Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester city – Manchester United (den här staden är röd)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Manchester city. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/11/11 20:14

Reward

Manchester city – Manchester United 3-1 (1-0)

Premier League, omgång 12 • 2018-11-11, 17.30 • City of Manchester Stadium, Manchester • domare: Anthony Taylor

 

1-0 (12) David Silva

2-0 (48) Sergio Agüero

2-1 (58) Anthony Martial (straff)

3-1 (86) Ilkay Gündogan

 

Manchester United

De Gea; Young, Smalling, Lindelöf, Shaw; Herrera (Mata 73), Matic, Fellaini; Lingard (Lukaku 57), Rashford (Sánchez 73), Martial

Avbytare: Romero, Darmian, Jones, Fred

Manchester city

Ederson; Walker, Stones, Laporte, Mendy; B Silva, Fernandinho, D Silva (Foden 90+1); Mahrez (Sané 62), Agüero (Gündogan 75), Sterling

Avbytare: Muric, Kompany, Delph, Jesus

Updated: 2018/11/11 19:30
  • 0
  • Share


2018/11/11 20:14
Godnatt

Nej, det här var inte alls skoj. Jag är just nu bitter på det mesta i fotbollsväg. Framför allt på José Mourinho och Nemanja Matic (vill dock påpeka att jag inte tycker att Matic var sämst i United idag, den utmärkelsen tog Herrera hand om medan Shaw och Lingard också var bedrövliga).

Bitter var Gustav i våra snackisar också.

Mer matchuppföljning kommer.

Den här matchdagsbloggen har dock gjort sitt. Det blev förlust men Manchester förblir en röd stad.

Tack för att ni läste! Nu väntar landslagsuppehåll. Nästa Unitedmatch är då damlaget på söndag ska spela mot Crystal Palace. Även herrarna har Palace som nästa motståndare, den 24 november.

  • 0
  • Share


2018/11/11 19:57
Mourinho: Ingen dålig prestation

José Mourinho tycker att United gjorde en bra match mot Manchester city. Jag håller inte med.

“Jag tycker att det inte alls är en dålig prestation. Det är en prestation med misstag och vi betalade för misstagen. Alla tre målen är misstag. Alla tre mål är våra misstag. Mot ett lag som Manchester city straffas du av dina misstag. Jag tycker inte alls att det är en dålig prestation.”

Mourinho använder spelschemat som ursäkt för dagens prestation.

“Det första målet är dåligt att släppa in, det andra ännu sämre. Vi kommer tillbaka. De kände det. De kände det på planen, Pep kände det, de kände det på läktarna. Men sedan dödar det tredje målet allting.”

Påverkade spelschemat?

“Jag kommer inte att använda det som ursäkt,” säger Mourinho efter att ha använt det som ursäkt. “Det är inte jag. Alla måste hålla med om det. En sak är att spela för livet mot Juventus i 94 minuter, fysiskt och mentalt. En annan sak är att vinna mot Shakhtar Donetsk hemma och vara avslappnad. Det är fullständigt annorlunda.”

Borde De Gea ha räddat det andra målet?

“Vi kan inte förlora bollen där vi förlorade den. Det är inte David de Gea. Det handlar om hur vi tappade bollen.”

Hur mycket saknade ni Paul Pogba idag?

“Det är inte upp till mig att efter en förlust prata om en spelare som inte var här. Givetvis saknade vi honom.”

Mourinho säger att lagets planer förstördes av att Marouane Fellaini inte kunde spela, då belgaren egentligen inte är i skick att spela 90 minuter. Det måste vara kul för Fred och Andreas Pereira att höra att en spelare som inte är redo för 90 minuter går före.

“I vanliga fall byter jag in Fellaini i den här matchen. Föreställ er den här matchen med Fellaini fräsch med 25 minuter kvar att spela.”

Hur stor är skillnaden på lagen?

“Det är tolv poäng. Vårt lag förbättrar sig mycket. Även defensivt – trots att vi släppte in tre mål – skulle jag säga att det var en positiv insats.”

Mourinho säger att United tidigare under säsongen släppte in mål efter misstag i backlinjen. Så var inte fallet idag.

“Den här säsongen kommer vi att slåss för topp 4, det är vad vi kan göra. Vi är utanför nu. Vi har väldigt tuffa matcher. Vi måste bygga på det vi gör.”

På en uppföljningsfråga upprepar Mourinho sin åsikt att den som är utanför topp 4 inte kan diskutera en titelstrid.

Mourinho pratade med Sky Sports.

  • 0
  • Share


2018/11/11 19:27
city – United 3-1

Det kommer att vara tyst i Manchester ikväll. För så är det när city vinner derbyt. Det gjorde de idag. United försökte knappt.

