Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Crystal Palace

Embed from Getty Images

Premier League startar om efter höstens sista landslagsuppehåll. För Manchester Uniteds del sker omstarten hemma på Old Trafford mot Roy Hodgsons Crystal Palace, ett på förhand sett lämpligt motstånd i denna typ av match. José Mourinho har ett antal frågetecken att hantera både då det gäller var laget står men också då det handlar om skador. Varken Paul Pogba eller Anthony Martial fanns med i den franska landslagstruppen och är frågetecken i helgen.

Manchester United

Manchester United – Crystal Palace. November. Old Trafford. Klassisk tipslördagtid. Allt stämmer, förutom en liten detalj. Viasat väljer bort United och Victor Lindelöf till förmån för Watford – Liverpool. Ett korkat beslut i sig, men också ett kvitto på att United inte är exakt så attraktiva som man var tidigare sett ur tv-bolagens synvinkel.

Nog om det. Match blir det och seger ska det bli. Efter debaclet mot Manchester City senast duger inget annat om United på allvar ska försöka blanda sig i kampen om en plats bland de fyra bästa nu när vi närmar oss matchtäta december. Även om flera av spelarna har ett par landskamper i benen ska man städa undan Roy Hodgsons mannar utan större problem. Det som förstås ska adderas till ekvationen är Champions League-mötet med Young Boys på tisdag, men detta till trots ska ett United anno november 2018 klara av helgens uppgift.

Embed from Getty Images

David de Gea har spelat landskamper men är förtstås given i målet. Lika given känns faktiskt Victor Lindelöf i mittförsvaret. Svensken har hunnit vinna guldbollen, göra en okej halvlek mot Turkiet, vara sjuk och avgöra mötet med Ryssland i tisdags. Vem som spelar jämte honom är mer oklart. Gissningen är Chris Smalling, men det kan lika bra bli Phil Jones som nu rapporteras återställd efter skada. Ytterbackspositionerna är än mer oklara. Ashley Young skulle behöva klonas för en eftermiddag då Luke Shaw är avstängd och då Antonio Valencia inte är att lita på denna höst. Diogo Dalot är för matchotränad för att på allvar blanda sig i diskussionen vilket riktar blickarna mot Matteo Darmian.

På mittfältet är Paul Pogba given givet att han är frisk. Sett till de senaste matcherna borde Ander Herrera vara det också. Nemanja Matic stod över Serbiens möte med Litauen i tisdags och är likt Romelu Lukaku var ifjol att betrakta som opetbar i Mourinhos elva.

Embed from Getty Images

Framåt finns det också oklarheter. Just Lukaku var i för dåligt skick för att medverka i Belgiens landskamper under uppehållet medan Marcus Rashford rapporterades skadad efter att ha blivit utbytt mot Kroatien. Den skavanken ska dock inte vara allvarlig och är han och Anthony Martial friska nog för att spela så lär de starta. Återstår då en plats till höger (eller i mitten om Rashford flyttar ut) och även om Alexis Sánchez har en lång flygresa i benen framstår han som det kanske mest realistiska alternativet om Lukaku inte är med.

Möjlig startelva:

De Gea
Darmian, Lindelöf, Smalling, Young
Herrera, Pogba, Matic
Rashford, Sánchez, Martial

Crystal Palace

Crystal Palace kommer till Old Trafford med, som det känns, sedvanlig höstform. Roy Hodgsons mannar har bara skrapat ihop två poäng på de senaste sju omgångarna och precis som i fallet United behöver Londonlaget nu luft för att inte sjunka än djupare i mörka december. Senast, mot Tottenham, stretade man emot hyfsat väl men till sist fick man ge sig med 1-0. Speciellt målskyttet haltar betänkligt för de rödblå, det har bara blivit åtta mål hittills i ligan vilket ger en delad nästjumboplats i den statisiken. Bara Huddersfield har gjort färre mål hittills.

Hodgson har, precis som Mourinho, ett antal skadefrågetecken att räta ut. Det handlar främst om huruvida Mamadou Sakho, James Tomkins och Wilfried Zaha hinner bli friska nog. Just Zaha har haft en, jämfört med fjolårssäsongen, tung höst och står ”bara” noterad för tre mål på tio matcher hittills.

Embed from Getty Images

I mål lär Hodgson i alla fulla fall placera gåtan Wayne Hennessey. Den 31-årige walesaren är i mina ögon inte en målvakt bra nog för Premier League, men detta till trots får han chansen här. Kan Tomkins och/eller Sakho inte spela i mittlåset så lär Martin Kelly eller Jairo Reidewald knacka på dörren. Ytterbacken Aaron Wan-Bisakka har också rapporterats dras med skada och där lär Joel Ward vara det mest troliga alternativet. Vänsterbacken lär heta Patrick van Aanholt.

