Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Vi behöver inget mirakel

Embed from Getty Images

Manchester United spelar på onsdag kväll den andra av åtta decembermatcher. För motståndet står ett pånyttfött och hungrigt Arsenal under ledning av Unai Emery. Till skillnad från United kan Arsenal peka på en gryende form inför årets mest hektiska tid, något hemmasegern mot Tottenham i söndags minsann skvallrade om. José Mourinho, som fortfarande tränar United, talade på tisdagen med media. Hur det lät? Som det brukar.

Mourinhos presskonferens

José Mourinho fick, som väntat, en del frågor om rådande skadeläge i backlinjen. Uppgifter som cirkulerade igår talade om att United kunde komma till spel utan så många som åtta backar, något som Mourinho varken förnekade eller bekräftade när han pratade med MUTV före den officiella presskonferensen.

Om att möta Arsenal:
”Vi står inför en väldigt svår match. De är ett bra lag som är inne på en bra resultatrad: Detta till trots så vet de att det inte kommer att bli lätt för dem heller.”

Om kampen om topp fyra:
”Vi behöver inte ett mirakel (för att sluta topp fyra). Vi behöver en bra period med bra resultat och ska inte tappa poäng på fel ställen. Förra veckan, före mötet med Crystal Palace sa jag att mitt mål och förhoppning var att vara bland de fyra bästa när december månad är slut.”

Om skadeläget:
”Vi står inför utmaningar då det gäller att få ihop laget. Vi kommer åter igen en gång att få göra eftergifter för att få balans i laget. Dock tror jag att vi kommer att gå in med kraft för att slåss för en seger.”

Med andra ord inga större nyheter om skadorna. Troligt är att den informationen finns att tillgå i den del av presskonferensen som inte blev offentlig idag.

Emerys presskonferens

Arsenals tränare Unai Emery talade med media redan under måndagseftermiddagen. Spanjoren, som bättrat på sin engelska en hel del (det säger mycket om hur dålig den var tidigare i höst), kommenterade bland annat Mesut Özils skada och hur han ser på att möta United på bortaplan.

”Det är en ny match, en ny utmaning och en stor utmaning. Det är bortaplan och vi måste fortsätta bättra på spelet borta. Vi vet att vi måste ändra på spelet på bortaplan för att bli mer svårslagna. Jag tycker att spelarna gör det, men det är en ny utmaning eftersom vi ska möta Manchester United borta och det är en utmaning som är större än vanligt. Det är en stor match för oss och det ger oss motivation i förberedelserna.”

”Som jag sa tidigare så har han (Özil) ont i ryggen. Han kunde inte spela i Kiev och inte igår (söndag). För närvarande vet jag inte om han kan spela mot Manchester United. Idag tränare han själv, jag vet inte om han är okej till onsdag.”

Hela presskonferensen finns att tillgå här:

Pogba på plats 15

Paul Pogba är världens 15:e bästa fotbollsspelare. I alla fall om vi ska tro France Football. När priset till världens bäste spelare delades ut till Luka Modric (oklart varför) släpptes också listan på de som anses vara världens 30 bästa spelare. Pogba, som blev världsmästare med Frankrike i somras, var bäste och ende Unitedspelare på listan. Cristiano Ronaldo slutade tvåa medan Antoine Griezmann blev trea.

Marriner på onsdag, Probert på lördag

Onsdagens möte med Arsenal döms av Andre Marriner. Den tidigare FIFA-domaren har dömt Manchester United 35 gånger tidigare. På de matcherna har United raden 23-2-10, vilket får anses vara ett hyfsat bra facit. Marriner har dömt United i ligan en gång denna säsong, i premiären hemma mot Leicester. Arsenal har haft Marriner som domare 37 gånger och där är raden 22-5-10. Marriner har dömt totalt tre matcher mellan Manchester United och Arsenal. Där står lagen noterade för en seger var medan en slutat oavgjort. Senast han dömde, den 2 december ifjol, vann Untied borta med 3-1. Marriner får Scott Ledger och Simon Long som assisterande domare medan Chris Kavanagh agerar fjärdedomare.

Mot Fulham på lördag heter domaren Lee Probert. 46-åringen har dömt United tolv gånger. Facit är oroväckande bra för Uniteds del. Det har blivit nio segrar, tre oavgjorda och noll förluster då Probert dömt. Senaste matchen med United involverat hämtar vi från den avslutande ligaomgången säsongen 2014/15 då det blev 0-0 borta mot Hull. Probert har dömt Fulham 20 gånger och där är raden inte lika smickrande. Fulham har vunnit sex matcher, kryssat i sex och förlorat åtta. Den enda gången Probert dömt ett möte klubbarna emellan var säsongen 2014/15. Då vann United med 3-1 på Craven Cottage. Probert får Adrian Holmes och Andy Garratt som assisterande och Mike Dean som fjärdedomare.