Matchdag: Manchester United – Everton (attack, attack, attack)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Everton. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Senast uppdaterad: 2018/10/28 19:43

Manchester United – Everton 2-1 (1-0)

Premier League, omgång 10 • 2018-10-28, 17.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Jon Moss

1-0 (27) Paul Pogba

2-0 (49) Anthony Martial (Pogba)

2-1 (77) Gylfi Sigurdsson (straff)

De Gea; Young, Smalling, Lindelöf, Shaw; Fred (Lingard 90+4), Matic, Pogba; Mata (Herrera 85), Rashford (Lukaku 65), Martial

Avbytare: Romero, Darmian, Rojo, Sánchez

Everton

Pickford; Coleman, Zouma, Keane, Digne; Gueye (Calvert-Lewin 78), Gomes; Walcott (Tosun 78), Sigurdsson, Bernard (Lookman 62); Richarlison

Avbytare: Stekelenburg, Baines, Mina, Davies

Updated: 2018/10/28 19:02
  • 0
  • Share

2018/10/28 19:43
Mourinho: I perioder spelade vi väldigt bra

José Mourinho var mestadels nöjd när han pratade med Sky Sports efter Uniteds seger. Han berömmer på begäran Paul Pogba och Anthony Martial och passar samtidigt på att även hylla Luke Shaw.

“Vi behöver inte lida som vi gjorde de sista minuterna. Vi hade matchen under kontroll. Även vid 2-1 hade vi fler chanser. Den sista bollen i matchen är en hörna och vad som helst kan hända. Jag tycker att vi spelade bra. I perioder spelade vi väldigt bra.”

Om straffen och Pogbas ansats:

“Att prata om straffen är också att prata om domaren. Jag tycker att Moss var väldigt bra och konsekvent. Han var också konsekvent som inte gav ett andra gult kort till Gueye och Smalling.

“Tekniken… Du vet… Han är bättre än mig på att ta straffar. Han har modet att ta straffar. Jag beundrar alltid spelarna som har modet. Jag gillar inte de som inte vill slå straff. Pogba vill ta straffar och jag gillar det. Kanske måste han förändra sin ansats men jag vill inte att han ska förändra det mentala där han kliver fram när det är en viktig straff.”

Så vi kan nog förutsätta att Paul Pogba även framöver är första straffskytt.

Vad gör Anthony Martial bättre nu?

“Jag tycker allting. Han har samma naturliga talang som för ett år sedan. Han förbättrar sitt sätt att tänka fotboll, att tänka träning, att tänka [på] laget. Jag är väldigt nöjd med honom, med Luke Shaw. Med pojkar som blir bättre. En svår period för dem, en svår period för mig. För jag ville ha mer och tog dem till gränsen. Idag kunde Anthony göra saker han inte gjorde förut.”

Mourinho säger att det är så här han är med unga spelare och att spelarna får belöningen om de gör sitt arbete. “Om de inte har ett entourage som stöttar deras svagheter och [istället] stöttar managerns roll i deras utveckling.”

De orden får avsluta den här matchdagsbloggen. Snackisar är på gång. I väntan på dessa tycker jag att ni ska läsa det Mats skrev på bloggen (läs en gång till om ni redan har läst).

Tack för visat intresse!

• 0
  • Share

2018/10/28 19:15
Pogba: Ibland måste jag rensa

Paul Pogba och Anthony Martial ställde upp för intervju i Sky Sports. Ja, Pogba ställde åtminstone upp. Martial var inte så pratsugen och verkade före intervjun ha skyllt på sin engelska, något Pogba menar är struntprat.

Paul Pogba:

“Vi behövde vinna. Vi borde ha vunnit mot Chelsea. Den här segern är väldigt viktig för oss, vi måste tillbaka till toppen av tabellen.”

Om straffmålet:

“Idag hade jag tur. Det viktigaste är att bollen gick in. Efteråt fortsatte vi och vi hade fler chanser. Det viktigaste är segern.”

Om ansatsen före straffen:

“Jag försöker alltid få målvakten ur balans. Det är så jag gör det. Kanske måste jag förändra det, målvakterna börjar lära sig. Det viktigaste är att det blir mål.”

Pogba passade också på att berömma Anthony Martial. Både för insatsen och för hans engelska. “Hans engelska är bra, han gillar bara att gömma sig.”

Om bolltappet före Evertons straff:

“Jag gillar inte att sparka [bort] bollen men ibland måste du rensa. Jag försöker alltid spela och hitta en lösning. Ibland är det sant att jag måste rensa.”

Om lagets form:

“De senaste matcherna, förutom i Champions League, har vi gjort det bra.”

Anthony Martial fick pris som matchens bästa spelare:

“Jag är nöjd, jag är i bra form för tillfället.”

Det lilla jag hörde från Martial så har Pogba rätt i att det inte är något fel på Martials engelska.

Sky Sports domarexpert Dermot Gallagher tycker att straffen som Martial fick var korrekt. Alex Scott, den enda experten i studion, tyckte att straffen var felaktig. Paul Pogba-hataren Graeme Souness tyckte heller inte att det var straff.

• 0
  • Share

2018/10/28 18:58
United – Everton 2-1

När Anthony Martial snyggt satte 2-0 såg det ut att bli en enkel seger för United. Ännu mer så när Everton kort därefter brände ett jätteläge.

United låg sedan på för ett tredje mål men lyckades inte i avslutningarna.

Så slarvade hemmalaget. Först var Paul Pogba nonchalant, sedan var Chris Smalling dum. Straff för Everton, mål och match.

United kunde ändå spela av matchen hyfsat kontrollerat och det blev seger.

Mycket var bra idag. Tyvärr kombinerades det med en hel del dåligt.

• 0
  • Share

2018/10/28 17:56
Halvtidsledning

United leder med 1-0 efter den första halvleken. Detta sedan Paul Pogba gjort mål på egen straffretur.

Totalt en match som ser ut ungefär som en match mellan ligatian och ligaåttan kan tänkas se ut. Bra prestationer blandas med sämre.

United hade en riktigt bra period i samband med målet, då Pogba och, framför allt, Anthony Martial var pigga. Martial borde fått en assist när han serverade Juan Mata men spanjoren nickade svagt. Därefter hade Martial ett tungt avslut och sedan fixade han straffen. En straff som åtminstone jag hade protesterat högt mot om den hade dömts åt andra hållet.

Everton har kommit fram några gånger och har bränt ett par fria nicklägen.

Överlag är ändå en rättvis ledning för United. Inte perfekt på långa vägar men ändå en förbättring jämfört med den senaste tidens förstahalvlekar.

• 0
  • Share

Avsparken är några få minuter bort och det är dags för ännu en match som Manchester United måste vinna. Kom igen United!

• 0
  • Share

2018/10/28 16:47
Mourinho: Han kanske kan komma in med bra känsla

José Mourinho har snackat med Sky Sports och fokus var förstås på att Romelu Lukaku saknas i startelvan.

“Anledningen är att [Lukaku] spelar många matcher. På sistone är det inte bara att han inte gör mål men fundamentalt visar han inget självförtroende. Ibland bestämmer vi att det bästa för en spelare är att inte vara på planen. Kanske kan han komma in med en bra känsla och återvända till det normala, vilket för honom är att göra många mål.”