Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United möter Reading i FA-cupen

Embed from Getty Images

FA-cupens tredje omgång lottades under måndagskvällen svensk tid. För Manchester Uniteds del föll lotten på Championship-laget Reading, ett motstånd som får anses vara hyfsat bekant. Matchen spelas på Old Trafford någon gång mellan 4-7 januari. 

Låter Reading hemma i den tredje omgången av FA-cupen bekant? Kanske. Manchester United lottades under måndagskvällen mot samma motstånd som man hade i motsvarande omgång säsongen 2016/17. Då, den 7 januari 2017,  vann United med 4-0 efter två mål av Marcus Rashford och ett var av Wayne Rooney och Anthony Martial. Den säsongen tog FA-cupäventyret slut i den sjätte omgången, även känd som kvartsfinalrundan. Chelsea slog då ut United genom att vinna hemma med 1-0.

Manchester United står noterade för 20 möten med Reading. Tolv gånger har United utgått som segrare, sju matcher har slutat oavgjort och en enda gång har Reading dragit det längre strået. Det var, som kuriositet, i FA-cupens tredje omgång säsongen 1926/27. Då vann Reading med 2-1 i omspelet på Villa Park.

FA-cupen får, än en gång, anses vara Uniteds reella titelchans denna säsong och kanske också den enda vägen ut i Europa om kräftgången i ligan fortsätter. Första hindret på vägen, Reading, håller till i The Championship sedan säsongen 2013/14. Där har man pendlat mellan topplaceringar och rena rama fiaskon. Fjolåret slutade med en 20:e plats efter man säsongen innan slutat trea och förlorat ligakvalet mot Huddersfield. I år parkerar man så här långt på 21:a plats, den sista säkra platsen i serien. Man har fyra vinster, sex oavgjorda och tio förluster på 20 omgångar och går precis som United in i FA-cupen i den tredje omgången.

Laget tränas av Paul Clement som tog över då Jaap Stam fick gå i våras. Om han tränar Reading i början av januari låter vi vara osagt. Kräftgången i seriespelet har gjort att engelsmannens position blivit kraftigt ifrågasatt.

Topplagen i Premier League fick hyfsat bekväma lottningar. Manchester City möter Rotherham hemma, Liverpool fick Wolverhampton borta, Arsenal möter vinnaren i mötet Solihull Moors – Blackpool på bortaplan och Tottenham får ta sig an Tranmere eller Southport på bortaplan.