Andra halvlek inleddes som första halvlek. Hemmalaget gjorde mål.

United fick en räddningsplanka då Ederson skänkte bort en straff helt i onödan. Anthony Martial var säker från straffpunkten men i slutändan spelade det ingen roll.

Medan United – trots på pappret offensiva byten – närmast försvarade en uddamålsförlust så kunde Gündogan göra 3-1.






Nåväl. Manchester is Red. Now and always.

  • 0
  • Share


2018/11/11 18:25
Kan vi vända igen?

Jaha, nähä… Då får vi väl se till att vända igen då. Vi har åtminstone vanan inne.

Att det bara är 1-0 för city i halvtid är väl det positiva hittills. Inte för att city har skapat egentligen någonting efter målet.

Det är ju mer det att vi inte har haft någon ambition alls att anfalla eller ens försöka vinna boll på offensiv planhalva.

Ander Herrera har stått för tre närmast kriminella bolltapp och lär väl vara den som just nu är först i kön för att bli utbytt. Inte för att det är så värst många i United som kommer undan med hedern i behåll. Det är väl Marouane Fellaini ungefär.

Som så ofta blir Paul Pogbas bidrag nästan tydligare i de matcher han inte spelar.

  • 0
  • Share


2018/11/11 17:25
COME ON UNITED!

The greatest of English football, we’ve won it all.

Det är seger som gäller idag. Nu kör vi!

Manchester is Red.






  • 0
  • Share


2018/11/11 17:19
Senast det begav sig

Våren 2018 tänkte Manchester city att de skulle avgöra ligan mot Manchester United. De tryckte upp t-shirts för ändamålet och gick programenligt ifrån till 2-0.

United drack energidryck i paus. Paul Pogba gjorde två mål och sedan blev Chris Smalling hjälte.




  • 0
  • Share


2018/11/11 17:06
Om Sánchez och Pogba

José Mourinho förklarar:

“Paul [Pogba] är skadad. Han var skadad under matchen i Turin. Han kände att han kunde stå emot. Han offrade sig för laget och sedan var det omöjligt för honom att återhämta sig.

“Alexis [Sánchez] är ett alternativ. Kanske var början på beslutet för att han hade ett litet problem i Turin men han är fullständigt tillgänglig för laget.”








  • 0
  • Share


2018/11/11 17:01
Tankar om startelvan

Mestadels som förväntat men José Mourinho överraskar med Marcus Rashford på topp istället för Alexis Sánchez. Det har viskats om att Sánchez hade skadekänning efter Juventus, så jag förmodar att chilenaren inte bedöms vara redo för 90 minuter. Annars tycker jag att det är ett mycket märkligt val.

Annars är det väldigt lite att anmärka på. Backlinjen ser ut som den har gjort ett tag nu. På mittfältet har Ander Herrera spelat till sig en plats och Mourinho petar inte Nemanja Matic. Att Marouane Fellaini får chansen när Paul Pogba är indisponibel är en självklarhet, även om vi nog är många som skulle föredra en spelsckligare spelare.

Vi ska förstås notera att Romelu Lukaku sitter på bänken.

Manchester city ställer upp som förväntat. Tricket är att låta Raheem Sterling få chanserna, han brukar bli nervös när han får en målchans mot United.

Updated: 2018/11/11 17:04
  • 0
  • Share


2018/11/11 16:34
citys elva

Manchester city ställer upp som förväntat, med Mahrez i startelvan och Sané på bänken.






  • 0
  • Share


2018/11/11 16:31
Dagens lag

Marcus Rashford får idag chansen på topp för United. Marouane Fellaini startar på mittfältet. Alexis Sánchez börjar på bänken, liksom Romelu Lukaku. I övrigt ser laget ut som förväntat. Paul Pogba är inte med i truppen.






  • 0
  • Share


2018/11/11 16:26
Pogba ute, Sánchez på bänken

Ingen Paul Pogba för United idag. Dessutom bara en bänkplats för Alexis Sánchez. Det är rapporterna några minuter innan startelvorna ska levereras.






  • 0
  • Share


2018/11/11 16:06
Martín Demichelis stora dag

Våren 2016 stod Martín Demichelis för den kanske bästa insatsen i Manchester citys historia. På ett alldeles unikt sätt försvann han från jordens yta när Marcus Rashford drev mot mål…



  • 0
  • Share


2018/11/11 15:19
Van Persie på frispark

I december 2012 reste United till city för att återställa ordningen. Det skulle bli Sir Alex Fergusons sista bortaderby. United lekte med city och gick ifrån till 2-0 sedan Wayne Rooney nätat två gånger om.

Sedan tyckte domaren synd om city. En solklar Unitedstraff blev kontring och mål för city. Snart kvitterat och allt var skit.

