Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter; United är inte en toppklubb; Lindelöf imponerade; Martial i kontraktsförhandlingar.

Embed from Getty Images

Det var många matcher i matchen igår när Manchester United mötte Juventus på Old Trafford. Pogba mötte sin tidigare klubb medan Ronaldo själv återvände till sin gamla hemmaarena. Man kunde förvänta sig stordåd men det blev en avslagen historia.

Mina reflektioner cirka tolv timmar efter att matchen blåsts av är ljumna. Jag ska helt ärligt säga att jag somnade i soffan med tio minuter kvar att spela, detta trots att andra halvlek varit betydligt bättre än den första. Men likväl var det mycket som saknades och det känns som att jag gång på gång tvingas återupprepar mig i mina analyser.

Embed from Getty Images

Kritiken efter gårdagen slår allra hårdast mot Lukaku, med rätta. Österdahl skriver i sin betygssättning om belgarens uppenbara ointresse och den låga nivå han håller, och jag kan inte annat än att hålla med. Däremot fanns det ljusglimtar i matchen! Dock fick man vända blicken 180 grader för att se dem. Lindelöf gjorde en fantastisk match och hyllades efteråt av både skribenter och Mourinho. Kritiken har inte sällan varit skoningslös mot svensken men igår visade han upp ett brett register när det kommer till enträget försvarsarbete.

Presskonferens             

Återigen fick alltså Mourinho möte pressen med en förlust i bagaget, dock den första under denna Champions League-turnering. Men, inga konstigheter med det tyckte tränaren som själv rankar Juventus som en av de absolut största kandidaterna att vinna Champions League i år. Gång på gång under presskonferensen hyllar han motståndarnas mittbacksgiganter tillika potentiella professorer ”Mr. Chiellini och Mr. Bonucci”.

Hyllningarna till Juventus stannade inte där. Läser man mellan raderna kan man anta att bitterheten hos Mourinho efter sommarens uteblivna värvningar fortfarande finns kvar. Presskonferensen innehöll nämligen en lång och drömsk utläggning om allt kvalitativt spelarmaterial som Juventus har och allt kvalitativt spelarmaterial som dem fortsätter att köpa in. Trots att Juventus vunnit liga sju år i rad är dem inte nöjda, menar Mourinho. Dem vill ha mer och dem går för dem bästa spelarna i världen. Den möjligheten har inte Manchester United, enligt Mourinho. Vi är inte på samma nivå som klubbar som Juventus, Barcelona, Real Madrid, Manchester City, säger portugisen.

Embed from Getty Images

Ett av de stora frågetecknen efter matchen var Mourinhos taktik, eller vad man ska kalla det, att inte göra några byten. Förklaringen till detta var att han helt enkelt inte hade några spelare att byta in. Med Sanchez på läktaren, Lingard på läktaren och Fellaini borta fanns det inga attackerande spelare att sätta in, förutom en artonårig ung kille [läs: Chong] som aldrig spelat i A-laget tidigare.

Vidare diskuterades Lukakus insats. Mourinho vill inte uppenbart kritisera honom men han ser problem med att belgaren inte presterar. Han hyllar Lukakus hårda arbete och professionella inställning, vrider och vänder på vilka andra möjligheter som finns i truppen men konstaterar att det just nu är ett svårt läge och att han inte ser några andra möjligheter än att spela Lukakus. En dag kommer målen att komma, avslutar Mourinho med att säga. En klen tröst i ett läge som detta om jag får säga det själv.

Se hela presskonferensen här.

Martial allt närmre nytt kontrakt?

Med två färska mål i ryggen, successivt ökad speltid och en godkänd insatts under gårdagens match ekar önskemålen om kontraktsförlängning med Anthony Martial allt högre. Det senaste budet som klubben gav till fransmannen var en deal om ett femårskontrakt, men det ratades av Martial.

Embed from Getty Images

Det som gnager allra mest i klubbens kontraktsförhandlingar just nu är att man så sent som för en vecka sedan färdigställde en deal med Luke Shaw som nu blir en av de bäst betalda försvararna. Det är ett argument som ger agenterna vatten på sin kvarn i förhandlingarna med klubben. Hur förhandlingarna fortsatt går återstår att se men klart är att Ed Woodward är ytterst angelägen om att behålla Martial. Han har till och med redan övervägt att aktualisera fransmannens nuvarande kontraktsoption som innebär att man skulle få behålla honom ytterligare ett år.