Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: ”Vissa kommer kanske festa”

Embed from Getty Images

Just nu känns allt så onödigt och meningslöst. Gång på gång har jag suttit klistrad framför tv:n med alldeles för stora förhoppningar för att sedan, efter 90 minuter, blir sviken, arg och framförallt uppgiven. 

Manchester United spelade igår 0-0 hemma mot Crystal Palace. Ett Palace som har endast vunnit två matcher hittills och parkerar på en 15:e plats i tabellen. 

José Mourinho sade att klubben har två målsättningar som de vill klara av lagom till 2019:

  • Vara i topp fyra.
  • Kvalificera sig till slutspelet i Champions Leauge.

Andra punkten kan bli ett faktum om man besegrar Young Boys hemma på Old Trafford nu på tisdag.

Första punkten däremot, det är ju den som låter lite långsökt i nuläget. United är på en 7:e plats, sju poäng bakom fyran Chelsea och jag kan faktiskt inte se att United kommer befinna sig på en 4:e 1 januari 2019. Det beror framförallt på en enkel anledning, att de som är topp fyra idag är bättre lag än vad Manchester United är.

En fundering jag alltid velat ha svar på är att varför ledningen väntar ända fram tills det blir matematiskt omöjligt att nå Champions League och därefter agera? Det har tidigare hänt med David Moyes och Van Gaal och kommer med stor sannolikhet hända med José Mourinho. Om Ed Woodward och Glazers har en liten fingertoppskänsla så bör de agera och försöka rädda säsongen redan nu och innan det blir försent. Missar klubben Champions League är det dessutom en stor ekonomiskt förlust.

Embed from Getty Images

Jag har tidigare kritiserat truppen, att den håller inte måttet, men samtidigt kan man tänka sig att vi har duktiga spelare offensivt. Martial, Pogba, Mata, Lukaku, Lingard och Rashford. Vi har också spelare med hög potential som väntar på sin chans. Jag tänker på Fred, Pereira och Dalot. Varför inte testa en ”ny” startelva? Så här hade jag spelat mot Young Boys, det kan ju omöjligt vara sämre än vad det är idag.

De Gea, Dalot, Bailly, Smalling (Lindelöf skadad och missar matchen), Shaw,

Fred, Andreas Pereira, Pogba,

Lingard, Alexis, Martial.

Läs mer om matchen:

Presskonferens

”Det är ett dåligt resultat, det är två poäng som vi förlorar och Palace förtjänar beröm. De gav allting och vi bör hylla dem. Vi hade inte tillräckligt med intensitet, vi var inte tillräcklig hungriga. Det kändes som att vi spelade som ”en match till” bara. Om vi spelar så mot Young Boys så kommer vi få betala.” 

”Insatsen idag var inte från hjärtat. Man måste spela med hjärna och hjärta. Det finns folk som kommer ha en tråkig middag, folk som kommer ha en bra middag och sedan finns det folk som kanske till och med går ut och festar. Det är individer vi pratar om och jag måste ta beslut utifrån mitt hjärta. Jag sitter här och frågar mig själv om vi saknar kvalité eller inte.” 

Se hela presskonferensen nedan: