Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Liverpool – Manchester United 3-1

Det blev aldrig någon riktig kamp. Ja, United fick in en kvittering och höll oavgjort till matchminut 73, men det var bara en tidsfråga innan Liverpool skulle avgöra. Hade United tagit en, eller tre, poäng i den här matchen hade det varit en ren stöld.

Betygsättningen är inte helt lätt, varken för offensiven eller defensiven. Men vi gör ett försök, diskutera gärna på vår Facebooksida om vad ni tycker.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Kunde egentligen inte göra någonting på de tre målen, då Mané kom helt fri på det första och styrningar ställde honom på de två andra. I övrigt gör han det han skall.

Diogo Dalot: 5

Utbytt 46. Varnad. Fick en ganska löjlig varning, och hade sina vanliga problem defensivt. Offensivt visade han vilja, men två eller tre gånger försökte han peta bollen och använda sin snabbhet för att ta sig förbi Robertson, men Robertson avväpnade honom som om Dalot vore en junior. Slutsatsen jag drar av det är att han måste få fortsätta spela för att komma upp i tempo, för potentialen finns.

Matteo Darmian: 6

Fick spela som höger mittback i första halvlek för att ge Dalot stöd, och i andra blev han ren högerback när United gick över till fyrbackslinje. Och tjae, Dalot sticker sällan ut åt något håll, så också idag. Svår att underkänna, men inte heller bra.

Eric Bailly: 6

Sent inkastad, och fick som vanligt en smäll som gjorde att man trodde han skulle behöva byta. Annars en av Uniteds bättre idag då han fick undan mycket från försvaret. Om Lindelöf behöver skaffa sig en aura av pondus behöver Bailly tvärtom börja skaffa sig ett lugn för att bli den mittback vi vet han kan bli.

Victor Lindelöf: 6

Första matchen sedan han gick av skadad mot Crystal Palace. Och ja, Lindelöf har tagit ytterligare ett kliv den här hösten, det är ett som är säkert. Nej, han stack inte ut något enormt, men han gör en godkänd försvarsinsats och inget av det som var dåligt idag var hans fel.

Ashley Young: 4

Hade Mané bredvid sig, sedan lät han honom springa in helt ensam för att göra 1-0 samtidigt som Young gjorde ingenting. Det räcker nu. Ta bort honom.

Ander Herrera: 6

Utbytt 79. Efter 55-60 minuter sa jag ”Fan, Herrera är bra idag, en åtta typ”. För Herrera var klart bäst på mittfältet, men sitt konstanta löpande samtidigt som han oftast låg i rätt position. Men det tog nog också på hans krafter, för han tappade rejält sina sista 20 minuter, vilket framförallt märktes vid ett par tillfällen då han fick bollen och kunde levererat till en lagkamrat, och istället drog han den långt ut till inkast för Liverpool. Blev också kraftigt bortgjord av Mané vid Liverpools segermål. Bör dock fortfarande vara given.

Nemanja Matic: 4

Lika trött och seg som vanligt.

Jesse Lingard: 5

Utbytt 85. Gjorde målet, men mycket mer lyckades han inte.

Marcus Rashford: 4

Nej, det vill sig inte för Marcus. Det är som att han inte riktigt kan använda sin snabbhet ordentligt i United, även när han kommer en-mot-en mot en långsammare spelare så tar han sig alldeles för sällan förbi.

Romelu Lukaku: 5

Varnad. Kanske den mest svårbedömde. Stod för inspelet där Alisson gav Lingard 2-1, men hade också bara kontakt med bollen vid 20 tillfällen på 90 minuter. Och ja, är det hans eller hans lagkamraters fel? Bådas är mitt svar, så godkänd kan han inte bli.

Marouane Fellaini: 5

Inbytt 46. Kom in i halvtid när United gick från 5-3-2 till 4-3-3. Drog mest på sig frisparkar, men rensade också undan en del i försvaret. Men han var inte den vi behövde för att kunna uträtta något.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas

Juan Mata: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att betygsättas