Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sánchez vill möta våren i Paris; Lindelöf utvecklas; Pogba ett frågetecken

Embed from Getty Images

Imorgon är det match. Imorgon tar Manchester United bussen till de östra delarna av Manchester för möte med City. Dagens rapporter gör gällande att Romelu Lukaku och Alexis Sánchez kan finnas med på bussen och vara redo för spel. Större frågetecken finns kring Paul Pogba som dragit på sig en mindre skada. Just Sánchez verkar inte trivas särdeles bra i United och överväger en flytt efter mindre än ett år i norra England. En som trivs desto bättre är Victor Lindelöf. Svensken hyllar Mourinho efter en höst där han hört till Uniteds bättre spelare.

Sanchez vantrivs…

När Alexis Sánchez värvades in i januari i år sågs han av många som en klassvärvning som skulle utgöra skillnaden mellan fiasko och succé under våren. Det blev varken eller. United klarade andraplatsen, men särdeles många tack riktades inte mot Sánchez när säsongen summerades i maj. Efter en lyckad försäsongsturné trodde man istället på en höst i dur för chilenaren. Så har det inte blivit. På åtta ligamatcher har det bara blivit ett mål och nu skriver Paul Hirst på The Times att 29-åringen vill lämna United. Bakgrunden ska vara att Sánchez inte rotat sig i Manchester, ett uppbrott från flickvännen i september och att han inte har några nära vänner. Sedan ankomsten för snart ett år sedan har han inte knutit an till någon lagkamrat och ser Manchester som stad som betydligt tråkigare än tidigare hemstaden London. Detta i kombination med att José Mourinho valt att bänka honom ska ha lett till att han vill lämna. Adressen som nämns är PSG. Att United ska göra sig av med Sánchez i januari får ses som osannolikt, men fortsätter trenden så lär man inte vara sena att fundera över läget i sommar.

Embed from Getty Images

…men Victor gillar läget

Victor Lindelöf hade en debutsäsong modell tyngre ifjol. I höst har svensken spelat upp sig och känns närapå som den mest ordinarie mittbacken i José Mourinhos Manchester United. I en intervju med TalkSport (jo, Lindelöf pratar med media ibland) hyllar 24-åringen sin tränare och uttrycker att livet i Manchester rullar på rätt bra nu.

”Sedan jag kom hit så har han (Mourinho) varit viktig för mig. Han talar med mig, försöker hjälpa mig och ger mig möjligheterna att utveckla mitt spel. Han har varit jätteviktig. Jag tycker att han varit fantastisk och är väldigt glad att ha honom som coach. 

Embed from Getty Images

Pogba skadad, Lukaku frisk nog för spel

Då vi ändå är inne på Paul Hirst så kan vi väl återberätta vad som sägs om skadeläget i United inför morgondagens derby. Hirst rapporterar att Paul Pogba tränat vid sidan om den övriga truppen under fredagens träning. Orsaken ska vara en mindre skada och ett sista test görs under lördagens matchförberedande träning. Alexis Sánchez och Romelu Lukaku ska däremot ha tränat för fullt med laget och ska vara redo för spel mot Manchester City. Sánchez rapporterades skadad efter resan till Turin medan Lukaku missat mötena med Bournemouth och Juventus med vad som sägs vara en muskelskada.

Den här dagen…

…för 24 år sedan besegrade Manchester United morgondagens motståndare Manchester City med 5-0. Andrei Kanchelskis stod för ett hattrick medan Eric Cantona och Mark Hughes stod för de två övriga målen.