Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Huddersfield Town

Embed from Getty Images

Äntligen match igen! Ole Gunnar Solskjaer-eran fortsätter på Boxing Day, då Huddersfield Town gästar Old Trafford för match mot Manchester United. Glädje, offensiv och energi var nyckelorden när United körde över Cardiff. Nu ska vi fortsätta på den inslagna vägen.

För Manchester United kommer matchen mot Huddersfield välkommet. Old Trafford kommer koka och spelarna lär vara höga på adrenalin. Motståndet är väldigt överkomligt och alla chanser finns till en ny utklassningsseger.

Huddersfield skulle nog gärna slippa matchen på Old Trafford. De ligger näst sist i Premier League och är favorit att sluta sist (per Five Thirty Eight). Deras offensiv är sämst i ligan och även defensivt tillhör de ligans bottenskikt.

Tyvärr har Viasat inte tagit sitt förnuft till fånga, så vill du se matchen på teve i Sverige får du använda dig av alternativa metoder.

Manchester United

Släpp spelarna loss – det är Solskjaer!

Det gäller att Manchester Uniteds spelare kom ner på jorden under julen, så att vi supportrar slipper göra det. Vi orkar inte med en falsk start till. När vi nu äntligen har fått något att glädjas åt så förtjänar vi att få glädjas ett bra tag till.

Manchester United gjorde en fantastisk match mot Cardiff. Vi anföll i våg efter våg och varje gång kändes det som att det kunde bli, som att det skulle bli mål.

”När vi pratade under lagmötet sa jag att när vi gör ett mål vill vi göra två och när vi gör två vill vi göra tre,” sa Ole Gunnar Solskjaer.

”Det är naturen i den här klubben, du vill alltid anfalla. Jag tror inte att något lag vill ha Martial, Pogba, Lingard och Rashford löpandes mot dem. Så varför skulle vi stoppa dem? Anfallsfilosofin sitter i Man Uniteds väggar. Det är tradition, det är historia, det är så vi spelar och så vi vill spela.”

Allra bäst tycker jag att Paul Pogba var. Få spelare har samma kvaliteter som Pogba. Om Ole Gunnar Solskjaer får ut det bästa av den franska mittfältaren är väldigt mycket vunnet.

https://twitter.com/BasVideo_/status/1076920354654863361

Mot Cardiff fick vi se Pogba från hans bästa sida. Uppenbart i klippet ovan är att han oftast spelar på ett eller max två tillslag. Spelaren som så ofta, med rätta, beskylls för att drälla med bollen spelar här snabbt och enkelt. Dessutom gör han en stor insats defensivt också.

Så har Solskjaer på ett par träningar fått polletten att trilla ner hos fransmannen? Givetvis inte. Snarare är det nog lagkamraterna som är nyckeln. Mot Cardiff var spelarna runt honom hela tiden i rörelse och då finns det alltid ett vettigt passningsalternativ.

Det kommer att komma tillfällen då Pogba behöver hålla bollen. Då ska han förstås göra det, få spelare är så bra på det. För ett pressat lag är det utmärkt att kunna dumpa bollen till Pogba och låta honom trolla bort 10-15 sekunder. Som regel ska han dock, som mot Cardiff, låta bollen göra jobbet.

Springande Unitedspelare fanns det i överflöd i Cardiff. Till och med Nemanja Matic såg pigg ut. Det är nästan som att spelarna tidigare under säsongen har sprungit omkring med en tung ryggsäck.

Jag håller dock inte med Ole Gunnar Solskjaer om att United i alla matcher ska jobba hårdare än motståndaren. Det går liksom inte. Ibland kommer laget att sakna energi, det är ett mänskligt faktum. Om du går på max i varje match kommer energin också ta slut. Uniteds spelare är, i de flesta matcherna, så pass mycket bättre än motståndarna att United ska kunna vinna även om motståndaren jobbar hårdare.

