Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Milan jagar Bailly, Ståplatser närmar sig; Matic förklarar Poppy-beslut

I dagens rätt matiga nyhetssvep får ni bland annat möjlighet att läsa om den nya säkerhetsplanen på arenorna, ståplats som närmar sig, Milans jakt på Eric Bailly och Wayne Rooneys avskedsföreställning i landslaget.

I övrigt har Nemanja Matic förklarat varför han valde att inte bära ”Poppy-märket” i lördags och United letar boendealternativ till hemmamatcher.

Ny säkerhetsplan – och ståplatser närmar sig

Arena-ansvariga runt omkring i Storbritannien ska få nya – mer skärpta – riktlinjer. Detta menar Martyn Ziegler på The Times.

Bland annat handlar det om hur arenorna samt arenaområdena ska rustas upp för att förhindra terrorattacker samt hjälpa ifall det otänkbara inträffar. Detta med tydliga riktlinjer både hur säkerhetsansvariga ska gå till väga samt upprustning som till exempel vägspärrar som förhindrar fordon att ta sig in bland människor runt arenorna.

Embed from Getty Images

Vad gäller ståplatser, eller så kallade ”safe standings”, kan vi åtminstone börja skönja en framtid med delvis stående publik i England. Det som varit på test i Skottland och Celtic – det som kallas just för safe standings – har fortsatt nekats. Men likväl har så kallade ”flipp-säten”, vilket installerats på Tottenhams nya arena (om den nu någonsin blir klar), nu tillåtits. ”Flipp-sätena” står helt enkelt upp när man inte sitter på dem.

Tottenham kommer dock behöva hitta en policy för att få folk att sitta ner för att kunna få licens för dem, menar Ziegler. Om den brittiska regeringens kommission sedan ger sitt godkännande, när de beslutar om det ska bli en lagändring gällande ståplats eller ej, är det helt enkelt bara att tuta och köra för London-klubben som då redan har det färdiginstallerat i sin nya arena.

Förhoppningsvis kan de hitta en bra och säker lösning där folk kan stå upp på arenorna, åtminstone i utvalda delar. Detta skulle definitivt bidra till att höja stämningen på Premier League-arenorna igen, vilket alltid är önskvärt och ett stort plus.

Milan på jakt efter Bailly

Det är Mark Ogden, på ESPN, som menar att United-mittbacken Eric Bailly står högt upp på AC Milans önskelista i januari. Ivorianen har inte spelat en enda minut sedan han (orättvist, om du frågar mig) blev utbytt mot Newcastle efter 19 minuter den 6:e oktober.

Bailly ska nu bli mer och mer frustrerad över de få chanserna han fått av Mourinho, menar Ogden. Mittbacken sägs trivas väldigt bra i laget och staden, men han ska vara orolig över att Mourinho verkar ha tappat sin tro på honom.

Embed from Getty Images

Ogden skriver att United är medvetna om att det finns intresse för Bailly inom Premier League, men att Milan nu gett sig in i kampen. Han menar också att Mourinho främst ska vara ute efter att förstärka mittbackspositionen i januari – där Inters Milan Skriniar och Tottenhams Toby Alderweireld står högst upp på önskelistan.

En annan spelare som ska finnas tillgänglig för försäljning eller lån sägs vara Marcos Rojo, som ännu inte spelat en enda minut den här säsongen (han har dock varit skadad majoriteten av den). Eric Baillys kontrakt går ut efter nästa säsong, alltså sommaren 2020.

Matic förklarar Poppy-beslut

Under helgens Premier League-omgång, som avslutas ikväll med Huddersfield-Fulham, har alla lagen burit det så kallade ”Poppy-märket” mitt på bröstet. Märket är en blomma (vallmo) som sedermera står som symbol för att minnas de som gett sina liv i krig.

Nemanja Matic har också han alltid burit märket tidigare, men valde i år att inte ha märket på sin tröja. United-mittfältaren har förklarat sitt beslut på sin Instagram, vilket ni kan läsa i sin helhet längre ned.

Embed from Getty Images

”Jag förstår till fullo varför folk använder poppies, jag respekterar allas rätt att göra det och har total sympati för alla som har förlorat någon på grund av en konflikt”, berättar Matic.

Men, för mig är det bara en påminnelse om en attack som jag upplevde personligen som en ung, rädd 12-årig pojke boendes i Vrelo, när mitt land var förkrossat av bombningen av Serbien 1999. Medan jag har gjort så tidigare (burit märket), efter reflekterande känner jag nu att det inte är rätt för mig att bära ’The poppy’ på min tröja”, förklarar 30-åringen.

”Jag vill inte underminera poppy som en symbol av stolthet inom Storbritannien eller förolämpa någon, men, vi är alla produkter av vår egen uppfostran och det här är ett personligt beslut grundat på de skäl som understrukits.

”Jag hoppas att alla förstår mina skäl nu när jag har förklarat dem och att jag nu kan koncentrera mig på att hjälpa laget i matcherna som ligger framför oss”, avslutar Matic.

United letar boendealternativ till hemmamatcher

Efter att Manchester United kommit sent till två (!) raka hemmamatcher i Champions League på grund av trafikkaos, letar nu klubben efter alternativa möjligheter för att förhindra detta i framtiden. Simon Stone, på BBC, menar att klubben tittar på olika hotell som alternativ, men att Hotel Football som ligger precis vid arenan inte verkar vara högt upp på listan.

Rooney firar av landslagskarriären

Manchester Uniteds och Englands rekordinnehavare i gjorda mål, Wayne Rooney, spelade sin sista landslagsmatch i november 2016. Nu gör dock 33-åringen ”comeback”, då han ska firas av med hjälp av en välgörenhetsmatch mot USA på Wembley i slutet av månaden.

Matchen kommer att kallas The Wayne Rooney Foundation International, vilket är Rooneys egna välgörenhetsorganisation som finns till för att bistå föreningar som hjälper missgynnade och utsatta barn och ungdomar. Matchen blir hans 120:e och sista landskamp i karriären.