Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Valencia – Manchester United (en seger och ett schweiziskt mirakel)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Valencia. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/12/12 23:14

Reward

Valencia – Manchester United 2-1 (1-0)

Uefa Champions League, gruppspel, 6:6 • 2018-12-12, 21.00 • Estadio de Mestalla, Valencia • domare: Georgi Kabakov, Bulgarien

 

1-0 (17) Carlos Soler

2-0 (47) självmål (Phil Jones)

2-1 (87) Marcus Rashford (Young)

 

Manchester United

Romero; Valencia, Bailly, Jones, Rojo (Young 46); Fred (Rashford 57), Fellaini, Pogba; Mata, Lukaku (Lingard 69), Pereira

Avbytare: Grant, Garner, Herrera, Greenwood

Valencia

Doménech; Piccini, Vezo, Diakhaby, Lato (Garay 51); Soler, Kondogbia, Paraejo, Cheryshev (Torres 66); Batshuayi, Mina (Moreno 68)

Avbytare: Neto, Coquelin, Wass, Neto, Lee

Updated: 2018/12/12 23:02
 • 0
 • Share


2018/12/12 23:14
Mourinho: Vi slösade bort första halvlek

”Vi gjorde två mål och istället för att vinna med 2-1 förlorade vi med 2-1,” sa José Mourinho till BT Sport efter förlusten.

”Skämt åsido tycker jag att vi var för passiva i första halvlek. Jag var säker på att det skulle vara annorlunda i andra men vi började med ett självmål. Jag gjorde två byten senare och laget blev genast bättre. Fundamentalt slösade vi bort den första halvleken genom att spela för bekvämt.”

Du har varit känd för att alltid kunna fixa ett resultat. Kan du göra det mot Liverpool på söndag?

”Det här handlar inte om Liverpool idag. Jag vet inte varför du tar upp den matchen idag.”

För att det är en match som betyder mycket för Uniteds supportrar…

”Manchester Uniteds supportrar måste veta att vi går till varje match med intentionen att vinna.”

Ni gick åtminstone vidare till slutspel…

”Ja, jobbet gjort i en svår grupp. Jag tycker inte att vi var briljanta men vi tog tillräckligt många poäng för att gå vidare.”

Och med de orden avslutar vi den här matchdagsbloggen. Mer från matchen får ni i våra snackisar och över på bloggen. Spelarbetyg och mer eftersnack väntar imorgon. Tack för visat intresse!

 • 0
 • Share


2018/12/12 23:07
Det potentiella motståndet

På måndag (klockan 12.00) lottas åttondelsfinalerna i Champions League. United har sex potentiella motståndare: Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Porto och Real Madrid.

Känns på förhand som en enkel uppgift oavsett utfall.


 • 0
 • Share


2018/12/12 22:55
Valencia – United 2-1

Phil Jones inledde andra halvlek med att elegant rulla in bollen i eget mål och då var matchen över. Marcus Rashford nickade förvisso in en sen reducering men det var för lite, för sent.

Seger hade räckt till förstaplatsen i gruppen.

James Garner och Mason Greenwood blev givetvis kvar på bänken matchen ut. För även när han inte har något att förlora är José Mourinho för feg för att chansa.

 • 0
 • Share


2018/12/12 22:06
Young för Rojo

Mourinho gör ett byte inför andra halvlek. Young kommer in istället för Rojo.

 • 0
 • Share


2018/12/12 21:52
Underläge i halvtid

Young Boys gör jobbet i Schweiz. Tyvärr varken vill eller kan United. Valencia (spelaren) borde ha blivit utvisad. Valencia (laget) har gjort mål (ett). United har inte gjort mål.

 • 0
 • Share

Avsparken är några minuter bort. Young Boys ska göra schweizerost av Juventus och United ska vinna mot Valencia. Det är bara det som krävs för en gruppseger och det är gruppseger vi ska ha.


 • 0
 • Share


2018/12/12 20:46
Förutsättningarna

Manchester United är, som ni alldeles säkert vet, redan klara för slutspel i Champions League. United har en teoretisk chans att vinna gruppen. För att det krävs seger mot Valencia samtidigt som Young Boys tar poäng mot Juventus. Skulle United och Juventus sluta på samma poäng har United nämligen fördel i form av fler gjorda bortamål i inbördes möte mot Juventus.

För Valencia blir det en tredjeplats och Europa League-spel oavsett resultat ikväll.

 • 0
 • Share


2018/12/12 20:35
Kort om Mason Greenwood

Vi fick alltså det mycket glädjande beskedet att Mason Greenwood tar plats på bänken idag. Född den 1 oktober 2001 har han ett enastående målfacit i ungdomslagen.

