Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: José Mourinho lämnar Manchester United

Manchester United har i ett officiellt uttalande meddelat att José Mourinho lämnar klubben med omedelbar verkan.

Vi följer utvecklingen under dagen i den här livebloggen.


Senast uppdaterad: 2018/12/18 23:50

José Mourinho sparkad

Updated: 2018/12/18 20:39
 • 0
 • Share


2018/12/18 23:50
Tack för idag (igen)

United har raderat videon vi länkade till nedan (screenshot finns fortfarande), där Ole Gunnar Solskjaer tycktes vara bekräftad som ny tillfällig manager. Det får oss att tro att inget kommer att ske ikväll. Det rimliga är väl att något sker relativt tidigt imorgon, men än vet aldrig…

I alla fall. Tills vidare stänger vi den här livebloggen och så hörs vi igen imorgon. Tack och godnatt!

 • 1
 • Share


2018/12/18 23:39
Statsministern hakar på

Och Norges statsminister gratulerar Ole Gunnar Solskjaer till jobbet som manager för United…


 • 0
 • Share


2018/12/18 23:28
Eller…

Det dyker nu upp information som indikerar att Manchester Uniteds hemsida förbereder för att annonsera Ole Gunnar Solskjaer som ny tillfällig manager för United.

Under ett videoklipp från Champions League-finalen 1999 står följande text:

”Solskjaer becomes our interim manager, 20 seasons after clinching the Treble with THAT goal at Camp Nou…”(Klicka för större bild.)

Updated: 2018/12/18 23:51
 • 0
 • Share


2018/12/18 23:19
Tack för idag

Det verkar som att vi får vänta åtminstone tills imorgon på att nästa tillfälliga Manchester United-manager ska presenteras. De flesta tror att det blir Ole Gunnar Solskjaer. Men det är än så länge bara spekulation.

Det som inte är spekulation är att José Mourinho inte längre är manager för Manchester United. 84 vinster på 144 matcher blev det för Mourinho. Och 3 titlar fler än Liverpool.

Dagens sista nyhet som vi lämnar er med är att Ed Woodward ska ha diskuterat frågan med Uniteds spelare på måndagen.


Tack för visat intresse!

 • 0
 • Share


2018/12/18 20:20
Vloggen

Muss-vloggen har varit i farten. Om du missade direktsändningen får du en ny chans här! • 0
 • Share


2018/12/18 19:47
Efterträdaren på plats redan ikväll?

Simon Peach på PA menar att det finns en chans att José Mourinhos efterträdare annonseras redan ikväll. Peach skriver vidare att tränarna som kom tillsammans med Mourinho också har lämnat klubben. Detta med ett undantag: målvaktstränaren Emilio Alvarez ser ut att stanna.

Även Michael Carrick och Kieran McKenna ser ut att bli kvar i klubben.


 • 0
 • Share


2018/12/18 19:36
Redan i somras

Enligt David McDonnell på Mirror – som skrev att Mourinho skulle få sparken efter matchen mot Newcastle, oberoende av resultat – skriver idag att José Mourinho skrev sitt eget öde redan under sommarens turné. Mourinho gav då ett allmänt irriterat uttryck och tycktes vara krigskurs med alla, inklusive klubbledningen och spelarna.

Utåt har spelarna stöttat honom men det mesta tyder på att Mourinho tappade omklädningsrummet.


 • 0
 • Share


2018/12/18 17:57
Zidane tar över ”inom de närmaste dagarna”?

Portugisiska radiokanalen Antena 1, som sällan ”breakear” internationella nyheter normalt sett, menar att Zinedine Zidane skrivit ett kontrakt med Manchester United (för en månad sedan) om att att ta över klubben – om de dåliga resultaten under José Mourinho skulle fortsätta.

Radiokanalen menar att ”Zizou” kommer att presenteras av United inom de närmaste dagarna och att Michael Carrick coachar laget mot Cardiff till helgen.

