Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Leicester Citys ägare död i helikopterkrasch

På lördagskvällen nåddes vi av nyheten om en helikopterkrasch utanför Leicesters hemmaarena, King Power Stadium, cirka en timme efter att Leicester spelat 1-1 mot West Ham. Tidigt stod det klart att helikoptern tillhörde Leicesters ägare, Vichai Srivaddhanaprabha, och det har nu bekräftats att han tillsammans med fyra andra personer som befann sig på helikoptern alla har avlidit.

Srivaddhanaprabha härstammar från Thailand och blev miljardär genom att grunda och utveckla en kedja med tax free-butiker. Han befann sig på de allra flesta av Leicesters hemmamatcher och brukade flyga tillbaka till sitt hem i London med helikopter efter matcherna. Det är alltså denna helikopter som nu kraschat och tragiskt krävt dessa människors liv.

Srivaddhanaprabha och Leicester

Vichai Srivaddhanaprabha köpte Leicester City 2010 när laget låg i den engelska andradivisionen. Med Srivaddhanaprabha som ägare jobbade de för att ta sig tillbaka till Premier League, något de lyckades med 2014.

Två säsonger senare stod, som alla vet, Leicester för en av fotbollshistoriens största skrällar då laget lyckades vinna Premier League 15/16 med sitt sanslöst effektiva spel. Denna bedrift gjorde Vichai Srivaddhanaprabha omåttligt populär bland Leicesters fans.

Vichai Srivaddhanaprabha blev 60 år gammal.