Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Fulham (mitten mot botten)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Fulham. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/12/08 18:22

Reward

Manchester United – Fulham

Premier League, omgång 16 • 2018-12-08, 16.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Lee Probert

 

1-0 (13) Ashley Young (Rashford)

2-0 (28) Juan Mata (Rashford)

3-0 (42) Romelu Lukaku (Mata)

3-1 (67) Kamara (straff)

r/k (68) Anguissa

4-1 (82) Marcus Rashford (Young)

 

Manchester United

De Gea; Dalot, Jones, Smalling (Rojo 58), Young; Herrera, Matic; Mata, Lingard (Fred 73), Rashford (McTominay 84); Lukaku

Avbytare: Romero, Pereira, Fellaini, Pogba

Fulham

Rico; Odoi, Mawson, Beam, Bryan, Schürrle (Cissé 73), Seri, Anguissa, R. Sessegnon, Cairney (Vietto 46), Mitrovic (Kamara 46)

Avbytare: Bettinelli, Kenabo, Johansen, Christi

Updated: 2018/12/09 08:56
 • 0
 • Share


2018/12/08 18:22
Tack för idag

Med det så avslutar vi matchdagsbloggen för idag. Snackisarna är som sagt ute, bloggen kommer senare ikväll och så tar vi betyg och mer nedsnackning imorgon.

Tack för visat intresse.

 • 0
 • Share


2018/12/08 18:16
Snackisarna

Sådär, då är snackisarna publicerade på muss.se. Generellt positivt snack, men det finns också utrymme för kritik i en sådan match vi precis sett. Läs dem.

Updated: 2018/12/08 18:17
 • 0
 • Share


2018/12/08 17:51
Sådär ja

Matchen är slut, andra halvlek slutade 1-1 vilket gav 4-1 till United. Överlag får vi vara positiva, även om vi (som jag skrev i halvtid) inte får glömma av att det var ett mycket svagt Fulham vi mötte.

 • 0
 • Share

3-0 i halvtid, när hände det senast? Dubbla assist av Rashford, ett mål och en assist av Mata och så fick Romelu Lukaku göra mål igen vilket ju är oerhört positivt. Och så ett fruktansvärt fint mål utav yttermittfältaren Ashley Young då. Vi skall vara nöjda.

MEN… För ja, det kommer ett men. Vi skall minnas att vi möter Fulham. Som ligger sist. Som redan före matchen hade släppt in flest mål i ligan. Bara så vi inte glömmer det. Men så klart är det ett fall framåt, givetvis.

Rotera i andra halvlek nu, Mourinho. Låt Fred komma in, låt Pereira komma in. Och tredje valfri.

 • 0
 • Share


2018/12/08 15:56
Då kör vi då

Fem minuter till matchstart, och det känns helt ovisst hur det skall gå. United borde kunna vinna med tre, fyra mål – men att det skall hända är väl ganska osannolikt.

Men ändå, kom igen United, ta tag i den här säsongen nu!

 • 0
 • Share


2018/12/08 15:56
Shaw skadad

Sena nyheter. Luke Shaw utgår från matchtruppen på grund av skada, in kommer Andreas Pereira istället. Hela fem centrala mittfältare på bänken alltså, utöver Romero och Rojo.

 • 0
 • Share


2018/12/08 15:22
Pool utklassar Bournemouth

Det fanns kanske inga stora förhoppningar på att Bournemouth skulle lyckas hemmaslå Liverpool, men att de kanske skulle störa och plocka med sig en poäng.

Så blev dock inte fallet, Liverpool vinner matchen med 4-0 och tar tillfälligt klivet upp i serieledning. För United innebär detta att vi kan gå om Bournemouth idag, och det är ju alltid något. Man får vara glad för det lilla liksom…

 • 0
 • Share


2018/12/08 15:12
Tankar om elvan

Jaha, då fick vi elvan då. Tack och lov ingen fembackslinje, men inte heller det vanliga 4-3-3 utan mer troligt ett 4-2-3-1 enligt följande.