Trots att han egentligen var för ung blev han förra säsongen juniorlagets bästa målskytt, med 17 mål på 17+4 tävlingsmatcher. Dessutom öste han in mål i diverse cuper. Den här säsongen har han fortsatt på den inslagna vägen, med 19 mål och 6 assists på 18 matcher.

Reservlagsdebuten klarade han av i höstas och givetvis gjorde han mål direkt.Uniteds akademi har väldigt många lovande spelare just nu. Mason Greenwood är den allra starkast lysande stjärnan. Får han bara hålla sig skadefri kan jag inte föreställa mig annat än att han är en etablerad a-lagsspelare om inom relativt kort.

Greenwood är en nära nog komplett anfallare som har två bra fötter. Jag undrar om han ens själv vet vilken som är den bästa. Han dribblar, skjuter och passar lika gärna med högerfoten som med vänsterfoten. Målsinnet är givetvis av högsta klass och hans beslutsfattande är extremt bra med tanke på hans ringa ålder. Greenwood är en väldigt bra dribbler men trots att känslan är att han kan göra det själv när helst han vill så passar han när det är rätt att passa.

I yngre år spelade han oftast som nummer 10. I juniorlaget har han framför allt använts som toppforward men han får mer och mer speltid även som ytter.

 • 5
 • Share


2018/12/12 20:00
Tankar om startelvan

Jag blev genast på lite bättre humör när jag såg att Mason Greenwood sitter på bänken ikväll. Speltid lär han väl inte få, men låt oss hoppas! Hoppas ska vi förstås också göra att James Garner får komma in.

När det kommer till de som startar så är det väl egentligen inte jättemycket att säga. Marcos Rojo kläms in som vänsterback med Phil Jones och Eric Bailly i mittförsvaret.

Vi får troligen tre centrala mittfältare, med Fred och Paul Pogba på varsin sida om Marouane Fellaini. Detta innebär i så fall att Andreas Pereira tar plats som vänsterytter, med Juan Mata till höger. Alternativet skulle väl vara någon form av 4-2-2-2-uppställning.

 • 0
 • Share


2018/12/12 19:54
Valencias lag

Vi har fått en startelva från motståndaren också.


 • 0
 • Share


2018/12/12 19:49
McTominay ute

Mason Greenwood får alltså plats på bänken ikväll. Av de 19 spelarna som reste är det Scott McTominay som utelämnas. Ett antagande är att han är sjuk eller skadad.

 • 0
 • Share


2018/12/12 19:47
Dagens lag – Greenwood på bänken

Startelvan är här och den ser ut som aviserat. En positiv nyhet bjuds vi dock på, då Mason Greenwood sitter på bänken. Även James Garner sitter på bänken.


 • 0
 • Share


2018/12/12 19:22
Påstådd startelva

Manchester Evening News påstår sig ha fått tag på kvällens startelva:

Romero

Valencia, Bailly, Jones, Rojo

Pereira, Fellaini

Fred, Pogba

Mata

Lukaku

Det officiella svaret får vi om sisådär en halvtimme.

 • 0
 • Share


2018/12/12 18:26
Wembley

Nej, Manchester United kommer inte att spela öppningsmatchen på Tottenhams nya arena. Londonklubben bekräftar idag på sin hemsida att matchen den 13 januari kommer att spelas på Wembley.

(Ja, i teorin kan det förstås fortfarande bli så att United spelar öppningsmatchen på nya arenan. Lagen kan ju lottas mot varandra i FA-cupen och Champions League, dessutom kommer lagen mest troligt fortfarande vara Premier League-klubbar nästa säsong och vem kan garantera att arenainvigningen sker i år?)

 • 0
 • Share


2018/12/12 17:27
Kort om James Garner

James Garner kommer ikväll att för första gången ingå i matchtruppen i en officiell seniormatch. Garner fick sin första smak av a-lagsfotboll under sommarens försäsongsturné men nu är det ju på riktigt.

Född i mars 2001 i Birkenhead i Merseyside är Garner en central mittfältare (han spelade mittback i senaste juniormatchen men det var en nödlösning). Med en låg grundposition, bra spelförståelse och utmärkt passningsspel jämförs han ofta med Michael Carrick. Jag tycker inte att det är en helt klockren jämförelse, även om det finns likheter. Garner är betydligt rörligare och mer fysisk än Carrick.

Utvecklingen har gått snabbt för Garner, som den här säsongen är ordinarie i reservlaget.

Chansen för debut ikväll får anses vara försvinnande liten. Att vi kommer att få se Garner i Uniteds a-lag känns dock som en fråga om när snarare än om.

