Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos januaribudget; Martial slipper avstängning; ”Smickrande” United-rykten

I dagens nyhetssvep får ni bland annat möjlighet att läsa om José Mourinhos transferbudget för januari, vad Paul Mitchell har att säga om kopplingarna till United samt om Anthony Martials icke-avstängning.

I övrigt rapporterar vi om den tidigare Manchester Evening News-journalisten David Meeks mycket ledsamma bortgång.

United-rykten ”smickrande” enligt Mitchell

Det har under en tid ryktats kraftigt om att Manchester United ska vara ute efter att hitta hjälp till de sportsliga besluten i klubben – i form av en sportchef, teknisk direktör eller liknande.

En person vars namn frekvent tagits upp är den nuvarande ”transferansvariga” i RB Leipzig, Paul Mitchell. Engelsmannen kom till Bundesliga-klubben i februari i år, efter en väldigt lyckad tid i Tottenham Hotspur och dessförinnan Southampton. I ”Spurs” låg han bland annat bakom stora succévärvningar som Dele Alli, Toby Alderweireld och Kieran Trippier.

Embed from Getty Images

När 37-åringen fick frågan om Manchester United svarade han att ”Manchester United är kända föra att vara en av världens största klubbar, så alla länkar till en klubb av den storleken, historiken och statusen är väldigt smickrande, och jag är en Manchester-kille”.

”Det har inte funnits någon kontakt med United, för mig gäller det alltid att fokusera på jobbet jag har i handen. Jag är mer än medveten om att jag jobbar för en jättebra organisation, men som alltid i fotboll kan du aldrig veta vad som kommer hända i framtiden”, avslutade den Manchester-födde Mitchell.

Artikeln från Goal finns att ta del av här.

Mourinhos januaribudget – en miljard kronor

Manchester United är redo att backa José Mourinho i det kommande transferfönstret – åtminstone om vi ska tro Jamie Jackson på The Guardian. Vilket vi dock per automatik inte bör göra.

Jackson menar att klubben kommer att backa sin manager, såvida ”den rätta dealen är möjlig i vad som kan bli ett svårt transferfönster att finna värde i”.

Embed from Getty Images

Fortsättningsvis skriver han även att José Mourinho ska vara ute efter en mittback samt en ”målgörande anfallare”. Det var spelare som portugisen även var ute efter i somras, men klubben inte ville/kunde ge honom.

Potentiellt sägs det finnas en miljard kronor tillgängliga och en spelare som både Mourinho och klubben ville värva i somras var Raphael Varane – men en deal var inte möjlig att genomföra. United-managern ville även värva någon av Harry Maguire eller Jerome Boateng, men klubben ansåg inte att någon av de spelarna var en uppgradering på det som redan finns, menar Jackson.

Martial slipper avstängning

Efter segern mot Everton i söndags menade Marco Silva, manager för de blåklädda från Liverpool, att Anthony Martial filmade till sig den straff som sedermera innebar 1-0 till Manchester United.

Detta är något som, sedan förra säsongen, kan straffas av FA i efterhand om det är uppenbart att spelaren i fråga lurat domaren till att blåsa straff. Uniteds 22-åriga fransman kommer dock inte att råka ut för någon avstängning, det menar åtminstone bland annat Rob Dawson på ESPN.

Ett korrekt beslut, om du frågar mig. Martial förstärkte definitivt, men det var inte på något vis en direkt filmning – utan snarare så att domare John Moss inte såg att Idrissa ’Gana’ Gueye de facto var på bollen innan han träffade United-yttern.

Marco Ianni bötfälld

Marco Ianni, den tränaren ur Chelsea-staben som hånade José Mourinho efter London-lagets sena kvittering för en drygt vecka sedan, har nu funnits skyldig av FA. Ianni har blivit bötfälld med en summa på 6000 pund, alltså ca 70.000 svenska kronor.

David Meek har lämnat oss

Vi avslutar med en ytterst ledsam nyhet. Den tidigare journalisten på Manchester Evening News och långvariga kolumnisten i United Review, David Meek, har lämnat oss. Meek täckte United i över 50 år och blev 88 år gammal. Tankarna går givetvis till hans nära och kära i denna svåra tid.