De Gea

Dalot – Jones – Smalling – Young

Herrera – Matic

Mata – Lingard – Rashford

Lukaku

Vi tar det lagdel för lagdel.

De Gea given, inte mycket att säga till om. Och förutom att yttermittfältaren Young spelar istället för Shaw är jag glad över backlinjen. Kul att Dalot får spela igen, med tanke på att den här säsongen är körd skulle jag vilja se fler unga spelare ta sig in i laget. Men Dalot är ju en i alla fall, och det är positivt.

Vår alldeles egna sengångare, Nemanja Matic, spelar också – så klart. Ingen kunde väl tro något annat. Bredvid honom på det centrala mittfältet har vi Herrera. Viktigt idag blir att Herrera vågar fylla på framåt för att ställa frågor (som det så fint kallas) till Fulhams försvar.

Mata-Lingard-Rashford kan jag köpa. Det blir väl, som vanligt när dessa tre spelar, Mata till höger och Lingard centralt. Det borde givetvis vara tvärtom, Mata är ju den som har bäst passningsfot i laget och kan trä in bollar från en nummer tio-position. Men så lär det inte bli.

Lukaku längst fram. Tjae, han borde banta ner sig tio kg som sagt, men vi kan ju hoppas att han håller sig i straffområdet idag, och där kan han ju ändå vara farlig. Han skall absolut inte gå ner och hämta boll, det spelet har han inte just nu.

 • 0
 • Share


2018/12/08 15:01
Och Fulham

Bortalaget startar så här. Personligen är jag mest spänd på att se Ryan Sessegnon.

Updated: 2018/12/08 15:02
 • 0
 • Share


2018/12/08 15:01
Dagens elva

Så här startar United idag. Det ser ut att bli ett 4-2-3-1. Kul att Dalot får spela igen, och även rätt att Herrera är med.

Updated: 2018/12/08 15:02
 • 0
 • Share


2018/12/08 14:39
Spekulationer om elvan

Hur United kommer starta idag är en gåta för mig. Smalling och Jones är med i truppen igen, men båda två har haft problem och missat matcher det senaste, så vågar Mourinho spela de två ensamma tillsammans i mittförsvaret. Marcos Rojo gjorde sin första match för säsongen i onsdags, och han blandade och gav, vågar Mourinho ta in honom i en fyrbackslinje? Eller får vi se alla tre, fast i en fembackslinje?

På mittfältet finns de flesta tillgängliga. Matic spelar ju så klart, det finns en stor risk att Fellaini gör det med. Herrera var bra sist, det kan man tycka borde ge honom en chans till. Fred kan man ju tycka, men med tanke på Mourinhos kommentarer om honom igår tror jag inte han startar. Hur blir det med Pogba, tas han till nåder? Det finns så många frågor.

Och även fram är det oklart. Alexis vet vi är borta, Lukaku är helt ur form, Rashford har inte varit speciellt effektiv och Martial saknas på grund av skada.

Så vad tror jag? Jo, detta.

De Gea

Young – Smalling – Rojo – Shaw

Fellaini – Matic – Herrera

Lingard – Lukaku – Rashford

Det är verkligen inte detta jag hoppas på, framförallt inte på mittfältet. Jag skulle föredra Fred, Herrera och Pogba där Herrera tar den defensiva rollen. Det skulle ge ett mer rörligt mittältsspel vilket alltid är bra för United.

I försvarsspelet är jag okej, även om jag alltid är osäker med Rojo i försvaret. Är Jones redo föredrar jag honom, men Rojo bör fungera i en sån här match. Och till höger föredrar jag ju en riktig ytterback istället för mittfältare Young. Trots att Dalot var direkt dålig sist bör han få chansen idag, det här är ett sådant tillfälle då Mourinho skulle kunna ge en ung spelare självförtroende genom att få ytterligare en match direkt efter en match som var dålig. Men det lär ju inte hända.

Och slutligen skulle jag föredra Rashford centralt på topp, då den gode Lukaku fortsatt behöver vila. Lingard kan gå ut till vänster och Mata spela till höger.