Kliv fram Robin van Persie.




  • 0
  • Share


2018/11/11 14:47
Spekulation om startelvan

Medan vi ignorerar eventuella Premier League-matcher som spelas just nu så kan det vara läge att fundera på hur Manchester United kommer att ställa upp i afton.

Ska vi tro på MEN så ser startelvan ut så här:

De Gea

Young, Smalling, Lindelöf, Shaw

Herrera, Matic, Fellaini

Lingard, Sánchez, Martial

Här skulle jag kunna komma med invändningar. Det kan ändras i framtiden men just nu kommer jag aldrig vara nöjd med en startelva som inkluderar Nemanja Matic. Jag vill alltid se Eric Bailly i mittförsvaret. Jag kan tycka att Jesse Lingard gjorde väldigt lite mot Juventus – och har gjort väldigt lite hela säsongen – för att förtjäna en plats i startelvan.

Men det är ju inte jag som bestämmer och jag tycker att den elvan känns självklar. Ja, detta givet att Paul Pogba verkligen är indisponibel.

Det är väl egentligen på högerforwardsplatsen som det finns någon form av tveksamhet. För på centerpositionen ska vi komma ihåg att Romelu Lukaku var petad innan han blev skadad. Inte ens en managerfavorit kan gå från petad till skadad till startelvan i ett derby. Tänker jag.

  • 0
  • Share


2018/11/11 14:18
Woke up feeling like Beckham!

Memphis Depay vet vad som gäller.

 

  • 0
  • Share


2018/11/11 14:08
Scholes 2010

Det är få saker som är så bra som ett sent segermål. Säsongen 2009/10 fick vi ett sent segermål i hemmamatchen mot city (Ryan Giggs passning!), i den andra hemmamatchen mot city (Rooney!) och så var det slutligen dags för bortamatchen…



  • 0
  • Share


2018/11/11 13:32
Påsken 1996

Manchesterderbyt är nu för tiden en annan skapelse än förr i tiden. Förr var det knappt någon som kände till Manchester city, varför United fortfarande ofta bara kallas Manchester på kontinenten.

Påsken 1996 reste United till Maine Road för den säsongens sista Manchesterderby. Världen var då som den ska vara. United slogs om ligatiteln*, city kämpade för att undvika nedflyttning**.

Eric Cantona gav United ledningen på straff. Vi lät city kvittera för att visa vår överlägsenhet. Ledningen återtog vi omedelbart genom Andy Cole. I andra halvlek var det lite för ospännande, så vi lät city kvittera igen.



Ryan Giggs avgjorde.

* United blev förstås engelska mästare 1996. Sedan åkte vi till Wembley och vann FA-cupen, för vår andra dubbel på tre säsonger.

** city misslyckades. Ett par år senare överlevde de inte ens nedflyttningsstriden i andradivisionen. Så såg verkligheten ut när city behövde överleva på egna meriter och inte smutsiga pengar.

  • 0
  • Share


2018/11/11 13:19
Odds och sånt

Spelbolagen tror på Manchester city idag. Mer än de någonsin har trott på Uniteds motståndare i en Premier League-match. En seger för United kan ge upp till nio gånger pengarna, medan en vinst på city hos något bolag låg på löjligt låga 1,3 gånger pengarna när jag tittade.






Statistiksidan FiveThirty Eight gör inte bara amerikansk politik, de förutspår även sportresultat. Enligt deras algoritmer är det 81 procents risk att city kommer att ha skitmycket tur och vinna matchen. Sannolikheten för att de goda ska vinna är bara sex procent. Det är ungefär vad hjälten i vilken film som helst brukar ha. Som vi vet från filmens värld vinner alltid hjälten och därmed är det per logik givet att United ska vinna idag.

  • 0
  • Share


2018/11/11 12:43
My Old Man Said Be a city Fan

Det är fars dag idag, så vad passar väl bättre än en sång?

My old man said be a city fan,

And I said bollocks you’re a cunt (you’re a cunt),

I’d rather shag a bucket with a big hole in it,

Than be a city fan for just one minute,

With hatchets and hammers, stanley knives and spanners,

We’ll show the city bastards how to fight (how to fight),

I’d rather shag a bucket with a big hole in it,

Than be a city fan,

Altogether now…



  • 0
  • Share


2018/11/11 12:20
Om city och deras ägare

Ja, det har som sagt stormat kring Manchester city den senaste tiden. Inte i den utsträckning som det borde ha stormat, förvisso. I slutändan är det ju trots allt inte så värst många som bryr sig om city, varför tidningarna framför allt har fokuserat på att José Mourinho kliade sig på örat efter segern mot Juventus.

