det vanliga. Det var vad som väntade när Manchester United tog emot Juventus i vad som på förhand var den största matchen hittills den här säsongen. Förhoppningarna var högre än på länge bland supportrarna – men det blev ett snabbt uppvaknande till den mer bittra verkligheten.

Paulo Dybala rakade in 1-0 till gästerna redan i den 17:e minuten och efter det var det mer uppenbart än på länge hur långt ifrån världstoppen Manchester United anno 2018 faktiskt är.

För den tredje matchen i rad så kom United ut klart bättre och piggare till den andra halvleken, vilket också blev klart märkbart på planen. Paul Pogba fick Uniteds bästa kvitteringschans, men dessvärre räddade stolpen de tre poängen för Italienarna. Hemmalaget pressade tillbaka Juventus allt mer och mer, men utöver Pogbas stolpträff uteblev de ordentliga målchanserna.

Turligt och skönt nog tappade Valencia poäng mot Young Boys tidigare idag, vilket sedermera lämnar United med avancemanget i egna händer även fortsättningsvis. Alltid något att glädja sig åt, åtminstone.

Laguppställningen

José Mourinho ställde ut en oförändrad startelva för första gången på 46(!) matcher. Samma manskap som imponerade i den andra halvleken mot Chelsea – i lördags – fick åter nytt förtroende.

Startelvan i all ära dock. Vad som stack ut mest var det faktum att Tahith Chong, 18 år, för första gången fanns med på bänken i seniorlaget – vilket också blev den största snackisen när elvorna presenterats.

Uppladdningen bestod inte enbart av oförändrade elvor och tonårsdebutanter – utan också av en rubbad laddningsrutin, igen. Det är faktiskt så att Manchester United inte bara en gång, utan TVÅ gånger, kommit för sent till Old Trafford och en Champions League-match den här säsongen.

Embed from Getty Images

Senast, mot Valencia för några veckor sedan, fastnade spelarbussen i trafiken och matchstarten flyttades fram med fem minuter. Som följd av detta blev United varnade av UEFA och fick så även böta.

Drog United lärdom av detta? Nej, givetvis inte. Än en gång fastnade bussen i trafiken, och istället för att komma till arenan en och en halv timme innan matchstart, kom man nu ca 45 minuter innan. Inte optimalt alls.

Lite kuriosa är också att José Mourinho sedermera valde att gå den dryga en kilometern kvar till arenan, tillsammans med fansen, klädd i en tröja och huva för att gömma sig själva så gott det gick.

Matchplan – matchcoachning

José Mourinhos taktiska dispositioner – på förhand – till den här matchen var för en gångs skull inte allt för besynnerliga. United såg inledningsvis ut att ha bra koll på Juventus, utan att på något vis hota framåt – vilket måste tilläggas. Tråkigt nog är inte marginalerna alls på rätt sida i den 17:e minuten. Två felstudsar och en markeringsmiss betydde att Paulo Dybala kunde fira sitt fjärde CL-mål för säsongen. Det var INTE vad som behövdes.

Vad som är desto märkligare är dock att det ständigt ska krävas ett underläge för att laget ska börja spela fotboll. Noll procent anfall i den första halvleken följdes upp av ett ordentligt tryck under den andra. Men det ska, som sagt, märkligt nog behövas ett underläge för att laget ska börja anfalla motståndet på riktigt.

Embed from Getty Images

United hade förvisso inte många offensiva krafter på bänken, men att inte göra ett enda byte när man jagar mål är faktiskt oerhört fegt i mina ögon. Vad gör 1- eller 2-0 i baken för skillnad i gruppspelet? Svaret är: Ingen skillnad alls. Då tjänar man klart mycket mer på att faktiskt gå för poängen.

Fred, Andreas Pereira, Ander Herrera eller till och med Tahtih Chong borde kunnat bidra med nödvändig energi och mönsterförändringar – för både United och Juventus. Ytterst anmärkningsvärt att José Mourinho inte valde att göra ett enda byte här.

Ronaldo vs Pogba

Cristiano Ronaldo tillbaka på Old Trafford. Paul Pogba mot sitt gamla lag. Detta var de överlägset största snackisarna inför matchen, men hur skötte sig de båda storstjärnorna?

Embed from Getty Images

Ronaldo hade en tämligen lugn afton, där United hade rätt bra koll på portugisen. Utöver en lurig frispark och ett direktskott utanför straffområdet så hände det inte mycket nämnvärt runt 33-åringen.

Pogba i sin tur blandade i sina prestationer under den första halvleken, för att sedan växla upp avsevärt i den andra. Lite som laget i stort, så hade fransmannen dock svårt att hitta några väldiga ytor. Läget dök till sist upp, men i den 75:e minuten avlossade 25åringen vänsterbössan men stolpen var dessvärre i vägen.