Problemet var inte att United inte alltid jobbade hårdare än motståndaren, det var att vi aldrig gjorde det.

Jag tycker att vi ska börja matcherna i högsta tempo. Ofta kommer det att ge resultat och då kan vi efter hand trappa ner på tempot. När det inte ger resultat ökar vi.

Det var inte bara offensiven som var bra mot Cardiff. Även defensivt var det säsongsbästa. Ytterbackarna gjorde en stor insats defensivt. Victor Lindelöf spelade med pondus, kanske första gången han gjorde det som Unitedspelare, och har med rätta hyllats.

Embed from Getty Images

Jag tycker ändå att Phil Jones var lika bra, vilket till stor del har glömts bort. Det var Jones som tacklade, Jones som vann boll, Jones som rensade, Jones som vann nickdueller…

”Fotboll är enkelt när du har bra spelare,” kommenterade Solskjaer.

Den enkla gissningen är att Solskjaer kommer att ställa upp med samma startelva mot Huddersfield som mot Cardiff. Varför ändra på ett vinnande lag, liksom? Samtidigt har han sagt att alla spelare ska få chansen och vill han rotera några spelare i någon match så är den bästa chansen mot Huddersfield. Sedan väntar Bournemouth, som är ett mycket bättre lag. Därefter följer Newcastle på bortaplan och då är det definitivt inte läge att rotera.

Samtidigt vore det vansinne att ändra för mycket efter den fina insatsen i lördags. Bygg vidare. Det jag kan se framför mig är att Ander Herrera eller Nemanja Matic får stå till sidan för att ge laget en offensivare balans. Det skulle i så fall öppna för Juan Mata, Andreas Pereira eller Fred.

Att någon spelare som stod utanför i lördags skulle komma in håller jag för föga troligt. Alexis Sánchez (skadad) och Romelu Lukaku (privata skäl) är fortfarande indisponibla, medan Chris Smalling, Marcos Rojo och Scott McTominay har haft skadeproblem.

Oavsett ska Manchester United vinna mot Huddersfield.

Möjlig startelva:

De Gea
Young, Lindelöf, Jones, Shaw
Herrera, Matic, Pogba
Lingard, Rashford, Martial

Huddersfield Town

Huddersfield är i rask takt på väg mot Championship. Oavsett resultat mot United kommer de att parkera på nedflyttningsplats efter halva serien. Med blott elva gjorda mål är deras offensiv ligans klart sämsta. Newcastle, som är näst sämst, har gjort tre fler.

Defensivt ser det lite bättre ut för Huddersfield, då de bara är femte sämst (förhoppningsvis fjärde sämst imorgon kväll).

Formen är dålig, med fem raka förluster. Senast 1-3 hemma mot pånyttfödda Southampton. Det är framför allt hemmaformen som har svikit Huddersfield. Inte för att de är bra borta heller.

De saknar Aaron Mooy, deras näst bästa spelare enligt Whoscored.com, på grund av knäskada. Mittfältaren Jonathan Hogg missade förlusten mot Southampton. Manager David Wagner hoppas att Hogg ska vara tillbaka i spel mot United.

Embed from Getty Images

Rajiv van La Parras medverkan är osäker medan Abdelhamid Sabiri, Tommy Smith och Danny Williams är ute. Det är dock spelare som är ganska långt från startelvan.

”Det här var ingen prestation vi vanligen visar,” sa Wagner efter förlusten mot Southampton.

”Framför allt i bollinnehavet tycker jag att vi var stressade i första halvlek. Vi såg inte bekväma ut och vi såg inte modiga ut heller. För ofta passade vi bakåt och inte framåt och vi var inte bra offensivt. ”

Wagner tycker ändå att laget spelade upp sig efter paus. Han har växlat mellan trebackslinje och fyrbackslinje, med trebackslinje i två tredjedelar av matcherna. Så antagandet blir att han ställer upp med tre mittbackar mot United.

