Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Dagen efter: Usel start igen men vi hittar ett sätt att vinna

http://gty.im/1056752168

Marcus Rashford blev matchhjälte på tilläggstid när Manchester United igår vann med 2-1 mot Bournemouth. Efter tidigt underläge trollade United fram en kvittering när Alexis Sánchez la upp för Anthony Martial. Sedan var det tryck mot motståndarmålet och till slut kapitulerade Bournemouth.

Tre poäng för andra matchen i rad och tio poäng på de fyra senaste i ligan. Allt frid och fröjd? Givetvis inte.

Återigen fick vi se en match där United var dåliga i första halvlek och bra i andra halvlek. Det var samma sak mot Newcastle, mot Chelsea och om vi är riktigt positiva även mot Juventus. Vi känner igen det från förra säsongen också, med vändningarna mot Manchester city och Crystal Palace färskt på minnet.

När vi då skyndar oss att slå fast att United alltid är bättre efter paus är det en felaktig slutsats. För i matcherna mot Tottenham, Burnley, Watford och Wolves var det tvärtom.

Går det ens att förklara den totala scenförändringen som vi ser gång på gång?

Jag har förvisso väldigt lite till övers för José Mourinho som Unitedmanager i synnerhet och som fotbollsfilosof i allmänhet men jag kan inte föreställa mig att han säger till spelarna att gå ut och vara passiva, fega och allmänt slöa. Det är knappast så att spelarna inte bryr sig på förhand och sedan plötsligt uppfinner motivation.

Några spridda tankar:

  • Anfallsspelet i andra halvlek var stundtals riktigt trevligt att se på. Fortfarande gör vi för få mål men det offensiva spelet utvecklas ändå i rätt riktning just nu.
  • Jag tror inte att det är en slump att vårt anfallsspel har sett bättre ut när Romelu Lukaku har varit utanför laget.
  • När det här laget går till attack är det faktiskt ett ganska bra lag.
  • En positiv insats av Alexis Sánchez igår, även om jag tycker att Rashford borde ha fått förnyat förtroende på topp.
  • Om offensiven utvecklas i rätt riktning så kan detsamma inte sägas om defensiven. Mittbackarna turas om att göra grova tabbar och just nu är det Chris Smalling som har tagit över den stafettpinnen.
  • Nemanja Matic var usel igen. Att han i match efter match får fortsätta vara usel utan åtgärd från managern är fullständigt obegripligt för mig. Matic måste petas. Andreas Pereira kan få chansen. Ander Herrera kan få chansen. Jösses, Phil Jones skulle nog vara ett bättre alternativ just nu.
  • Segermål på tilläggstid är det bästa. När Marcus Rashford gör mål försvinner alla Uniteds problem för en stund.
  • Att laget trots allt hittar ett sätt att vinna är förstås en styrka.
  • Rashford har nu avgjort två Premier League-matcher på tilläggstid. Att det är delat bäst av Unitedspelare var fakta som chockade mig.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

”I första halvlek hade vi väldig tur. Matchen borde ha varit över,” sa José Mourinho när han sammanfattade matchen på sin presskonferens.

”I andra halvlek, tills vi gjorde mål, kände jag att vi hade otur.”

Varför ser vi det här gång på gång?

”Jag skulle vilja svara men det är svårt för mig att svara. När vi gör ett defensivt misstag tror jag att istället för att glömma och spela vidare är det något som triggar instabilitet i laget.”

Ni var mycket bättre defensivt förra säsongen. Kan du förklara det?

”Det kan jag. Angreppssättet var mycket defensivare [förra säsongen]. Med ett defensivare angreppssätt kan du dölja dina svagheter bättre.”

Det skedde dock på bekostnad av offensiven och Mourinho söker nu den rätta balansen.

Om Lukaku:

”Idag var inte Lukaku tillgänglig.”

Mourinho antyder att Lukakus frånvaro från startelvan är tillfällig. Huruvida belgaren är tillgänglig mot Juventus kunde managern inte svara på.

Om Herrera:

”Det som påverkade [laget till det bättre] var Herrera. Det var han som förändrade matchen genom att ge laget balansen, intensiteten, den höga pressen, organisationen som laget inte hade. Han var fundamental för oss.”

Spelarreaktioner

Marcus Rashford snackade med MUTV:

Det gjorde Ander Herrera också:

Juventus laddade med seger och skador

Juventus Champions League-laddade med en programenlig 3-1-seger mot Cagliari. Allt var emellertid inte frid och fröjd, då Douglas Costa och Blaise Matuidi klev av skadade.

I Spanien fortsätter kräftgången för Valencia. Igår förlust hemma mot Girona och laget har bara en vinst på elva matcher i ligan och ingen på tre i Champions League.

Bättre går det för Young Boys, som städade av Grasshoppers med 3-0 på bortaplan. Young Boys har 14 poäng ner till ligatvåan Basel efter 13 spelade matcher (12 för Basel).

I andra nyheter

  • Anthony Martial gjorde månadens Unitedmål i oktober.

  • Uniteds reserver förlorade i fredags mot Newcastle med 4-1. Angel Gomes har tilldelats Uniteds mål (personligen tyckte jag att det såg ut som ett självmål).
  • Juniorlaget gjorde det bättre och vann med 1-0 mot Wolves. Dylan Levitt gjorde matchens enda mål på straff.
  • Super League: United är en av elva elitklubbar som ska ha haft långt gångna planer på en europeisk superliga. Detta enligt Football Leaks och Spiegel. Usch! räcker för att sammanfatta vad jag tycker om det.

Nyckelmatch för damerna

Det väntas storpublik på Leigh Sports Village när Manchester Uniteds damlag idag möter Tottenham i ligan. Tottenham har inlett med sex raka vinster och toppar tabellen. United är tvåa med fyra vinster och en oavgjord. Mycket tyder på att United och Tottenham kommer att slåss om att vinna andradivisionen och att de inbördes matcherna blir avgörande.

Dagens match kan du se på MUTV och Viaplay. Det är avspark klockan 13.00 med sändningsstart 12.45.

Tio minuter Sir Matt Busby

Vi avslutar idag med en 50 år gammal intervju med Sir Matt Busby.