Kvartalsrapport och konferenssamtal: Sánchez höjer lönekostnaderna

Manchester United PLC presenterade på torsdagen sin resultatrapport för det första kvartalet (perioden 1 juli till 30 september) i det finansiella året 2018/19.

Intäkterna för perioden var något mindre än samma period förra året. Detta beror primärt på spelschemat och fortfarande förutspås rekordintäkter på en bra bit över 600 miljoner pund för hela året.

Periodens höjdpunkter var enligt rapporten diverse olika sponsoravtal och ingenting fotbollsrelaterat.

Vice verkställande ordförande Ed Woodward kommenterar:

Vår finansiella styrka ger oss möjligheten att fortsätta attrahera och behålla toppspelare och investera i vår akademi, då vi strävar efter ett nå framgångarna på planen som klubben och våra fans förväntar sig. Vi är i fas för att som vår riktlinje säger leverera rekordintäkter för hela året, vilket befäster vår långsiktiga strategiska plan för att skapa hållbar tillväxt över alla områden i klubben.

Nyckeltalen:

Rapporten i sin helhet finns att läsa här. (En fullständig kvartalsrapport publiceras vanligen runt en månad efter resultatrapporten. Den intresserade får hålla utkik på Ir.manutd.com.)

Sammanfattning

Intäkterna för kvartalet är 135 miljoner pund, en minskning på 6,1 % jämfört med förra året. Detta förklaras av att United spelade två hemmamatcher färre än förra året. Dessutom var sommarturnén 2018 mindre än turnén 2017.

EBITDA (resultat före skatter, räntor, nedskrivningar och avskrivningar) minskade med 25,2 % till 29,4 miljoner pund.

Nettoresultatet är en vinst på 6,6 miljoner pund, att jämföra med 9,6 miljoner förra året.

Skulden har minskat till 247,2 miljoner pund. Som vanligt förklaras förändringen av växlande valutakurser. Bruttoskulden i dollar är oförändrad, vilket har varit fallet under en lång tid.

Lönekostnaderna har ökat med 10,2 % till 77,0 miljoner pund. Detta förklaras primärt av investeringar i spelartruppen. Det nämns inte specifikt i rapporten men primärt är det Alexis Sánchez som driver upp lönekostnaderna, även om Marouane Fellainis nya kontrakt samt sommarvärvningarna Fred, Lee Grant och Diogo Dalot också bidrar (Luke Shaws kontrakt signerades under kvartal 2).

Framtidsutsikterna är oförändrade. United förutspår att intäkterna för 2018/19 ska uppgå till mellan 615 och 630 miljoner pund med EBITDA på mellan 175 och 190 miljoner pund.

Intäkterna för förra året var 590 miljoner pund.

Konferenssamtal med Ed Woodward

I samband med att United presenterar sina ekonomiska rapporter hålls alltid ett konferenssamtal med investerare. Den här gången deltog Ed Woodward samt Richard Arnold (Group Managing Director) och Cliff Baty (Chief Financial Officer).

Här följer en sammanfattning av det som sades under ett kort samtal.

”På planen är vi välpositionerade i Champions League. Även om vi har haft en blandad inledning på den inhemska säsongen är truppen och managern enade i sin bestämdhet att återfå vårt momentum i Premier League,” säger Ed Woodward.

Digitala produkter: Ledningen är nöjda med hur den nya hemsidan och appen presterar och menar att den ger nya möjligheter att tjäna pengar.

Biljetter: United räknar återigen med att samtliga Premier League-matcher kommer att säljas ut enbart till medlemmar.

Broadcasting: Det nya teveavtalet för Champions League inleds den här säsongen och det noteras att intäkterna för broadcasting hade varit ungefär 10 miljoner pund högre om matchen mot Valencia hade spelats i kvartal 1.

Konferenssamtalet går att lyssna på här.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS