Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Crystal Palace 0-0

Embed from Getty Images

På Old Trafford stod Manchester United för en ännu katastrofinsats. 0-0 mot Crystal Palace och United glider ännu mer ifrån topp fyra, som José Mourinho sa att det var målet att uppnå vid årsskiftet. 

Mourinho hade en stor och ren trupp att välja mellan, alla var i princip tillgängliga. Han valde att starta med Darmian istället för Valencia och skickade samtidigt ut en rätt så offensiv startelva. 

Lukaku gjorde sin första start på över en månad och var helt… osynlig, om jag ska vara snäll. Kändes som att United spelade matchen med en man mindre. 

Betygsskala: 1–10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 5,5

Gör några avgörande räddningar som räddar poäng åt hemmalaget. Stabil i sitt spel. Får också hålla nollan.

Matteo Darmian: 5

Hans första start sedan ligapremiären 10 augusti. Han går alltså nuförtiden före vår kapten Valencia. Har inga förväntningar alls på honom. Gör det bra utifrån hans kapacitet.

Chris Smalling: 5

Dålig och osäker i sitt spel och position. Har sagt det många gånger förr och jag säger det igen, han håller inte måttet och är en ständig säkerhetsrisk.

Victor Lindelöf: 5

Blir bortgjord vid ett tillfälle annars har han rätt bra koll på Zaha. Spelar vidare trots skadan. Om några andra i laget hade samma inställning som ”Vigge” har så hade laget kanske, bara kanske, gått lite bättre.

Ashley Young: 4,5

En trött spelare med en trött insats. Borde inte få spela i klubben. Det säger en del att han är lagkapten för närvarande. Försökte hitta Fellaini men lyckades inte.

Nemanja Matic: 4

Seg, trött och mentalt förstörd…typ. Hans kropp skriker vila och José borde verkligen fundera om det är dags att bänka honom. Hänger inte med i spelet och är ständig ett steg bakom alla.

Paul Pogba: 4

Jättedålig insats av världsmästaren idag. Hittar inte rätt och ibland gör det svårt för sig själv. Nej du Pogba, idag var det inte din dag. Frågan är om han spelade med en liten skada? Annars kan jag tycka att det är märkligt att ta ut honom när man jagar mål.

Läs mer om matchen:

Juan Mata: 4

Lika här som med Pogba. Hittar inte rätt och har svårt att komma till de ytorna han trivs bäst i. Byttes ut efter timmen.

Jesse Lingard: 4,5

Inleder piggt och hittar läge som målvaken räddar enkelt. Han och Martial försökte i alla fall hitta på något offensivt. Byttes ut efter timmen.

Anthony Martial: 4,5

Hade faktiskt höga förväntningar på Martial inför dagens match. Men han, likt alla andra, valde att inte dyka upp. Däremot inleder han, precis som jag nämnde ovan piggt och har läge att sätta dit den men missar.

Romelu Lukaku: 4

Var han ens med i matchen? Jag såg honom först då han gör den där bortdömda målet sedan försvann han igen. Iskall och är ur all form som finns. Spännande att se hur José Mourinho väljer att hantera forwardens situation.

Marcus Rashford: 4

Hans inhopp hjälpte inte så mycket och är, precis som Lukaku, helt osynlig. Står för ett par dåliga hörnor och frågan är när vi senast gjorde ett hörnmål?

Alexis Sanchez: 4

Nej, det funkar liksom inte. Han får inte till det i Manchester United. Hans statistik i klubben är under all kritik. Fyra mål sedan flytten i januari är inte bra. Hade han lyckats med en annan manager tro?

Marouane Fellaini: 4

Det var faktiskt kul att se honom idag. Men inte för hans fotboll, utan för att det var första gången man ser honom nyklippet. Fotbollen då? Jo, den sög.