Dessa uppgifter motsätter sig en hel del mot de som kommer från England, där man snarare menar att Mauricio Pochettino är förstavalet och att Ole Gunnar Solskjaer med hjälp av Mike Phelan tar över laget resten av säsongen.

Trovärdigheten här är inte av starkaste slag, men det är samtidigt inte helt omöjligt att Zidane övervägs som en permanent lösning från sommaren och framåt.


 • 0
 • Share


2018/12/18 17:40
Mourinhos sista adjö

José Mourinho har nu lämnat Manchester och The Lowry Hotel – där han bodde under tiden i klubben – för sista gången som United-manager.

En nyrakad 55-åring på gott humör, av bilderna att döma.


Portugisen ska dock vara ”besviken över hur saker och ting blev”, enligt Simon Stone på BBC. Mourinho sägs verkligen velat ha fått det att fungera i United. Konstigt vore det ju annars…


Updated: 2018/12/18 17:40
 • 0
 • Share


2018/12/18 17:31
Mourinhos exit – vilka spelare påverkas?

Att José Mourinho hade sina ”favoriter” var påtagligt. Att han hade spelare som var på andra sidan av skalan var också det uppenbart. Hur påverkas dessa spelare av portugisens exit från klubben, må tro?

Paul Pogba, Anthony Martial, Eric Bailly och Andreas Pereira är spelare som jag direkt kommer att tänka på när jag funderar på vilka spelare som kan tänkas få rejäla lyft av förändringen.

Spelare som å andra sidan blir allt mer osäkra är Mourinho-kuggar som exempelvis Nemanja Matic, Marouane Fellaini och Chris Smalling.

 • 0
 • Share


2018/12/18 16:27
Phelan tillbaka

Mike Phelan ser ut att återvända till Old Trafford. Det är Sam Wallace på Telegraph som menar att Phelan förväntas ta rollen som assisterande manager till Ole Gunnar Solskjaer.

Att Solskjaer är favorit att få jobbet på tillfällig basis verkar de flesta vara överens om. Det som återstår är väl att lösa honom från Molde, där han nyligen signerade ett treårskontrakt.

Phelan jobbade, som ni säkert minns, tillsammans med Sir Alex Ferguson under många år. David Moyes valde att inte behålla Phelan. Karriären fortsatte i Norwich för Phelan, där han var a-lagstränare och sedan tillfällig manager. Han flyttade därefter till Hull där han först var assisterande manager och sedan permanent manager. Phelan fick sparken i januari 2017 och verkar inte ha jobbat som tränare sedan dess.


Samtidigt har vi en talande tystnad på sociala medier. Paul Pogba kom med ett inlägg som han raderade tämligen omgående. I övrigt har ingen spelare i United sagt någonting offentligt. José Mourinho har heller inte uttalat sig.


 • 0
 • Share


2018/12/18 14:44
Mer Solskjaer

”Har fått höra att Ole Gunnar Solskjaer övervägs som interimtränare på Old Trafford,” skriver BBC:s Simon Stone på Twitter. ”Betyder inte att det kommer att bli honom men han tickar alla boxar – bortsett från att han redan är anställd förstås.”
 • 0
 • Share


2018/12/18 14:40
Solskjaer hetaste alternativet

Och i en uppföljning skriver Ziegler att Ole Gunnar Solskjaer mycket riktigt är en ”mycket troligare kandidat”. Så stor chans att vi får en norsk manager för Manchester United under resten av säsongen.


 • 0
 • Share


2018/12/18 14:31
Blanc inte aktuell

Laurent Blanc är inte aktuell som interimtränare. Detta enligt Martyn Ziegler, som är chefssportsskribent på Times.

Lämnar detta månne dörren öppen för Ole Gunnar Solskjaer?


 • 0
 • Share


2018/12/18 14:28
Pochettino: Jag kan inte svara

Tottenham ska spela kvartsfinal i ligacupen imorgon. Således höll Mauricio Pochettino presskonferens idag. Och givetvis kom det delvis att handla om Manchester United.

