Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens; En hel och ren trupp; Topp fyra inom räckhåll.

Embed from Getty Images

Imorgon är det återigen dags för ligaspel efter ett alldeles för långt landslagsuppehåll. Men Mourinho har så klart inte legat på latsidan medan hans mannar varit ute i vida världen. Istället har han hunnit kritisera flera av ynglingarna i truppen i en intervju med spansk tv. I intervjun ger Mourinho uttryck för att somliga spelare (Shaw, Rashford, Lingard och Martial) saknar karaktär, att de inte är mogna. Mourinho menar att killarna skulle vara bortskämda, rent av lata. Dessa kommentarer kom inte obemärkta förbi dagens presskonferens men Mourinho valde att inte kommentera.

Gällande morgondagens match verkar åtminstone förutsättningarna goda och Mourinho kommer att kunna välja och vraka bland spelare. För en gångs skull har dem lyckats hålla sig hela under landslagsuppehållet. Många har i och för sig inte varit i spel under uppehållit och det verkar vara ett framgångsrikt recept. Idag fick vi veta att både Pogba och Lukaku, även om Lukakus form deklarerades med viss tveksamhet, står redo för spel. Mourinho bekräftade dessutom att Martial och Fellaini kommer till start. Luke Shaw däremot är borta på grund av avstängning.

Embed from Getty Images

Topp fyra är möjligt

Vad gäller rådande tabelläget är man som Unitedsupporter inte jätteoptimistisk, men det är Mourinho. Han deklarerade under dagens presskonferens att han tror att en toppfyra-placering är möjlig, trots att United i skrivande stund ligger tolv poäng bakom Manchester City och sju poäng bakom Tottenham på fjärde plats.

Ett lugn verkar ha infunnit sig

Självklart är Mourinho medveten om att den absolut lägsta nivån som man accepterar i United är en fjärdeplats. Ett Champions League-kval är minimum för att inte riskera att bli utslängd med huvudet före, något som jag inte tror att Mourinho räknar med. Därför håller han huvudet högt trots truppens roliga läge. Eller? Det ryktas nämligen om att det snarare skulle vara det omvända. Att lagsammanhållningen i truppen ändå finns där och att få betvivlar Mourinhos möjligheter till en ”lyckad” säsong. Standard sport meddelade nämligen under förmiddagen idag att vändningen som nu skett, med vinster mot Newcastle och Bournemouth och ett kryss mot Chelsea har skapat ett lugn.

Mourinho har rätt i att det fortfarande är många poäng kvar att spela om och att mycket kan händ, särskilt under december månad. Men jag behöver nog mer bevis än detta för att jag ska börja tro att det är möjligt. Prestationen mot Crystal Palace imorgon blir viktig för att styrka eventuella spekulationer om ro och harmoni.