Segrar för Lindelöf, Matic och McTominay; Saha backar Mourinho

Landslagsuppehållet fortsätter, med Unitedspelare involverade på den vinnande sidan när det kommer till A-landslagen. Både Victor Lindelöf, Nemanja Matic och Scott McTominay fick kliva av planen som vinnare igår.

Utöver landslagen påminner vi om att damerna möter Crystal Palace borta vid klockan 15.00 idag, vi säger grattis till Peter Schmeichel och konstaterar att Louis Saha stöttar José Mourinho.

Hur mår Lindelöf?

I gårdagens landskamp mellan Sverige och Turkiet spelade nyblivne Guldbollenvinnaren Victor Lindelöf endast första halvlek.

“Experkommentatorn” Anders Andersson pÃ¥stod i sändning att Lindelöf tagit sig Ã¥t baksida lÃ¥r, men efter matchen pratade förbundskapten Janne Andersson, mittbackskollegan Andreas Granqvist och ersättaren Filip Helander om att det snarare var sjukdom. Helander var den som var tydligast dÃ¥ han enligt Expressen sa “Det var en förkylning. Han kände sig orkeslös.”

Så låt oss hoppas att det bara är en sjukdom och att han är pigg och kry om någon dag eller två igen. Sverige vann för övrigt matchen med 1-0 efter ett straffmål av Granqvist.

Seger för Matic

I det laddade Nations League-mötet mellan Serbien och Montenegro spelade Nemanja Matic 90 minuter för sitt Serbien.

Mittfältaren drog på sig en varning men lyckades och fixa en straff med knappa tio minuter kvar av första halvlek. Serberna ledde redan då med 2-0, och Aleksandar Mitrovic bestämde sig för att försöka hitta sin inre Panenka. Hans chipp gick dock klart över ribban.

Trots detta vann serberna matchen med 2-1 och toppar gruppen, två poäng före Rumänien och fyra före Montenegro. Litauen ligger hjälplöst sist med noll poäng på fem matcher.

En halvtimme för McTominay

Scott McTominay var med sitt Skottland som mötte Albanien på bortaplan igår.

Han kom in med knappa halvtimmen kvar, då Skottland redan hade en bekväm 3-0-ledning, som utökades till 4-0 fem minuter efter att McTominay kom in på planen.

Segern blev extra enkel då Albaniens Mergim Mevraj skallade till sig ett rött kort efter endast 20 minuter. Undertecknad undrar när fotbollsspelare skall lära sig att sluta markera med huvudet mot sin motståndare, det ger ju alltid rött kort (förutom när Mohammed Al-Hakim dömer).

Saha backar upp Mourinho

Vi lämnar landslagen för idag, trots att det inte finns speciellt mycket att rapportera om utöver det. Men Sky Sports skriver att Louis Saha backar upp José Mourinho och tror fortfarande att han är rätt person för United och att han kan vända Uniteds dåliga trend.

“Han är definitivt nÃ¥gon som kan göra de. Han har kvalitén och erfarenheten, det är inget fel med del. Vi gör misstag som människor och han har gjort det. Han är en vuxen man och han kommer identifiera var han behöver förbättra sig. Han har ine mycket marginal att göra det, men klubben har identifierat att de behöver vara stabila för att vara jämna.”

Grattis Peter

Peter Schmeichel, den store dansken som vaktade Uniteds mål mellan 1991 och 1999, fyller idag 55 år. Vi önskar honom ett stort grattis med dagen.