Om Mourinho: ”Jag känner mig så ledsen för ni vet väldigt bra att jag har en väldigt bra relation till honom, så det är väldigt ledsamma nyheter det som hände idag. Det är inte min sak det som hände idag och jag vill bara skicka mina välgångsönskningar till José.”

Om att han sägs vara aktuell för jobbet: ”Det finns många rykten om min position som manager för Tottenham. Jag kan inte svara på den här sortens fråga. Ni känner yrket väldigt bra, det ryktas väldigt mycket. Jag är så fokuserad på att försöka göra mitt bästa för den här fotbollsklubben.”

 • 0
 • Share


2018/12/18 14:12
I andra nyheter

José Mourinho dominerar givetvis nyhetsflödet idag och den här livebloggen ersätter vårt vanliga nyhetssvep. Här är det som har hänt utöver att Mourinho inte längre är manager för United.

 • Anthony Martial till 2020: BBC rapporterar (liksom många andra) att United har aktiverat klausulen i Anthony Martials kontrakt. Den franska anfallarens kontrakt gäller nu över nästa säsong medan diskussioner pågår om ett nytt kontrakt.
 • José Mourinho slipper straff: Om dagens nyheter var bistra för José Mourinho så kunde han igår glädja sig åt att han inte straffas för sin reaktion efter segern mot Newcastle. FA överklagade det ursprungliga beslutet men regelkommittén slog fast att det inte fanns anledning att straffa Mourinho. Mer på FA:s hemsida.
 • Damlaget mot West Ham: Uniteds damlag är i kvartsfinal i WSL Cup. Det var lottning idag och United får West Ham som motståndare. Som gruppsegrare var United garanterade en hemmamatch. Matchen ska spelas 9/10 januari.

 • 0
 • Share


2018/12/18 12:50
Pochettino favorit att ta över?

Det är ESPN som skriver att Tottenhams nuvarande tränare Mauricio Pochettino är favorit att ta över, detta enligt källor till tidningen. United vill samtidigt anställa en tillfällig tränare som leder laget fram till sommaren, sedan vill de alltså ha Pochettino. Av de potentiella namnen som dyker upp för att leda laget tillfälligt hittar vi Laurent Blanc och Ole Gunnar Solskjaer.
 • 0
 • Share


2018/12/18 12:40
Livesändning

Ikväll 19.00 kommer Muss-redatkionen köra live på Facebook så om ni har funderingar eller frågor (givetvis att ni har) så kan ni vända er dit. Länk finns på vår Facebook-sida.

 • 0
 • Share


2018/12/18 12:33
José Mourinhos värvningar

Josés spelarvärvningar har varit många. Och det är några få av dem som har gjort det bra. Första säsongen värvade han Paul Pogba, Henrich Mchitarjan, Eric Bailly och Zlatan Ibrahimovic. Alla fyra var faktiskt rätt hyfsade och bedrog till två titlar, ligacupen och Europa League.

Andra säsongen värvade han Lukaku, Matic och Victor Nilsson Lindelöf. Svensken fick det tufft i början och spelade sällan. Lukaku stod för en stabil säsong och man hade höga förhoppningar inför den här säsongen. Matic var allt som United saknade då. En trygg bollvinnare och en spelare som skyddade försvaret bra. Den här säsongen har Matic spelat ner sig rejält och är helt urform.

Tredje säsongen fick han inte som han ville, enligt honom själv. Fred och Dalot värvades in och båda har stått för alldeles ytterst lite speltid hittills. Dessutom värvade han in….Lee Grant. Jag vet faktiskt inte varför han gjorde det.

Totalt har det blivit tio spelarvärvningar under José Mourinhos tid i klubben.

