Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Koulibaly aktuell; Lukaku ändrar sitt spelsätt

Ny vecka med nya matcher för Manchester United. Den här veckan väntar två bortamatcher, den ena mot Valencia på Mestalla och den andra mot Liverpool på Anfield. 

I dagens nyhetssvep får vi läsa om Lukaku som säger att han hade lagt på sig för mycket muskler efter VM och att han försöker ändra sitt spelsätt. Detta samtidigt som det rapporteras om att Napolis mittback Kalidou Koulibaly kommer kosta omkring 90 miljoner pund om United nu vill ha honom i januari. 

Kalidou Koulibaly aktuell för United

The Times rapporterar om att Koulibaly är José Mourinho första namn på transferlistan i januari. 27-åringen har hittills haft en succésäsong som har gjort att han kommer kosta en del om United vill köpa honom. Napolis president Aurelio De Laurentiis har tidigare sagt att man kommer behöva pröjsa en rejäl summa, närmare 90 miljoner pund. Detta eftersom att mittbacken har kontrakt med Napoli fram till 2023.

Embed from Getty Images

En annan anledning som kan spela en roll i övergången är om Napoli åker ut i Champions League redan i gruppspelet. De möter Liverpool på Anfield i en helt avgörande match, och de måste undvika att förlora om de vill hålla sig kvar i Champions League-äventyret. Det återstår att se hur mycket United är frivilliga att betala.

Romelu Lukaku: Jag hade för mycket muskler

Efter matchen mot Fulham berättade Lukaku att han hade alldeles för mycket muskler när han kom tillbaka till klubben efter VM. Anfallaren, som har börjat hitta nätet igen, sade att han och José Mourinho hade några samtal där han fick tydliga instruktioner på vad han förväntas göra på fotbollsplanen.

Embed from Getty Images

”Jag hade ett bra VM men när jag kom tillbaka hit insåg jag att det är helt annan fotboll än det med landslaget. Jag var tvungen att förlora muskler, och detta kan man göra genom att dricka mycket vatten, äta mycket grönsaker och fisk. 

”Jag hade bra samtal med managern innan matchen mot Fulham. Han förklarade för mig vad jag behöver göra. Jag behöver spela med mer intensitet och aggressivitet. VM var jobbigt, verkligen. Det tog hårt på min kropp. Dessutom hade jag en skada som störde mig och var tvungen att spendera mycket tid på gymmet. Men nu känner jag mig att jag är redo igen och det är positivt.” 

Pogba startar mot Valencia

Efter matchen mot Fulham meddelade José Mourinho att Paul Pogba, som har varit direkt petad från startelvan under de två senaste matcherna, kommer att starta i den sista gruppspelsmatchen i Champions League på Mestalla.

”Han kommer ha en fantastik fotbollsmatch och han kommer bevisa för alla vilken bra fotbollsspelare han är. Han behöver bara spela med samma mentalitet som de övriga i laget. Paul har en enorm potential, en potential att vara en stor fotbollsspelare. ”

Embed from Getty Images

Muss bidrar till årets Musikhjälpen

Årets tema är alla har rätt till att funka olika och Muss är självklart med och bidrar. Följ länken nedan för att ta reda på hur just du kan bidra:

Du hittar vår bössa här!