Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Crystal Palace – Manchester United 0-5

Manchester Uniteds förlustfria streak fortsätter, och den här helgen var det Crystal Palace Ladies som besegredes med 5-0 på Hayes Lane i London. Denna imponerande bortaseger bärgades efter mål av Molly Green och Lizzie Arnot, och även lagkapten Alex Greenwood fick äntligen skriva in sig i målprotokollet då hon gjorde sitt första mål för United.

Det var United som satte ett högt tempo redan från början, framför allt på kanterna där Hanson och Arnot gick loss direkt från start. Tillsammans med Katie Zelem satte de press på Crystal Palace-försvaret och kunde tagit ledningen redan i matchens första minuter när Hanson stack iväg på en genomskärare av just Zelem, men hemmalagets målvakt Shanell Salgado lyckades avvärja situationen i sista sekund.

United malde på och efter 17 minuter kom istället utdelningen genom Arnot, inte helt oväntat efter förarbete av Zelem och Hanson som fortsatte ligga bakom det mesta United skapade. En tuff första halvlek följde, och trots att United var det bättre laget fick man slita för sina chanser. Greenwood serverade ett par bra crossbollar till både Hanson och Ella Toone som fått chansen från start, men skotten gick utanför eller räddades av en alert Salgado.

Toone byttes ut i paus och in kom istället Jess Sigsworth som därmed återtog sin plats som central anfallare, och det dröjde inte länge innan hon varit inblandad i både ett och två bra lägen för bortalaget. Det var dock återigen Arnot som la bollen i Crystal Palace mål, efter lite flipperspel i hemmalagets straffområde, orsakat av ännu en fin cross från Greenwood. Endast fyra minuter senare kom dagens finaste mål efter en perfekt utförd hörnvariant som avslutades med att Green med västern skruvade in bollen bakom Salgado.

I minut 65 byttes Hanson ut för lite välbehövlig vila och lämnade plats för Kirsty Smith, och strax efter plockade Stoney av Charlie Devlin och satte in Lauren James. James hann bara vara på planen i två minuter innan hon fixade en straff åt sitt lag. Greenwood tog hand om straffen på ett strålande sätt och fick samtidigt göra sitt första mål i den för dagen rosa Unitedtröjan.

Green avslutade målskyttet för dagen genom att göra sitt andra och lagets femte mål i matchen, framspelad av Smith. Sammantaget var det en fin insats och en välbehövlig seger i jakten på serieledande Tottenham, som i dagsläget har en match mer spelad. Casey Stoney var i vanlig ordning nöjd med sitt lags insats, och poängterade att det var väldigt välkommet att få hålla nollan, samtidigt som hon hintade att det kan bli en del träning på avslut i veckan som kommer.