 • 0
 • Share


2018/12/12 16:40
Spekulation om startelvan

Hur José Mourinho formerar laget idag är var och ens gissning. Paul Pogba är bekräftad i startelvan medan Mourinho har antytt att Andreas Pereira, Fred och Scott McTominay ska få speltid. Det är svårt att få till en bra balanserad elva med de spelarna men det kan tänkas vara sekundärt när laget tas ut just den här gången.

I införrapporten slängde Marcus in Lee Grant som målvakt. Jag tror på Sergio Romero.

Antonio Valencia och Ashley Young är enda närvarande ytterbackar och lär således starta. Med tre mittbackar på plats bör det inte bli backlinjen för McTominay. Jag gissar att vi istället får Eric Bailly tillsammans med Marcos Rojo i mittförsvaret.

Jag är ingenstans säker på det men tänker satsa på ett fyrmannamittfält med spelarna som nämns i första stycket. Då finns det plats för två offensiva spelare och då borde det nästan bli Marcus Rashford och Romelu Lukaku.

Romero

Valencia, Bailly, Rojo, Young

Fred, Pereira, McTominay, Pogba

Lukaku, Rashford

 • 0
 • Share


2018/12/12 15:31
Greenwood registrerad

Vi vet att Mason Greenwood mest troligt kommer att få följa kvällens match från läktaren. I teorin kan han fortfarande få chansen, detta då han nu är registrerad i Uniteds Champions League-trupp (kvalificerade ungdomsspelare kan registreras när som helst, dock senast klockan 24.00 kvällen före match).

Greenwood har tilldelats nummer 54, vilket väl var det det nummer han hade under sommarturnén.

James Garner har lovats en plats på bänken ikväll. Han registrerades i truppen redan i början på september.

 • 0
 • Share


2018/12/12 14:56
U19 vann, Shoretire yngst någonsin

United vann med 2-1 mot Valencia i Uefa Youth League, sedan andra halvlek blivit mållös. Nishan Burkart och Aidan Barlow med Uniteds mål i första halvlek. Den riktiga matchvinnaren var annars målvakten Axel Fojticek som i andra halvlek gjorde fyra stora räddningar. Angel Gomes och Tahith Chong bäst av utespelarna.

Nicky Butt gjorde fem byten i andra inhopp, med turneringsdebut för Mark Helm, Harvey Neville, Lukasz Bejger och Oliver Denham samt Uniteddebut för Shola Shoretire.

Shoretire fick komma in med kvarten kvar och blev därmed den yngsta spelaren i Uefa Youth League någonsin. Född 2004 är Shola Shoretire definitivt ett namn att lägga på minnet! Just idag fick han ingen egentlig chans att visa vad han går för, men vi lär se mer av honom vad det lider.

United lämnar därmed gruppspelet obesegrade, med fem vinster och en oavgjord.


 • 1
 • Share


2018/12/12 13:49
Halvtidsledning för U19

United leder med 2-1 efter första halvlek i Uefa Youth League. Valencia tog ledningen men United vände genom mål av Nishan Burkart och Aidan Barlow. Det har varit en väldigt öppen match och båda lagen kunde utan vidare ha gjort det dubbla antalet mål.

Burkart slog till på en målvaktsretur. Angel Gomes slog en briljant långboll som gav Tahith Chong friläge men målvakten lyckades rädda från Chong.

Barlow nätade då han väldigt turligt blev fri sedan han misslyckats med mottagningen på ett inspel från Largie Ramazani. Bollen studsade mellan benen på mittbacken och plötsligt var Barlow fri och då gjorde han inget misstag. Intressant nog verkade han efteråt mest vara irriterad på sin egen dåliga bollmottagning.


 • 0
 • Share


2018/12/12 12:58
Tidig avspark för juniorerna

Som vanligt när det vankas gruppspel i Champions League vankas det också gruppspel i Uefa Youth League. Redan klockan 13.00 är det avspark för U19 mot Valencia, i en match som bara har formalisk betydelse.

Det är efter fem omgångar bekräftat att United vinner gruppen och att Valencia slutar ohjälpligt sist. Juventus tog andraplatsen medan Young Boys fick nöja sig med tredjeplatsen.

Någon svensk tevesändning blir det tyvärr inte idag. (BT Sport visar matchen i England med Movistar som det spanska alternativet.)

United kommer till spel med en relativt stark startelva, där vi med glädje noterar att Nishan Burkart gör sin första start sedan augusti.

