Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Young Boys

Debaclet i helgen, då det bara blev oavgjort mot Crystal Palace, måste glömmas. Manchester United måste ladda om för ytterligare en hemmamatch där segern bara skall vara given. BSC Young Boys kommer på besök från Schweiz, och de gör det egentligen utan hopp om att faktiskt ha någonting att spela om samtidigt som United troligen kan säkra slutspelsplats med tre poäng imorgon.

Manchester United

Det går inte att att göra det, men vi borde egentligen bara försöka glömma helgens match. Jag tror den ger ett par effekter på startelvan, dock inte de som de flesta supportrar verkar mest sugna på, till viss del kanske tvärtom faktiskt. Men United måste bara glömma och gå vidare, det är enda sättet inför den här matchen. För att försöka glömma den kommer jag dock nämna Palace-matchen orimlig många gånger, men det är just för att jag tror att den ger effekt på startelvan imorgon.

Embed from Getty Images

Uppladdningen ute vid Old Trafford kan inte påstås vara i full gång än. Undertecknad var ute i Megastoren som ligger i anslutning till arenan för att par timmar sedan, och det var inte någon kö (vare sig in eller ut) som det kan vara kring matcher. En del skyltar för att guida Young Boys-supportrar rätt hade kommit upp, och lite Champions League-material i stort.

Men den riktiga hypen väntar på sig tills imorgon, även om det verkar vara lite sisådär med biljettförsäljningen. Förhoppningsvis kommer ett stort bortafölje, min erfarenhet är att sådant kan pigga upp den hemmapublik som är på plats i den här typen av matcher när ett mindre lag möter ett större på bortaplan.

Förutsättningarna

Förutsättningarna för United imorgon är att seger förmodligen säkrar slutspelsplats. Juventus leder gruppen på nio poäng, United ligger tvåa på sju, Valencia trea på fem och Young Boys är så gott som avsågade med en poäng.

De sista två omgångarna spelas så här:

Manchester United – Young Boys (27 nov)
Juventus – Valencia (27 nov)

Valencia – Manchester United (12 dec)
Young Boys – Juventus (12 dec)

Om vi förutsätter att United vinner imorgon (för det måste vi kunna göra) finns dessa möjliga scenarion.

Det troliga: Juventus vinner mot Valencia, vilket innebär att United vid seger sticker ifrån Valencia och säkrar avancemang. Troligtvis slutar vi då tvåa i gruppen, för att kunna vinna den krävs seger i sista matchen samtidigt som Young Boys tar minst en poäng mot Juventus, vilket i nuläget inte är så troligt.

Det mer drömlika: Juventus och Valencia spelar oavgjort, vilket innebär är att United även säkrar avancemang. Om detta sker hamnar United och Juventus på samma poäng inför sista matchen, vilket öppnar upp för en målskillnadsaffär.

Det mer riskabla: Valencia vinner imorgon, vilket också ger United chansen att vinna gruppen, om laget slår Valencia borta i sista matchen. Det skulle dock innebära att vi riskerar att inte gå vidare alls, eftersom en förlust borta mot Valencia samtidigt som Juventus slår Young Boys i så fall gör att United hamnar i Europa League istället.

Oavsett vad, United måste vinna imorgon, och då bör avancemang vara klart eftersom att Juventus borde kunna slå Valencia hemma. Vid noll eller en poäng imorgon blir det en direkt avgörande match mot Valencia i sista omgången, egentligen oavsett hur det går mellan Juventus och Valencia imorgon, men händer det går vi igenom förutsättningarna för avancemang då. Just nu förutsätter vi tre poäng till United imorgon.

Drömscenariot som jag ser det vore en storseger för United imorgon och oavgjort i Italien, då har Valencia inget att spela för i sista omgången och Uniteds vinstchanser där ökar.

Embed from Getty Images

Truppen skall fortfarande vara så gott som skadefri, även om en del spelare kanske fortfarande lider av småskavanker från tidigare skador. Enda undantaget från skadefriheten skall vara Victor Lindelöf, som spelade skadad på slutet mot Palace, och vad det verkar kommer missa morgondagens match. José Mourinho har presskonferens vid 19.30 svensk tid ikväll, förhoppningsvis får vi mer information om Lindelöfs status då, men jag räknar bort honom från elvan imorgon i alla fall. Hans ersättare bör bli Phil Jones, på det sätt so Mourinho verkar rangordna mittbackarna just nu.

Med tanke på att truppen var skadefri i helgen var startelvan mot Palace något överraskande, till exempel att Antonio Valencia var frisk men ändå hamnade på bänken till förmån för Mattteo Darmian. Men helt ärligt, Darmian gjorde inte sämre ifrån sig än vad Valencia gjort den här hösten, så om inte Dalot får chansen hoppas jag att Darmian får fortsätta. Det finns dock en risk att Ashley Young spelar till höger, eftersom Luke Shaw är tillbaka från avstängning vilket borde ge honom platsen till höger och därför tror jag att Young helt enkelt flyttar över. Men jag hoppas verkligen inte det, Ashley Young är ingen ytterback.

