Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens; Lukaku kan vara tillbaka på söndag

José Mourinho höll en presskonferens under dagen där han meddelade bland annat att Romelu Lukaku, som har missat de två senaste matcherna, kan vara tillbaka i truppen inför bortamötet mot City på söndag.

Mourinhos presskonferens

Under fredagen mötte José Mourinho den samlade pressen för att uppdatera om läget kring laget. Manchester United möter som bekant stadsrivalen Manchester City på Etihad Stadium nu på söndag. Han meddelade att Lukaku som missade matcherna mot Bournemouth och Juventus senast kan vara tillbaka på söndag.

”Vi har inga skador att meddela. Jag tror att alla spelare som var med mot Juventus kommer vara tillgängliga på söndag. Lukaku har en chans, det är fredag idag och han kommer kunna träna idag och imorgon. Om det är okej med honom kommer han vara med i truppen, men vi avvaktar med att ta ett beslut.”

Han förklarade också vikten som en vinst kan betyda.

”Det är alltid en speciell match att möta dem. Om vi kryssar mot dem är det 9 poäng som skiljer. Om vi förlorar blir det 12 och vi vinner är det 6 poäng upp till dem. Vi vet att det kommer vara en svår match och jag tror samtidigt att det är en svår match för dem också. Laget har bevisat att de ger aldrig upp. Vi har vänt underläge i många matcher nu men jag vet att om vi fortsätter att släppa in mål först kommer vi någon gång att förlora också”, konstaterade Mourinho.

Oväntad hyllning till Fellaini

Nu väjer Allegri, Juventus tränare att berömma den belgiska landslagsmannen och förklara hans betydelse för United.

”De hade inte honom när vi möttes på Old Trafford men han var tillbaka till andra mötet och visade hans betydelse. Han var direkt avgörande och det här var en lektion som vi måste lära oss”, sade Massimiliano Allegri.

Övriga nyheter

Den unge talangen Mason Greenwood har blivit kallad till att representera England U18. Mycket välförtjänt och vi säger grattis.