Har ni lyckats missa Der Spiegels rapportering om city så har den i veckan publicerats i fyra delar, med första delen här:






Med risk för att ni kommer att få ännu mer avsmak i munnen tycker jag också att ni ska läsa Nicholas McGeehans granskning från i vintras:






Avslutningsvis ska konstateras att Premier League, enligt Telegraph, har lovat att undersöka det hela ifall de får tag på några bevis. Ska vi gissa att det är det sista vi hör om det från Premier League?

  • 0
  • Share


2018/11/11 11:51
Mourinho: Topp 4 är givetvis bra

Några noteringar från den andra delen av fredagens presskonferens med José Mourinho.

En journalist ville veta om United har en annan taktik när laget ligger under. “Det beror på,” svarade Mourinho för att sedan bli tyst.

Alexis Sánchez har, med bra resultat, spelat anfallare de senaste matcherna. Blir det svårt att ta välja om Romelu Lukaku är tillgänglig?

“Att ha spelare tillgängliga är ingen huvudvärk. Det jag vill ha är alla spelare tillgängliga.”

I en annars tämligen ointressant diskussion om titelstrid och topp 4 svarar Mourinho “givetvis” på frågan om en topp 4-placering skulle vara en bra prestation av United. Absolut inte, säger jag.

På en senare fråga säger Mourinho att det han gör nu är ett nybygge och hänvisar till att spelare som Michael Carrick och Wayne Rooney har lämnat, samtidigt som det har varit en process att utveckla Anthony Martial och Luke Shaw. Han säger att han inte har kunnat köpa fyra vänsterbackar, utan måste bygga ett framgångsrikt lag den svåra vägen.

  • 0
  • Share


2018/11/11 11:01
We will remember them

Det är Armistice Day (stilleståndsdagen) och just i år är det 100 år sedan första världskriget tog slut. Manchester United har förlorat många spelare i krig.

Vi minns dem.











  • 0
  • Share


2018/11/11 10:27
Lagnyheter

Mycket tyder på att Manchester United idag får klara sig utan Paul Pogba. Som vi rapporterade igår så tränade Pogba vid sidan av laget i fredags. Den franska mittfältaren syntes sedan inte till när United checkade in på spelarhotellet inför dagens match.

Nu är detta förstås ingen garanti för att Pogba inte spelar idag. Det händer att inte alla spelare ansluter till hotellet samtidigt. Den här säsongen har rapporterna dock stämt väldigt bra, så utgångstipset får ändå vara att Pogba inte syntes till för att han inte är med i matchtruppen.

Lagkapten Antonio Valencia och Diogo Dalot syntes heller inte till vid hotellet, i övrigt var alla spelare där.

Av kontexten förstår ni då att Romelu Lukaku är med i bruttotruppen. Det får därmed får antas att han är spelklar efter skada. Återstår att se om Lukaku går rakt in i startelvan eller om han tar plats på bänken.

Målvakter: De Gea, Romero, Grant

Försvarare: Young, Smalling, Lindelöf, Shaw, Bailly, Jones, Rojo, Darmian

Mittfältare: Herrera, Matic, Fellaini, Pereira, Fred, McTominay, Mata, Lingard

Anfallare: Rashford, Sánchez, Martial, Lukaku

Källa: MEN

  • 0
  • Share


2018/11/11 09:20
Den här staden är röd

Manchester United never lose, they just run out of time.

Lite så är känslan just nu. Vi spelar kanske inte bra. Vi kan ge motståndaren ett eller två måls ledning. Ändå hittar vi ett sätt att vinna. Det ska vi göra idag också. (Vinna alltså. Jag blir inte ledsen om vi vinner utan att ha legat under. Lovar.)

Manchester United behöver det. Fotbollen behöver det.

Uniteds motståndare är alltid onda. Vissa motståndare är ondare än andra. Liverpool är per definition ondast av alla.

Manchester city är onda på ett alldeles speciellt sätt, något som Der Spiegel med önskvärd tydlighet har visat den här veckan. De är antidemokratiska och korrupta. Deras framgångar är byggda på pengar från en stat där mänskliga rättigheter inte betyder någonting.

För fotbollens bästa behöver Manchester United vinna idag. För fotbollens bästa behöver Manchester city förlora.

Fotbollsmässigt är det en svår uppgift. Inte måste vi bara stoppa citys passningsspel, vi måste också akta oss så att inte Raheem Sterling ramlar på en tuva och får straff.

Det är dock motståndaren som ska visa respekt idag. Senast vi besökte kommunalarenan vann vi. De tre senaste matcherna vi har spelat har vi vunnit. Samtidigt är city formsvaga, de släppte till och med in mål i sin senaste ligamatch.

Gå för segern!

  • 2
  • Share