På mitten på mittfältet får duon Luka Milivojevic och Cheikhou Koyate ses som mer eller mindre givna. Den förstnämnde är lagkapten och har burit ett tungt lass centralt för Crystal Palace hittills i år. På kanterna förlitade sig Hodgson på tyske Max Meyer och James McArthur mot Spurs. Bägge fick lämna till förmån för Jeffrey Schlupp och Alexander Sörloth vilket gör att kampen om de positionerna får anses vara hyffsat öppen.

Embed from Getty Images

Framåt, i Zahas eventuella frånvaro, lär Hodgson laborera med Jordan Ayew, Andros Townsend och Jason Puncheon. De två förstnämnda startade mot Tottenham men tillsammans har duon bara presterat ett ligamål denna säsong. Bristen på en målskytt är enorm.

Möjlig startelva:

Hennessey
Wan-Bisakka, Tomkins, Kelly, van Aanholt
McArthur, Koyate, Milivojevic, Meyer
Townsend, Puncheon

Historik

Manchester United har vunnit sina sex senaste matcher mot Crystal Palace, alla turneringar inräknade. Vi får gå tillbaka till oktober 2015 för att hitta senaste poängtappet och så långt som till november 2011 för att hitta senaste förlusten. Då gav Crystal Palace United respass ur ligacupen. Senaste mötet lagen emellan ägde rum i mars då United vann med 3-2 på Selhurst Park. Chris Smalling, Romelu Lukaku och Nemanja Matic gjorde målen då.

Visste ni att…

 • Roy Hodgson bara mött José Mourinho två gånger i karriären? Hodgson har förlorat bägge matcherna och har en målskillnad på 2-7.
 • Roy Hodgson bara vunnit två av 14 matcher mot Manchester United? Bägge vinsterna kom med Fulham år 2009.
 • Roy Hodgson besökte Old Trafford som tränare för första gången för närapå exakt 21 år sedan? Den 30 november 1997 föll hans Blackburn Rovers med 4-0 efter två mål av Ole-Gunnar Solskjaer och två självmål.

Matchfakta

Manchester United
Crystal Palace

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 13
Tid: Lördagen den 24 november 2018, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Endast efterhandssändning i Sverige.

Manchester United

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • Bailly (skadad)
 • Dalot (matchform)
 • Lukaku (hamstring)
 • Martial (muskel, stor chans)
 • Pogba (lår, liten chans)
 • Rashford (skadad, stor chans)
Avstängda:

 • Shaw (en match)
Position: 8:e6-2-420-2120
Hemma:9:e3-1-18-810
Bästa målskytt: Martial (6)
Disciplin: 24 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O20/10ChelseaBPL2-2
F23/10JuventusHCL0-1
V28/10EvertonHPL2-1
V3/11BournemouthBPL2-1
V7/11JuventusBCL2-1
F11/11Man cityBPL1-3

Crystal Palace

Skador:

 • Benteke (knä, januari)
 • Dann (matchform, december)
Tveksamma:

 • Sakho (rygg)
 • Tomkins (knä)
 • Wan-Bissaka (axel)
 • Wickham (hamstring)
 • Zaha (lår, stor chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 16:e2-2-88-178
Borta:12:e2-0-46-96
Bästa målskytt: Zaha (3)
Disciplin: 20 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F6/10WolvesHPL0-1
F21/10EvertonBPL0-2
O28/10ArsenalHPL2-2
F31/10MiddlesbroughBLC0-1
F4/11ChelseaBPL1-3
F10/11TottenhamHPL0-1

United mot Palace

Totalt: 5336-10-7101-47
Premier League: 1815-3-037-7
Hemma: 2621-2-354-14
SENASTE MÖTENA
V2016-12-14BPL2-1
V2017-05-21HPL2-0
V2017-09-30HPL4-0
V2018-03-05BPL3-2
SENASTE HEMMAMATCHER
V2014-11-08HPL1-0
V2016-04-20HPL2-0
V2017-05-21HPL2-0
V2017-09-30HPL4-0

Domare: Lee Mason

Assisterande: Lennard, Perry, fjärdedomare: Taylor.
M
PL 2018/19:518001
PL 2017/18:1845115
PL totalt:248767142464
Snitt (2016-18):2,70,040,040,26
Alla domare 2017/18:3,10,050,060,15
MVOF
Dömt United:221633
Dömt Palace:17935