Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bestrider Mourinho-anmälan; Senaste nytt kring De Gea; RvP lägger av

Embed from Getty Images

Dagens nyhetssvep är inte det matigaste, men – som alltid – intressant ändå. Idag får ni möjlighet att läsa om David De Geas kontraktssituation och Juventus-kopplingarna samt att United väljer att ”kraftigt bestrida” FA:s anmälan på José Mourinho.

I övrigt närmar sig en spelare, som på många vis växte ut till en ikon under sina tre säsonger i klubben, slutet på karriären. Detta då Robin van Persie meddelat att han lägger skorna på hyllan efter den pågående säsongen.

United bestrider Mourinho-anmälan

José Mourinho har fortfarande inte fått sin dom efter att han blivit anmäld av det engelska fotbollsförbundet, FA. Manchester United ska nu ”kraftfullt bestrida José Mourinhos FA-anmälan för användande av kränkande, förolämpande eller olämpligt språk”, berättar Simon Peach från Press Association.

Det var efter matchen mot Newcastle den 6:e oktober som United-managern, tittandes in i TV-kameran, yttrade ett par icke så väl valda ord på portugisiska.

De Gea och kontraktssituationen

Manchester Uniteds, enligt de allra flesta, bästa spelare har ett kontrakt som närmar sig sitt utgångsdatum. David De Gea står bunden till United även under nästkommande säsong, om (när) klubben aktiverar sin option som står skriven i kontraktet. Efter detta är spanjoren fri att skriva på för vilken klubb han vill – om parterna inte når en ny överenskommelse innan dess, vill säga.

Nu skriver Sportwitness om vad den italienska sidan Calciomercato har att säga i frågan. De menar att Juventus inte alls har haft någon kontakt med De Geas representanter, vilket tidigare rapporterats. Turin-klubben, som slog United i Champions League-matchen i veckan med 1-0, ska helt enkelt vara nöjda med sin nuvarande målvaktsuppsättning.

Fortsättningsvis rapporterar Calciomercato istället att 27-åringen och hans representanter är ”mer och mer övertygade om att stanna på Old Trafford och signera ett nytt kontrakt med The Red Devils, som har lagt fram ett betydande anbud”.

Källan i sig måste vi givetvis ta med en nypa salt, men fler och fler tidningar börjar nu rapportera om att de båda parterna närmar sig i diskussionerna. Vi får helt enkelt hålla alla tummar vi kan för att David De Gea snart står med ett färskt United-kontrakt i näven och även fortsättningsvis agerar omutbar vägg mellan stolparna på Old Trafford.

Robin van Persie lägger skorna på hyllan

Spelaren som snudd på egen hand bärgade titel nummer 20 för Manchester United ser nu slutet på sin karriär. Robin van Persie lämnade klubben 2015, efter tre säsonger, och kommer alltid att vara hyllad och älskad för sin tid i Manchester.

Efter den pågående säsongen med Feyenoord kommer holländaren att sätta punkt för en minst sagt imponerande och färgstark karriär. Tack för allt, Robin!