Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Bournemouth – Manchester United 1-2

Embed from Getty Images

Bilden ovan symboliserar i stort känslans från denna matchen. Även om Rashford tillslut lyckades att vända motgång till framgång så var United till stor del totalt utspelat av ett inte särskilt övertygande Bournemouth. 

Första halvlek

Det fanns inte mycket positivt att ta med sig från första halvleken. United var i stora delar av de första 45 minuterna totalt utspelade av ett Bournemouth som inte heller dem spelade särskilt övertygande. Men ändå lyckades Bournemouth få det att många gånger kännas som att dem var det enda laget på plan.

http://gty.im/1056708374

Det första målet kom tidigt i matchen. Det tog nämligen inte mer än 11 minuter innan Wilson lyckats ta sig igenom Uniteds durkslag till försvarsmur och ytterligare en gång stod det klart att United inte kan hålla tätt. Endast en gång har United hållit nolla denna säsongen.

http://gty.im/1056711456

Målet gav ett redan dominant Bournemouth ytterligare styrka och Uniteds tafatta försök att hänga med fortsatte. Det skulle enkelt kunnat varit 4-0 vid halvtidsvila men som tur var lyckades United hålla nere siffrorna och istället pressa fram en kvittering.

Målet

Målet kom när avgrunden kändes som djupast. Det var ett både oförtjänt och orättvist mål, men vad gör det när domaren låter det passera. Ännu en gång är det Martial vi ska tacka för insatsen. Han lyckas ännu en gång att snygga till våra siffror när det som mest behövs. Målet kom efter framspel till en  handbollsspelande Sanchez som rundade Bournemouths försvar och spelade in till en i princip obevakade Martial.

Embed from Getty Images

Målet framstod som lika förvånande för alla inblandade, men för Unitedsupportrarna gav det energi. Läktarna sjöng som aldrig förr i hopp om att kunna få sitt lag att undvika en total förnedring, och lite hjälpte det nog. För när klockan började närma sig 45 minuter tog United slutligen ett litet grepp om matchen. Greppet togs genom en gemensam insats av Sanchez och Mata som tillsammans lyckades springa sig igenom Bournemouths försvar. Man lyckades inte producera några fler mål men det var tydligt att nyckeln till framgång inte behövde vara svårare än full fart framåt i andra halvlek.

Andra halvlek

I andra halvlek får vi, tack och lov, se en förändring i United spel. Man höjer tempot och kan, i takt med att Bournmouthspelarna sprungit sig trötta, att trycka på framåt. Man lyckas till och med att producera både tre och fyra chanser.

Inte minst lyckas man producera tre chanser inom cirka 30 sekunder i en pulshöjande frisparkskavalkad. Det började med en frispark som Young sköt i ribban. Frisparksreturen gick ut till Rashford som på tre meters håll från öppet mål lyckas prickskjuta på en täckande Aké. Därefter fick Pogba chansen att sätta spiken i kistan men hans boll rensas på mållinjen. Tack och lov får vi äntligen se lite jävlar anamma från United, men ändå så vill det sig inte hela vägen.

http://gty.im/1056712836

I 78e minuten blir sedan Sanchez utbytt, och det ger avtryck på Uniteds fart framåt. Spelet blir återigen något avvaktande, bortsett från en riktigt farlig chans från inbytte Lingard. När klockan sedan går in på tilläggstid tickar en delad poäng allt närmre. Men fram klev då Rashford.

Embed from Getty Images

I 92a minuten kommer tillslut avgörandet. Rashford spelar, via Pogba fram sig själv till matchens sista mål. Efter att Pogba rullat bort Bournemouths försvarare på vänsterkanten lägger han in bollen i offensivt straffområde. Efter en stökig nedtagning av Rashford och lite fipplande bland försvarande spelare trycker tillslut Rashford in 1-2. Det var inte direkt snyggt och det kom inte direkt enkelt men likväl leder målet till att vi plockar med oss tre poäng. Hur vi tillslut åstadkommer detta är en gåta men vi gör det och det känns grymt!