Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Tottenham Hotspur 4-1

Det blev en målrik seriefinal när Tottenham gästade Casey Stoney’s Red Army på Leigh Sports Village tidigare idag. United, som fram till idag inte släppt in ett enda mål i ligan, vann toppmötet med 4-1 efter en stabil insats från hela laget och mål från James, Sigsworth och Devlin.

Tottenham kom likt United till matchstart obesegrade, i Spurs fall med 6 av 6 vunna matcher i bagaget, och faktiskt som serieledare. Tottenham är trots förlusten fortfarande i toppen av tabellen, men då ska man ha i åtanke att United har en match mindre spelad då förra helgens match mot Leicester ställdes in på grund av den tragiska helikopterolyckan där bland annat Leicester ägare omkom.

Siffrorna skrevs till oväntat stora, och det dröjde bara 10 minuter för United att lägga den första bollen i nätet bakom Tottenhams målvakt Chloe Morgan. Lauren James, som för dagen startade som anfallare i en mer central roll inledde målkalaset efter att Hanson på sitt patenterade sätt slitit sig loss med bollen som hon lämnade över till Sigsworth. Sigsworth drev i sin tur upp bollen till James som bjöd på en fin soloraid innan hon placerade bollen säkert i Tottenhams nät.

Fem minuter senare var rollerna ombytta och det var James som drev in från vänsterkanten och serverade Sigsworth en väl avvägd cross. Sigs gjorde inga misstag utan placerade enkelt bollen i mål bakom Morgan. Tottenham kämpade och slet men lyckades inte skapa några speciellt vassa chanser framåt, och det lilla man hade avvärjdes med enkelhet av Sio Chamberlain. Med en halvtimme spelad fick en halvskadad Kirsty Hanson lämna plats för Leah Galton. Med Galton på plan istället för Hanson förlorade man lite av tyngden i laget, men fick istället en extra dimension i anfallsspelet då Tottenham hade stora svårigheter med Galtons snabba fötter.

Kort efter bytet vann Galton en frispark på offensiv planhalva. Katie Zelem skickade in bollen i straffområdet och en välplacerad nick senare stod det 3-0, även detta mål signerat Jess Sigsworth. Värt att nämna är att Stoney efterlyst mål från fasta situationer, så hon borde varit mer än nöjd med i synnerhet Zelem och Sigsworth när laget gick ut till halvtidsvila.

Stoney genomförde sitt andra byte i paus då Palmer togs ut och Mollie Green sattes in. United fortsatte att dominera matchen och Tottenhams chanser var minst sagt lätträknade. United hade däremot ett par vassa lägen att totalt punktera Spurs. Bland annat la Greenwood en frispark som precis tippades ut till hörna, på vilken Green i sin tur var nära att få en målgörande tå. Runt minut 70 byttes Charlie Devlin ut för Lauren James som gjort sig väldigt förtjänt av en stunds vila. Detta visade sig bli ett lyckat byte då Devlin blev den som gjorde Uniteds fjärde och sista mål för dagen, men också sitt första för klubben. I 82:a minuten fick Tottenham en hörna, och här blev Angela Addison den första att göra ett mål på Sio Chamberlains United. Resultatet 4-1 stod sig matchen ut och United hade därmed bärgat vad som kan bli en avgörande trepoängare vid säsongens slut.

Nu väntar ett landslagsuppehåll, och efter det (närmare bestämt söndagen den 18 november) åker Stoneys gäng till Crystal Palace, och veckan därpå (söndagen den 25 november) är det Millwalls tur att gästa Leigh Sports Village.