Om 20 minuter vet vi.

 • 0
 • Share


2018/12/08 14:27
Fellaini har setts

Enligt Manchester Evening News har nu Marouane Fellaini setts med truppen, så vi räknar med att han är på plats.

 • 1
 • Share


2018/12/08 13:53
Seger för U18

Uniteds U18-lag har inlett den här dagen i positiv anda för Manchester United. Seger med 3-0 mot Chelsea, efter mål av Mellor, Bernard och Brandon Williams.

Mer om detta kommer i nästa ungdomskoll.

 • 0
 • Share


2018/12/08 13:29
Fosu-Mensah

Tom Fosu-Mensah är som bekant utlånad från United till Fulham, men dels har han tappat speltid det sista (sedan Fulham bytte tränare, vilket sällan är ett bra tecken för en utlånad spelare), men idag är han inte alls aktuell då utlånade spelare generellt inte möter klubben de är utlånade från. Så ni som hade förhoppningar om att få se Fosu-Mensah på nära håll lär tyvärr bli besvikna.

 • 0
 • Share


2018/12/08 13:10
Sist det begav sig

Vi kan ju inte, även om man gärna glömmer matchen, undanhålla er ”highlightsen” från matchen då lagen möttes sist. 2-2 alltså, och nästan ett inlägg i minuten från United. • 0
 • Share


2018/12/08 12:25
Tidiga lagnyheter

Detta är, enligt Manchester Evening News, truppen som checkade in på Lowry Hotel igår kväll.

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant

Försvarare: Diogo Dalot, Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo, Luke Shaw

Mittfältare: Scott McTominay, Nemanja Matic, Paul Pogba, Fred, Ander Herrera, Jesse Lingard, Juan Mata, Ashley Young

Anfallare: Marcus Rashford, Romelu Lukaku

19 spelare alltså. Eric Bailly och Anthony Martial förmodas vara skadade, de tränade inte på fredagen.

Matteo Darmian, Antonio Valencia, Marouane Fellaini och Andreas Pereira syntes inte heller till, men de tränade på fredagen och bör finnas tillgängliga. Det finns väl en stor risk att Fellaini startar till och med, och med tanke på hurpass få försvarare United har att tillgå så bör även Darmian eller Valencia finnas med i bruttotruppen åtminstone. Pereira är ju dock i frysboxen, så han kan det antas att Mourinho inte ens brydde sig om att kalla.

 • 0
 • Share


2018/12/08 12:18
Mitten mot botten

Två segrar, tre oavgjorda och tio förluster – så är facit för dagens motståndare hittills i Premier League. Nykomlingen Fulham, som på förhand tycktes ha ett hyfsat intressant lag på gång, parkerar på sista plats i ligan, vilket normalt sett skulle göra att vi Unitedfans vädrar en enkel seger.

Ingenting verkar dock vara enkelt i Manchester United för tillfället. Spelet klaffar inte, det visas bara lite extra energi när det kommer till toppmatcher och vi har en manager vars agent (som aldrig säger något utåt) gått ut och sagt att Mourinho trivs oerhört bra i United. Ett säkrare tecken på att något är fel i relationen mellan Mourinho och United är svårt att hitta. Vi parkerar också stadigt i mitten av tabellen (sjua), med åtta poäng upp till Arsenal på femteplats, så det är mitten mot botten som gäller idag.

Matchstart är alltså 16.00 idag, och Viasat har den goda smaken att faktiskt visa United. Ett beslut som vi är glada för, oavsett hur United spelar skall deras matcher alltid visas, det måste förstås. Samtidigt minns vi hur det var sist United mötte Fulham, den nionde februari 2014 då lagen spelade 2-2 och United försökte vinna genom att slå inlägg. Hela 81 stycken blev det, plus tio hörnor. Så oddsen för att dagens match blir roligare att se på än den är ju i alla fall bra, och det är ju positivt i alla fall.

Updated: 2018/12/08 13:09
 • 0
 • Share