Möjlig startelva:

Lössl
Zanka, Schindler, Kongolo
Hadergjonaj, Bacuna, Hogg, Billing, Löwe
Pritchard
Mounié

Historik

Det senaste mötet lagen emellan var i FA-cupen i februari. Då vann United med 2-0 på bortaplan, trots att videodomaren dömde bort Juan Matas mål. Senaste hemmamatchen var också i februari, även då en 2-0-seger. Alexis Sánchez gjorde hemmadebut och var bäst på planen. Han satte 2-0-målet på egen straffretur.

Embed from Getty Images

Lagen har inte stött på varandra överdrivet ofta, så vi ska inte dra några överdrivet stora växlar av att Huddersfields senaste seger på Old Trafford var 1930, då Yorkshirelaget vann med 6-0 (!). Sedan dess har United tio vinster och fem oavgjorda.

Visste ni att…

 • Ole Gunnar Solskjaer är obesegrad som Manchester United-manager?
 • Huddersfield bara har en bortaseger i ligan sedan februari? Det var mot Wolves i slutet på november som Huddersfield överraskande åkte hem med tre poäng.
 • Manchester United inte har gjort fem mål i en ligamatch sedan 5-1-segern mot Cardiff den 22 december 2018? Senaste gången vi gjorde fem mål på Old Trafford var mot Midtjylland i februari 2016 och senaste gången vi gjorde fem hemmamål i ligan var mot Wigan på Boxing Day 2011.

Matchfakta

Manchester United
Huddersfield Town

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 19
Tid: Onsdagen den 26 december 2018, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Visas inte i direktsändning i Sverige.

Manchester United

Skador:

 • Sánchez (lår, mitten januari)
Tveksamma:

 • McTominay (skadad)
 • Rojo (skadad)
 • Smalling (fot)
Avstängda:

 • inga avstängda
Övrigt:

 • Lukaku, privata skäl
Position: 6:e8-5-534-3029
Hemma:8:e4-3-114-1115
Bästa målskytt: Martial (8)
Disciplin: 36 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O1/12SouthamptonBPL2-2 
O5/12ArsenalHPL2-2 
V8/12FulhamHPL4-1 
F12/12ValenciaBCL1-2 
F16/12LiverpoolBPL1-3 
V22/12CardiffBPL5-1 

Huddersfield Town

Skador:

 • Mooy (knä, februari)
 • Sabiri (axel, februari)
 • Smith (lår, mitten januari)
 • Williams (knä, februari)
Tveksamma:

 • Hogg (knä)
 • La Parra (rygg)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 19:e2-4-1211-3110
Borta:17:e1-2-57-175
Bästa målskytt: Billing, Mooy, Zanka (2)
Disciplin: 28 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V25/11WolvesBPL2-0 
F1/12BrightonHPL1-2 
F4/12BournemouthBPL1-2 
F8/12ArsenalBPL0-1 
F15/12NewcastleHPL0-1 
F22/12SouthamptonHPL1-3 

United mot Huddersfield

Totalt:  4822-15-1191-66
Premier League:  21-0-13-2
Hemma:  2514-9-256-25
SENASTE MÖTENA
V1972-03-11HD12-0 
F2017-10-21BPL1-2 
V2018-02-03HPL2-0 
V2018-02-17BFA2-0 
SENASTE HEMMAMATCHER
V1963-03-04HFA5-0 
O1970-11-28HD11-1 
V1972-03-11HD12-0 
V2018-02-03HPL2-0 

Domare: Jon Moss

Assisterande: Burt, Halliday, fjärdedomare: Pawson.
 M
PL 2018/19:1242315
PL 2017/18:29109219
PL totalt:184636171257
Snitt (2016-18): 3,70,120,050,34
Alla domare 2017/18: 3,10,050,060,15
 MVOF
Dömt United:251942
Dömt Huddersfield:4211