Fojticek

Tanner, Ercolani, O’Connor, Devine

McGhee, Gomes

Chong, Barlow, Ramazani

Burkart

Notabelt är att de spelare som kan förväntas starta mot Chelsea i FA Youth Cup (måndag) saknas.

Bänken är annars nästan mer intressant: Carney, Neville, Bejger, Denham, Helm, Fish, Shoretire

Två namn sticker ut extra mycket: Will Fish och Shola Shoretire. De båda ynglingarna registrerades i truppen tidigare i veckan och ska tillhöra de allra största talangerna i akademin på många år. Försvararen Fish är bara 15 år gammal och blir förstaårsjunior först nästa säsong.


Shoretire, anfallare, är ännu yngre. Född i februari 2004 kommer han att räknas som schoolboy även nästa säsong. Blott 14 år gammal har han idag chansen att bli den yngsta spelaren i Uefa Youth League någonsin.

 • 0
 • Share


2018/12/12 12:36
Lagnyheter

United tog med sig 19 spelare till Valencia inför dagens match. På gårdagens presskonferens bekräftade José Mourinho dessutom att Greenwood är spelare nummer 19 och får, om inget oförutsett sker, följa matchen från läktaren.

Målvakter: Romero, Grant

Försvarare: Valencia, Bailly, Jones, Rojo, Young

Mittfältare: Fred, Pereira, Herrera, McTominay, Garner, Pogba, Lingard, Fellaini, Mata

Anfallare: Lukaku, Rashford, Greenwood

Även om de inte får spela så är det förstås kul att James Garner och Mason Greenwood får känna på atmosfären i a-laget. Mycket märkligt dock att Garner får bänkplatsen, för vi har ju extremt många mittfältare i Spanien medan den offensiva bredden är mycket tunn.

Det fanns utrymme för fler ungdomar i truppen, tycker jag. Viss har vi en liten chans på förstaplatsen men den chansen är så liten att jag tycker att det hade varit bättre att tänka på framtiden.

Med skadeläget i backlinjen som det är kunde Lee O’Connor ha fått en plats. (Ethan Laird är skadad, annars är han nog snäppet före.) Onödigt att riskera nya skavanker inför Liverpool, liksom.

Offensivt har Marcus Rashford lirat mycket på slutet och han hade skadekänning i någon match. Känns som att han kunde ha fått ledigt. Då är jag lite mer osäker på om Romelu Lukaku mår bäst av att spela eller vila.

Tahith Chong borde förstås vara med. Vi har ingen riktig högerytter i truppen. Testa Chong, se vad som händer! Angel Gomes är en annan som bör nämnas, även om han precis är tillbaka från skada.

Menmen.

 • 0
 • Share


2018/12/12 11:51
En seger och ett schweiziskt mirakel

José Mourinho hade chansen att köpa sig lite goodwill. Det började bra när James Garner och Mason Greenwood först fick träna med a-laget och därefter resa med truppen till Valencia. Det lovade så mycket, det var något genuint positivt. Så till den grad att det gick att ignorera att en sån som Tahith Chong inte var med.

Sedan kom Mourinhos presskonferens och hoppet dödades. Såtillvida inte Mourinho blåljög (det brukar han inte göra) så kommer varken Garner eller Greenwood få någon speltid ikväll. Ja, Greenwood ska visst bara följa med för att sitta på läktaren.

Det är vansinnigt.

Inte bara är det en fantastisk chans att se vad Mason Greenwood går för i en riktig a-lagsmatch. Det är dessutom så att både Marcus Rashford och Romelu Lukaku torde må bra av vila inför söndagens match mot Liverpool. Båda har nyligen haft skadekänning och att riskera något – när Anthony Martial (kan kanske vara tillbaka på söndag) och Alexis Sánchez redan är ute – i en sådan här match är idioti.

Sedan hade den portugisiska managern mage att påstå att ingen bryr sig om Manchester United mer än vad han gör. Ett sådant fullständigt vidrigt uttalande. Mourinho får löjligt bra betalt för att bry sig om United. Fick han inte betalt skulle han inte bry sig ett skit. Han är en rutten legoknekt. Världen runt finns miljoner människor som, i väldigt många fall mot sin vilja, betalar hans lön. Givetvis bryr alla vi oss oändligt mer om Manchester United än José Mourinho.

Du fattar ingenting, José Mourinho.

Så vad har vi att se fram emot ikväll? Ja, vi borde åtminstone få se Andreas Pereira, Fred och Paul Pogba lira boll. Alltid något. Sen får vi hoppas på ett mirakel i Schweiz för en förstaplats i gruppen och en sannolikt mycket enklare åttondelsfinal.

 • 3
 • Share