 • 0
 • Share


2018/12/18 12:09
Spelet bakom

José Mourinho var i London igår eftersom laget hade en vilodag. Samtidigt var Ed Woodward på plats och såg Uniteds möte med Chelsea i FA Youth Cup. När Mourinho var sedan tillbaka på Carrington (Uniteds träningsanläggning) fick han beskedet att han får sparken, detta enligt Samuel Luckhurst.


 • 0
 • Share


2018/12/18 12:01
Ersättaren klar inom 48 timmar?

Det snackas just nu om att José Mourinhos ersättare ska vara klar om max 48 timmar. Det är minst sagt spännande att se vem är det som tar över och på vilka villkor.Updated: 2018/12/18 12:04
 • 0
 • Share


2018/12/18 11:58
I sin sista säsong

Nuvarande säsongen, och som blev hans sista i klubben, har det gått…..dåligt. Laget ligger just nu 19 (!) poäng bakom Liverpool, som leder ligan, och har lyckats endast vinna 7 av 17 matcher. Det är bedrövliga siffror och hade jag fått bestämma så hade Mourinho fått sparken för länge sen. Dessutom tyder allt på att laget kommer missa Champions League nästa säsong, om de inte vaknar till iv.

 • 2
 • Share


2018/12/18 11:54
Andra säsongen

Under hans andra säsong, som oftast brukar gå bättre för José Mourinho, blev det en 2:a plats i ligan. 25 vunna matcher, 6 kryss och 7 förluster. Under samma säsong lyckades inte laget ta någon titel och man slutade hela 19 poäng bakom ligavinnare Manchester City.

 • 0
 • Share


2018/12/18 11:52
José Mourinhos siffror under tiden i Manchester United

Nu kommer det lite siffror och statistik. Vi börjar först med Premier Leauge. José har under sin första säsong, 16/17, vunnit 18 matcher, 15 kryss och 5 förluster. Han slutade på en 6:e plats. Samma säsong vann han ligacupen och förstås Europa League.

 • 0
 • Share


2018/12/18 11:37
Pogbas reaktion

Paul Pogba lade upp precis en bild på honom där han ser lurig och glad ut. Uppenbart en jättepik till José.

 

 • 0
 • Share


2018/12/18 11:33
Reaktioner på sociala medier

Twitter går just nu varmt på grund av José Mourinho. Det är faktiskt rätt många tweets som man läser per minut och alla uttrycker sina åsikter om beskedet.

Nedan följer några av de reaktioner som vi har hunnit ta del av.

 • 0
 • Share


2018/12/18 11:26
Blir det Ole Gunnar Solskjær?

Det snackas nu om Norsken och den gamle Manchester United-spelaren Ole Gunnar Solskjær. Han är i Molde just nu och det ryktas alltså vara så att han är

aktuell att ta över laget fram till sommaren.


 • 0
 • Share


2018/12/18 11:20
Zidane inte aktuell

Zidanes agent har tidigare i oktober sagt att ett jobb i England är inte av intresse för Zidane. Han sade att han hade diskuterat det med honom och att Zidane blev inte direkt lockad av det.


 • 0
 • Share


2018/12/18 11:11
Carrick inte aktuell

Michael Carrick och Kieran McKenna kommer att ta hand om träningarna de kommande dagarna. Den nya tillfälliga managern kommer emellertid att anställas utifrån, åtminstone är det vad som meddelas från ESPN:s Mark Ogden.


 • 0
 • Share


2018/12/18 11:04
Uniteds uttalande

Manchester Uniteds officiella uttalande är kort:

”Manchester United meddelar att managern José Mourinho har lämnat klubben med omedelbar verkan.

”Klubben skulle vilja tacka José för sitt arbete under sin tid i Manchester United och önska honom framgång i framtiden.

”En ny tillfällig manager kommer att anställas till slutet på den nuvarande säsongen, medan klubben utför en utförlig rekryteringsprocess för en ny fulltidsmanager.”
Updated: 2018/12/18 11:05
 • 3
 • Share