Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Henderson glödhet, Fosu-Mensah på läktaren

Embed from Getty Images

Lånekollen är precis som spelarna i stort tillbaka efter landslagsuppehållet. Det är fortsatt blandad kompott för våra utlånade spelare. Trenden är att det går bra i The Championship men mindre bra i Skottland. Dean Henderson framstår allt mer som en framtida stormålvakt och räddar i princip ensam poäng åt sitt Sheffield United. Joel Pereira har ingen speltid att berätta om när han skriver brev hem från Portugal medan Cameron Borthwick-Jackson åter verkar gå skadad. Tim Fosu-Mensah kan gå mot en jobbig decembermånad under Claudio Ranieri och James Wilson är lika mållös som vanligt. 

Dean Henderson, Sheffield United

Dean Henderson framstår allt mer som den uttalade förstekeepern till sommarens U21-EM i Italien. När England stängde landskampsåret med att möta Danmark och Italien under uppehållet fick Henderson 90 minuter i bägge matcherna. Trots att Angus Gunn, med fler landskamper på meritlistan, även han var uttagen så satsade Aidy Boothroyd på Unitedtalangen, vilket får ses som en klar markering för framtiden. England besegrade Danmark med 5-1 och Italien med 2-1. I den senare matchen fick Henderson en åtta i betyg av SkySports, näst bäst av alla spelare på planen. Väl hemma i tillfälliga klubblaget Sheffield United blev det så en liten missräkning för såväl laget som Henderson. Borta mot Rotherham fick man enbart med sig ett kryss i lördags och Henderson fick släppa två bollar förbi sig. Det oaktat så utsåg SkySports honom till matchens bäste spelare och även Sheffield Uniteds tränare hyllade Henderson efter matchen.

Joel Pereira, Vitoria Setubal

Joel Pereira var på väg att göra Dean Henderson sällskap i sommarens U21-EM. Efter första playoff-mötet med Polen ledde Portugal med 1-0. Väl i hemmareturen, när biljetterna skulle spelas hem på ett säkert sätt, vände Polen på steken. Gästerna vann med 3-1 och får spela slutspel medan Portugal och Joel Pereira inte har något mästerskap att se framemot i sommar. Pereira vaktade målet i bägge matcherna och kan inte lastas för målen i returen. Portugal har spelat ett svajigt kval och har inte riktigt kvaliteten som krävs i truppen sett till de här årgångarna. På grund av landslagsspel missade Pereira Vitoria Setubals möte med Tondela i ligacupen, en match man förlorade med 2-1. När Vitoria igår söndag slog ut Penafiel ur den portugisiska cupen fanns Pereira inte med i truppen. Cristiano vaktade målet i 4-1-segern. Inga rapporter om skada finns att tillgå.

Embed from Getty Images

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Cameron Borthwick-Jackson och Scunthorpe United hade kniven mot strupen när man mötte Bristol Rovers borta förra veckan. Scunthorpe gick segrande ur striden med 2-1 och Borthwick-Jackson fick 90 minuter som vänsterback och ådrog sig ett gult i 39:e minuten. När Scunthorpe tog emot serieledande Portsmouth i lördags fanns han med från start, bara för att ådra sig en skada i 44:e minuten. Skadan, som inte specificeras närmare av klubben, tvingade Borthwick-Jackson till ett byte i paus. Scunthorpe föll med 2-1.

Matty Willock, St Mirren

St Mirren inkasserade säsongens blott andra seger när man tog emot topplaget Hearts hemma i lördags. Segersiffrorna skrevs till 2-0 och St Mirren distansierade därmed bottenkollegan Dundee med tre poäng. För andra ligamatchen i rad satt Matty Willock på bänken, något vi får anta att han fortsätter göra om laget fortsätter gå bra.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Inget U21-spel för Tuanzebe denna gång heller, men väl en allt starkare etablering som mittback i Aston Villa. I gårdagens derby mot Birmingham hemma på Villa Park fanns Tuanzebe åter med som mittback. Att döma av rapporterna såg Tuanzebe lätt vilsen ut på gästernas första mål, men spelade upp sig efterhand. Villa vann med 4-2 och har nu, i den extremt jämna tabellen, åter häng på en topp 6-placering.

http://gty.im/1065152226

James Wilson, Aberdeen

I förra lånekollen frågade vi oss hur länge James Wilson kan räkna med speltid om målskyttet fortsätter att halta. Kanske kom svaret i helgen. Wilson blev utbytt i paus då Aberdeen åkte på en 3-0-förlust borta mot Motherwell. Ställningen i halvtid var 2-0 och bytet väckte bevisligen inte laget.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Nej, det vill sig inte för Tim Fosu-Mensah. Efter att ha varit uttagen i den holländska bruttotruppen till landskamperna i november vara han en av de som petades av Ronald Koeman när truppen väl spikades. När Fulham tog emot Southampton hemma i Claudio Ranieris första match som coach fanns han inte ens med i truppen. Som lök på Fosu-Mensahs lax vann Fulham matchen med 3-2. Raineri satsade på en 4-2-3-1-uppställning där Cyrus Christie spelade högerback. Just Christie bytte av Fosu-Mensah mot Huddersfield den 5 november, och sedan dess har positionen varit hans. Det troliga får anses vara att Fosu-Mensah ger läget en chans med en ny manager vid rodret. Blir det lika magert med speltid även efter nyår vore det smartaste att bryta lånet.

Kieran O’Hara, Macclesfield Town

Efter fyra raka matcher på bänken fanns Kieran O’Hara mellan stolparna när Macclesfield gästade MK Dons den 17 november. Det gick sådär. Hemmalaget var ofina nog att vinna med 2-0. När man däremot tog emot Yeovil hemma i helgen gick det bättre. Macclesfield vann med 1-0 och O’Hara fick hålla säsongens första nolla. Det mest noterbara kring O’Hara är annars att han ryktas få Sol Campbell som tränare. Macclesfield avskedade Mark Yates den 8 oktober och har sedan dess hankat sig fram på tillfälliga lösningar.

Embed from Getty Images

Demetri Mitchell, Hearts

Hearts, som öppnade ligan så starkt, sjunker nu som en sten både formmässigt och i tabellen. Som vi noterade här ovanför vann St Mirren lagens möte i helgen med 2-0. Förlusten var Hearts tredje raka och det har nu gått 404 minuter sedan man gjorde mål senast. Demetri Mitchell hoppade in med 28 minuter kvar mot St Mirren. Han ersatte då Benjamin Garuccio som vänsterback vid ställningen 2-0.