Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Valencia – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

Ja, hur betygsätter man egentligen en match där varken spelare eller ledare ser ut att bry sig om de tre poängen? Jag förstår att det behövs vilas på många fronter inför Liverpool-matchen till helgen, men att visa så här lite vilja? Det fanns liksom både en plats i laget till den matchen samt en förstaplacering i gruppen att spela om – vilket vi faktiskt hade löst via en seger i Spanien.

Det var ytterst få spelare som utmärkte sig positivt, om ens någon. Negativt kan vi dock hitta en hel drös med spelare att ta upp – där bland annat Phil Jones visade vägen…

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 5,5

Gjorde inget större misstag, men kommunikationen vid Phil Jones självmål kunde varit bättre – även om mittbacken givetvis stod för den stora grodan i situationen.

Antonio Valencia: 5,5

Stod för en dum och onödig tackling mot Lato Toni tidigt i matchen, vilket resulterade i ett gult kort. Missade sedan markering i straffområdet vilket gjorde att Michy Batshuayi fick nicka fritt mitt framför mål. Bidrog inte tillräckligt offensivt, även om han inte heller direkt gjorde bort sig i den aspekten.

Phil Jones: 4,5

Det här var helt enkelt inte engelsmannens match. Virriga aktioner i eget straffområde kröntes sedermera med ett fruktansvärt klumpigt självmål. Jag tycker ofta att Jones får oförtjänt mycket kritik – men här är det omöjligt att försvara 26-åringen.

Embed from Getty Images

Eric Bailly: 6

Godkänd, men visst var det knappt. Kunde möjligtvis reagerat snabbare vid Valencias 1-0-mål, men det är samtidigt inget man kan kräva att ivorianen ska lösa. Bäst i Uniteds backlinje över 90 minuter – vilket dock inte säger allt för mycket.

Marcos Rojo: 4,5

Utbytt 45′. Levererade varken offensivt eller defensivt. Att argentinaren fick ett nytt kontrakt förra säsongen är mer chockerande än att José Mourinho fortfarande har ett jobb – då förstår ni hur sjukt det är.

Marouane Fellaini: 5

Jag förstår inte varför José Mourinho känner ett behov av en Fellaini-typ på planen i VARJE match. Belgaren gjorde varken från eller till mot Valencia, men han bidrog på tok för lite med boll och var samtidigt inte i närheten av ett betryggande ankare centralt i banan heller.

Fred: 5

Utbytt 57′. Brassen fick möjligheten att imponera på Mourinho och övriga med en sällsynt start. Tyvärr visade han inte tillräckligt och bänken tycks fortsatt bli 25-åringens placering på matchdagar. Han förtjänar mer speltid att få visa upp sig på, men det här var ingen höjdare om vi ska vara ärliga – och det ska vi ju.

Paul Pogba: 5,5

Fransmannen skulle få chansen att visa vilken fantastisk spelare han i grund och botten faktiskt är. I den första halvleken var det inte mycket som stämde, men sedan laget tidigt släppt in mål nummer två tidigt i den andra halvleken var 25-åringen den spelare som drev på laget mest i offensiv riktning. Stod för en grov miss i första halvlek som definitivt borde betytt 1-1.

Embed from Getty Images

Andreas Pereira: 6

Frånsett ett par smärre bolltapp stod den unga brassen för flertalet fina aktioner. Det har varit uppenbart – för alla utom Mourinho – under en lång tid att Andreas är förtjänt av mer speltid. Mittfältaren har i väldigt stor grad blivit orättvist behandlad av sin manager – för han har ju de facto presterat gång på gång när han faktiskt fått chansen.

Romelu Lukaku: 5

Utbytt 69′. Phil Jones visade sig vara en bättre målskytt än Lukaku. Det räcker nog så.

Juan Mata: 5,5

Det är i den här typen av matcher jag förväntar mig att spanjoren ska vara mer framstående än han gång på gång faktiskt är. Att han inte spelas i sin bästa position, som offensiv mittfältare, är en del av förklaringen. Men jag tycker samtidigt att Mata ska kunna vara mer delaktig än så här. Borde ha fått in 2-2 i den 89:e minuten när han – vackert framchippad av Pogba – bara ska placera bollen i mål efter en snabb vändning.

Ashley Young: 6

Inbytt 45′. Klev in istället för Marcos Rojo redan i halvtid. Var betydligt bättre än sin kollega, vilket förvisso inte i sig var någon större bedrift. Höjde kvalitén på vänsterkanten avsevärt och assisterade Rashford förtjänstfullt till 1-2 i den 87:e minuten.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford: 6,5

Inbytt 57′. Bäst i United. Visade direkt den typ av hunger och vilja som de andra spelarna borde ha plockat fram redan från minut ett. Löpvillig, smart och satte distinkt nicken till 1-2 minuterna innan klockan tickat till 90′.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 69′. Var pigg i sitt inhopp och bidrog med välbehövlig kvalité runt straffområdet. Grävde beundransvärt fram bollen till Young som sedermera kunde assistera Rashford till 1-2.