På mittfältet kommer vi säkerligen få genomlida ytterligare en långsam och trög insats från Nemanja Matic, även om det naturliga vore att få in Herrera eller Pereira där. Pogba bör få spela, trots insatsen och bytet sist, och den sista platsen tror jag tyvärr tas av Mourinhofavoriten Fellaini. Fred borde få den, då han spelat bra i princip varje match han spelat i, men brassen verkar göra någonting fel i Mourinhos ögon. Så istället för ett snabbt, passningsinriktat mittfält lär vi få två träben plus Paul Pogba.

Embed from Getty Images

Framtill hoppas jag på en förändring, nämligen att Alexis tas in istället för Lukaku. Belgaren är uppenbarligen fortfarande hel ur form, och även om Alexis inte varit sitt gamla jag i United så händer det alltid någonting runt honom tack vare att han rör sig. Bredvid honom bör Lingard, som var bra sist, och Martial få starta. Man skulle kunna argumentera för Rashford till vänster, men Martials form innan landslagsuppehållet räcker förmodligen fortfarande för att motivera en startplats imorgon.

Möjlig startelva:
De Gea
Young – Smalling – Jones – Shaw
Pogba – Matic – Fellaini
Lingard – Alexis – Martial

BSC Young Boys

Young Boys har en säsong med två ansikten. I Champions League har det blivit en oavgjord och tre förluster, med 2-10 i målskillnad. Den oavgjorda matchen kom hemma mot Valencia, i de övriga matcherna har schweizarna varit tämligen chanslösa.

Det är matematiskt omöjligt för dem att nå slutspelet i Champions League, även om de skulle lyckas skrälla och vinna imorgon samt sista matchen hemma mot Juventus. De kan nå sju poäng, vilket United som ligger två just nu har. Men eftersom Valencia har fem poäng, spanjorerna möter United i den sista omgången så kommer antingen United eller Valencia nå minst åtta poäng. Med två raka segrar kan Young Boys dock nå Europa League, men med tanke på motståndet de har kvar är det knappast troligt.

Roligare har Young Boys det i ligan, på 15 matcher har de 13-1-1 och hela 31 plusmål. Med detta leder man givetvis, och faktum är att det är hela 16 poäng ned till FC Basel som ligger tvåa. Basel i sin tur har tolv (12) poäng ned till sistaplatsen i ligan, så att påstå att Young Boys dominerar i Schweiz är ingen överdrift.

Embed from Getty Images

Startelvan för våra motståndare är svår att gissa sig fram till. I ligan verkar de spela något av ett klassiskt 4-4-2, men i bortamatchen mot Juventus startade laget med en 4-1-4-1-formation, så det är inte omöjligt att de väljer att sätta en defensiv sköld framför fyrbackslinjen även mot United.

Samtidigt, på grund av att de verkligen måste vinna om de skall försöka nå Europa League så kanske de väljer sin vanliga 4-4-2, men i dagsläget ligger mitt tips (även om jag inte skulle sätta pengar på det) på att de ändå sätter in en defensiv mittfältare och inleder försiktigt, särskilt då deras försteforward Guillaume Hoarau är tveksam till start på grund av en ankelskada.

Möjlig startelva:
Van Ballmoos
Mbabu – von Bergen – Camara- Benito
Lauper
Fassnacht – Bertone – Sow – Sulejmani
Horau

Historik

Här finns inte mycket att säga, lagen har mötts en gång och det var nu i september. United vann med 3-0 efter mål två mål av Paul Pogba och ett från Anthony Martial. Fransk afton i Schweiz med andra ord.

Visste ni att…

  • Supporterklubben har 511 säsongskort på Old Trafford, och att de sällan utnyttjas till fullo på Champions League-matcher. Det finns med andra ord stora möjligheter att se CL-fotboll via oss om man kan ta ledigt eller har turen att kunna jobba därifrån man vill.

Matchfakta

Manchester United
BSC Young Boys

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 5:6
Tid: Tisdagen den 27 november 2018, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: TV3 Sport, Viaplay

Manchester United

Skador:

  • inga skador
Tveksamma:

  • Lindelöf (lår, liten chans)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 7:e6-3-420-2121
Bästa målskytt: Martial (6)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
F23/10JuventusHCL0-1
V28/10EvertonHPL2-1
V3/11BournemouthBPL2-1
V7/11JuventusBCL2-1
F11/11Man cityBPL1-3
O24/11PalaceHPL0-0

BSC Young Boys

Skador:

  • Lotomba (skadad, inget datum)
  • Wütrich (skadad, inget datum)
Tveksamma:

  • Hoarau (ankel, inget datum)
Avstängda:

  • Sanogo (minst en match)
Position: 1:a13-1-147-1640
Bästa målskytt: Horau (10)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
V27/10SionHligan3-2
V31/10NyonBcupen1-0
V3/11GrasshoppersBligan3-0
F7/11ValenciaBCL1-3
V11/11St GallenBligan3-2
V24/11LuganoHligan1-0

United mot Young Boys

Totalt: 11-0-03-0
Hemma: 00-0-00-0
SENASTE MÖTENA
V2018-09-19BCL3-0

United mot Schweiz

Totalt: 73-2-214-8
Hemma: 31-2-0

Young Boys mot England

Totalt: 71-1-510-23
Borta: 30-1-2

Domare: Felix Brych

Assisterande: Borch, Lupp, målområde: Dankert, Fritz, fjärdedomare: Häcker.
M
CL 2018/19:16013
CL 2017/18:627105
CL totalt (kval exkluderat):4921312424